Fastelavnsboller

Sådan gør du

Til bollerne bruges

4 æg, 80 gram perfect fit, 50 gram skummetmælkspulver, 50 gram majsmel, 1½ spsk. Maizena, 1 tsk. Bagepulver, 1 dl. Skummet mælk.

Tænd ovnen på 175 grader ( ikke varmluft)

Del æggene – pisk hviderne stive – pisk blommer med perfect fit, pas på det ikke bliver rørt for hårdt! Rør skummetmælk i.
Bland så skummetmælkspulver, majsmel, maizena og bagepulver sammen og sigt det ned i æggeblommemassen – vend det forsigtig rundt – de stive æggehvider vendes herefter i. Dejen fordeles i 15 smurte forme.

Til cremen bruges

2 tsk vaniliepulver, 5 dl skummetmælk, 4 æggeblommer, sødemiddel som svare til 70 gram sukker, 2 spsk Maizena.
Evt. 1/2 tsk mandelessens.

Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sødemiddel og vaniliepulver. Rør majsstivelsen i . Kog mælken og hæld den i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning ( pas på den ikke brænder på) Lad den køle lidt af.

Herefter kommer man 1 spsk. creme ned i hver "bolle" . Man kan skubbe det lidt ned i med skeen.
Bages herefter i ovnen på 175 grader i ca 10-15 min, til de er gyldne.

 

15 prs. 40 min

Følgende skal bruges


Faser Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 2: Vekselfasen (Protein), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen
Kategorier Kage og dessert, Vegetar

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.