Havreklid: Hvor meget må jeg spise af en opskrift?


Der opstår ofte tvivl om, hvor mange skiver brød eller hvor mange boller eller hvor meget man må spise af en eller anden opskrift, som indeholder havreklid. Hvis man har lidt svært ved, at løse matematikken omkring opskrifterne og havrekliden, så er der her et regneark, hvor man kan indtaste mængden af havreklid og hvor mange skiver eller stk. man får ud af opskriften og man får så at vide, hvor meget man må spise i forhold til den daglige mængde havreklid.

Skriv gerne hvis der er spørgsmål eller hvis man ikke forstår, hvordan regnearket virker. Der findes instruktioner i regnearket.

Det er et excelregneark, som kan hentes her.

havreklid-i-opskrift
Regnearket kort forklaret

I det gule felt, hvor der står 10 indtastes antal spsk. havreklid, som der skal i den opskrift man ønsker at lave.

Hvis man allerede har lavet opskriften og kan vurdere, hvor mange portioner, skiver osv. der kan blive af opskriften, indtaster man det i feltet, hvor der står 8.

I det grønne felt, hvor der står 1.2, angives hvor mange skiver, portioner osv. som man må spise om dagen i angrebsfasen.

I det grønne felt hvor der står 1.6, angives hvor mange skiver, portioner osv. som man må spise om dagen i vekselfasen.

Hvis man ikke kan bedømme, hvor mange skiver, portioner osv. der kommer ud af opskriften, kan man bruge felterne til højre, hvor der står 15% og 20%. Disse angiver, hvor meget man må spise af opskriften, om dagen, i procent.


Kommentarer

07/01/2014 kl. 17:51
er på dag 2 i angribsfasen - men mangler lidt fantasi til menyer - så jeg håber ,at se spændende opskrifter her - har tabt 1 1/2 kg - vender tilbage!
08/01/2014 kl. 08:25
Hej Hanna
Har du kigget under opskrifter i forum? Det har inspireret mig meget!
I går aftes lavede jeg kyllingebryster i ovnen. Jeg skar en revne i toppen af brystet og lagde et par tsk med light friskost i - den fra Lidl. Så skar jeg fedtkanten af to skiver parmaskinke og lagde det over og puttede enderne ind under. Det fik 20-25 min i ovnen m varmluft v 200 grader. Hertil lavede jeg skyr med hvidløg og et drys paprika.
I aften skal jeg have kyllingefrikadeller, (laver stor portion, så der er til mellemmåltider i morgen. Jeg læste et sted at agurk kan bruges som løg også kan som smagsgiver i angrebsfasen. Et sted læste jeg at mr. Dukan siger 50 g løg. Og det benytter jeg mig af. Har bl.a. lavet lidt tzatziki til en hakkebøf.
Til frokost har jeg været glad for hytteost med tun og rejer.
Et sted læste jeg om agurkestave med parmaskinke viklet om som snack. Selvfølgelig uden synligt fedt og ikke for meget agurk på en dag.
Håber du kan bruge det til noget
/LineJo
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.