Lagkagebunde/Roulade

mig . 419

Hjem Forum Opskrifter Opskrifter Lagkagebunde/Roulade

Dette emne indeholder 36 svar, har 14 svar og blev senest opdateret af  Vibeke1965 1 år, 3 måneder siden.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 37 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #8356

    mig
    Moderator

    Lagkage
    5 store æg
    80g perfect fit (vil tro man også kan bruge andet sødemiddel men det skal svare til 120g sukker)
    50 g skummetmælkspulver
    50g majsmel
    1½ spsk. Maizena
    1 tsk. Bagepulver
    Tænd ovnen på 175 grader
    Del æggene – piske hviderne stive – pisk blommer med perfect fit grundigt så det bliver hvidt.
    Bland skummetmælkspulver, majsmel, maizena og bagepulver sammen og sigt det ned i æggemassen – vend det forsigtig rundt – de stive æggehvider vendes i. kommes i springform.
    Bages ved 175 grader (ikke varmluft) nederste rille i ovnen i 40-45 min
    Køles af og skæres igennem til 2 el. 3 bunde.
    Vil mene sammen opskrift kan bruges til roulade så fordeler man bare dejen ud på en bradepande med bagepapir så det bliver en stor firkant.
    Når den er færdig bagt og skal køle lægger man et stk bagepapir over den så den har bagepapir på begge sider og så et hårdt opvredet viskestyk over så den ikke bliver tør for så er den ikke til at rulle. kender ikke lige bagetiden men den er helt klart korter end til lagkagebunde.
    Jeg lavede en creme af:
    ca. 2 tsk vaniliepulver
    5 dl skummetmælk
    4 æggeblommer
    sødemiddel som svare til 100g sukker
    30 g majsstivelse
    Jeg smagte det så til med mandelessens også :)
    Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sødemiddel og vaniliepulver, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning; pas på den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.
    Jeg lavede en rabarberkompot/grød :)
    Rabarber
    Sødemiddel
    Vaniliepulver el. stang
    Jævn den evt. med maizena lidt hvis den er meget tynd.
    Man kan spise 1/4 kage men så har man også brugt begge sine tolereret :)

    http://dinslankekur.dk/lagkagebunderoulade/

    #42860

    mig
    Moderator

    Man kan også bruge vanilie budding fra Dr. Oetker, den er uden sukker :) men man skal selv lige regne på hvor meget man må spise da der jo er tolreret ting i :)

    #42872

    Camilla Dahl
    Medlem

    hej mig :)
    det ser super lækkert ud!! det må jeg helt klart prøve :)
    jeg har et, måske lidt dumt, spørgsmål :) Er majsmel og maizena ikke det samme? det troede jeg :D
    majsstivelse og maizena, det er vel det samme?
    som du nok kan høre er jeg absolut ikke en ørn i et køkken ;) derfor er det også super dejligt at du er så behjælpelig og tager dig tid til at svare på alle de spørgsmål der bliver stillet!
    Camilla

    #42877

    mig
    Moderator

    Hej Camilla :)

    der findes ingen dumme spørgsmål, kun dumme svar ;)
    Nej majsmel og maizena er ikke det sammen. majsmel er sådan noget gult,mel noget :)
    Men majsstivelse og maizena er det sammen :)
    Ja men det er da så lidt :)

    Rita
    o2185-11202_Majsmel.jpg
    a2jz1-c64bc928766b759782253e07eadf006b.jpg

    #42892

    Thor
    Medlem

    Den kage ser da uden tvivl alt for LÆKKER ud :D En eller anden burde åbne en Dukan restaurant hvor man kan få en hel menu inkl. dessert. :D

    #42901

    mig
    Moderator

    Ja sådan en restaurant og gerne på Lolland el. Falster ;)hehe

    Den smager nu også super godt men skal lige ha fundet noget jeg kan li som jeg kan komme oven på, forslag modtages gerne :)

    #42905

    UNIQE
    Medlem

    Smøreosten fra Lidl rørt op med sødemiddel, vanille….. Isis cacaopulver………

    Er der mindre stivelse i majsmel end i f.eks. kartoffelmel? For en almindelig lagkagebund ville man jo bruge kartoffelmel…..

    #42906

    UNIQE
    Medlem

    Nå, jeg søgte selv svaret:

    Quote:
    Kartoffelmel:
    Næringsindhold pr. 100 g
    Energi 1454 kJ
    Protein, total 0.2 g
    total-N 0 g
    Fedt, total 0.1 g
    mættede fedtsyrer 0 g
    monoumætt. fedtsyrer 0 g
    polyumætt. fedtsyrer 0.1 g
    Kulhydrat, total 85.3 g
    kulhydrat, tilgængelig 85 g
    tilsat sukker 0 g
    kostfibre 0.3 g
    Quote:
    Majsmel:
    Næringsindhold pr. 100 g
    Energi 1528 kJ
    Protein, total 6.8 g
    total-N 1.1 g
    Fedt, total 2.8 g
    mættede fedtsyrer 0.4 g
    monoumætt. fedtsyrer 0.7 g
    polyumætt. fedtsyrer 1.2 g
    Kulhydrat, total 78.7 g
    kulhydrat, tilgængelig 75.5 g
    tilsat sukker 0 g
    kostfibre 3.2 g
    #42907

    lucky
    Moderator

    Hej Rita
    det ser da lækkert ud,tænker man kan lave en rabarber gele og ligge oven på,eller en vanile creme lavet på fromage frais eller hvad man bruger..

    He det er bare at komme igang Rita,kan man ikke få iværksætterydelse til det ;)

    #42912

    fauer
    Deltager

    På min lagkage lavede jeg en himbær creme. Kvark smagt til med
    vaniljeessens og himbæressens.

    tabt 26 kg, er i fase 3
    #42913

    fauer
    Deltager

    På min lagkage lavede jeg en himbær creme. Kvark smagt til med
    vaniljeessens og himbæressens.

    tabt 26 kg, er i fase 3
    #42932

    Sasch
    Medlem

    Hvor meget må man spise af den kage pr dag….;) den ser vildt lækkert ud…;)

    #42935

    mig
    Moderator
    Quote:
    Citat fra UNIQE den March 10, 2013, 13:53
    Nå, jeg søgte selv svaret:

    Quote:
    Kartoffelmel:
    Næringsindhold pr. 100 g
    Energi 1454 kJ
    Protein, total 0.2 g
    total-N 0 g
    Fedt, total 0.1 g
    mættede fedtsyrer 0 g
    monoumætt. fedtsyrer 0 g
    polyumætt. fedtsyrer 0.1 g
    Kulhydrat, total 85.3 g
    kulhydrat, tilgængelig 85 g
    tilsat sukker 0 g
    kostfibre 0.3 g
    Quote:
    Majsmel:
    Næringsindhold pr. 100 g
    Energi 1528 kJ
    Protein, total 6.8 g
    total-N 1.1 g
    Fedt, total 2.8 g
    mættede fedtsyrer 0.4 g
    monoumætt. fedtsyrer 0.7 g
    polyumætt. fedtsyrer 1.2 g
    Kulhydrat, total 78.7 g
    kulhydrat, tilgængelig 75.5 g
    tilsat sukker 0 g
    kostfibre 3.2 g

    Super :)

    Ja der er så forskel, mere protein i majsmel og mindre kulhydrat så det er sikkert derfor Mr. Dukan siger majsmel :)

    #42936

    mig
    Moderator

    Sikke en masse lækker forslag, ja de skal da afprøves :)takker :)

    hehe Lone, iværksætterydelse jo det burde man kunne få ;)

    Sasch: har jeg ikke lige regnet på for det kommer jo også an på hvad man kommer i :)
    Der er jo flere tolereret ting i, maizena og majsmel går under den sammen.

    #42996

    jbg
    Medlem

    DU kan også putte dette ovenpå iflg ISIS hjemmeside :-)

    Hvordan laver man sukkerfri glasur?
    man kan lave en lækker ”smørcreme” glasur. Tag en pose ISIS Mousse med chokolade eller kakao/mocca smag og pisk med 1 dl mælk med en håndmixer i et par minutter.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 37 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.