Beef jerky

Sådan gør du

Beef jerky er en super snack til dukan kuren. Indholder masser af proteiner, meget lidt fedt og næsten ingen kulhydrater.
Der er lidt ketchup og soja i marinaden her, men det er en begrænset mængde man får, da købet ikke optager ret meget af væsken. Derfor kan man spise ret meget af denne opskrift. Med lidt god vilje kan man også spise den i angrebsfasen, selvom der er soja i marinaden eller også undlade at komme soja i.

Skær oksekødet i tynde skiver. Man kan lægge kødet i fryseren et par timer inden det skal skæres, hvilket gør det nemmere at få tynde skiver. De skal ikke være så tynde som pålæg, men gerne omkring 0,25 cm. Det er også muligt at købe færdigskåret i mange supermarkeder. Skær synligt fedt fra kødet.

Alle ingredienser til marinaden blandes sammen og kødskiverne lægges i og blandes godt. Man kan variere mængden af chili alt efter, hvor stærk man ønsker den.
Derefter hældes det hele i en ziplock pose, hvor luften klemmes ud, så marinaden dækker kødet. Posen lægges i køleskabet i minimum 4 timer, men lav den gerne dagen før, så den kan ligge der natten over.

Tag kødet ud af posen og tør det på noget køkkenrulle. Læg også køkkenrulle ovenpå kødet, så det tørres på begge sider.
Læg skiverne på en eller flere ovnriste. De må gerne ligge tæt sammen, da de krymper. Læg ikke bagepapir eller andet under, da luften skal cirkulerer. Man kan stille en bakke i bunden af ovnen, hvis man er bage for at det drypper.

Sæt dem i ovnen ved 80 grader ved varmluft hvis muligt. Sæt en træske eller lignende i klemme i døren, så fugten kan komme ud af ovnen.
Efter 1,5 - 2 timer skal stykkerne vendes.
Tiden i ovnen afhænger af hvor tykke skiverne er og om det er en varmluftsovn, men beregn 3-4 timer før de er færdige.

Spis det alene eller med fx en dip. Tilsæt fx lidt chili til paprika-løg dip, som findes under vores opskrifter.

 

Noter

På Streng LCHF undlad sojasovs 

 

2 prs. 4 t 20 min

Følgende skal bruges


Faser Fase 1: Angrebsfasen, Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 2: Vekselfasen (Protein), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen
LCHF Stil Afslappet, Normal, Streng
Kategorier Mellemmåltider, Snacks og junkfood, Oksekød

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.