Faser i Dukan Kuren

Dukan kuren er opdelt i 4 forskellige faser, som varierer i længde og formål.

Angrebsfasen som giver et stort vægttab til at starte med og er med til at motiverer, så man holder kuren.

Vekselfasen, hvor du opnår din ønskede vægt og får introduceret nye mad- og motionsvaner.

Konsolidationsfasen som hjælper dig med at holde vægten.

Den permanente stabiliseringsfase, som du skal følge resten af livet, så man sikrer, at man ikke tager på igen.

Kommentarer (69)

 • makrellitomat

  |

  Hei, Jeg er 55 år og skal ta av meg 15 kilo. Jeg veide 85,5 da jeg startet og nå er vekten nede i 83 Jeg er nettopp ferdig med angrepsfasen – den varte i 6 dager og jeg tapte som dere ser 2,5 kilo. Etter 3 dager fikk jeg kraftlg migrene, kvalme og en enorm tretthet. Siden jeg har vært på lavkarbokurer før visste jeg at dette ville komme, men ikke i så stor grad. Det var virkelig ille i to dager, men tenkte at det er som å skifte brennstoff fra bensin til diesel på bilen – det koster litt i starten. Nå er jeg i bedre form enn før jeg startet og drikker minst 2 liter væske til dagen. Det kan være kaffe. te eller Cola Light (som jeg desverre er veldig glad i). Tips til en god dressing er: 300 gram mager kesam ( skyr, creme fresh eller annet lignende) 3 ts sennepspulver, 2 ss sitronsaft eller 1 ss vineddik/epleeddik. 2 ts stevia sukker. litt salt og pepper gjør seg. Nydelig til røket laks og skinke.

  Svar

  • welle

   |

   Dejligt vægttab og godt du har fået renset kroppen , ja det kan være en voldsom hovedpine , godt at du har fået det bedre . Lyder som en god dressing .

   Svar

 • oz

  |

  Kan man godt spise hvedeklid?

  Svar

  • lucky

   |

   Ja en spsk. Om dagen

   Svar

 • dorthematzen

  |

  Hvordan ved jeg hvornår jeg i veksel fasen må spise grøntsager og hvornår jeg har ren protein dag?

  Svar

  • lucky

   |

   Det bestemmer du selv hvis du køre 1-1 er det en dag uden og en dag med osv.

   Svar

 • kirsten63

  |

  Hej
  Jeg er en stor pige og har altid været, har prøvet alverdens kure, tat noget og taget det hele på igen.
  MEN nu har jeg da fundet kuren der virker for mig, tror jeg er kødspiser, kan godt lide grønsager, men ikke helt vildt mange og hele tiden. Det her passer mig så fint :) spiser masser af skyer, hytteost, og kød, tror aldrig jeg liver træt af det. Startede den 20 januar 2014, da stod vægten på 111,5 i dag den 27 februar siger den 103. Hurra 3,1 kilo til første delmål.
  Tænker på om der er noget jeg skal passe på, har hørt og læst en del om kuren at den ikke er god, fordi man ikke får fedt, og nyrene kan ikke holde til det.
  Drikker 2½l. dagligt. og har aldrig haft det så godt, har slet ikke lyst til anden form for mad.

  Svar

  • lucky

   |

   Flot start,hvis ikke man har nyre problemer er der ikke noget der har betydning,du skal bare holde dig til det du må få om dagen 1l eller 1 kg….Du kan jo evt.drikke en udrensende te.1-2 x dagligt.Du får jo det fedt der er i det du spiser og du må få en tsk.olivenolie om dagen.Du kan jo spise de fede fisk så får du også sunde fedt stoffer.

   Svar

 • sarafina123

  |

  Hej, jeg har være på først fase i 5dag og jeg tabt mig kun tabt 1,6 kg . Jeg vil det ikke hvis jeg skal fortsætte eller nej.hvis man har ikke tabt sig i først fase hvor man spiser mindre ind de andre faser kan man tabe Sig i de andre faser ?

  Svar

 • Eliza

  |

  hej. jeg er ny på dukan og er nu på min sidste dag i angrebsfasen, desværre ikke med så meget glæde som jeg havde forventet. Min krop har været en del påtaget af ændringen i kosten, så det har været med hovedpine og mavesmerter:-( Jeg har også kun her til morgen tabt mig 1 sælle kilo :-( så det har været hårdt for så “lidt”. Andre der oplever det samme. Har jeg gjort noget forkert. Jeg har kun spist de lovlige ting, måske har jeg spist for meget?

  Svar

  • Christina

   |

   Det er svært st sige hvad grunden kan være. Men husk at vi alle taber os i forskelligt tempo. Hvor mange dage har du været i angreb? Prøv at skrive, hvad du har spist i løbet af en dag. Det er svært at spise for meget på Dukan, så længe det er kød, man spiser – du skal spise mellem 600 og 800 g kød/fisk om dagen. For mange mælkeprodukter og for meget salt kan kan begrænse vægttabet. Husker du at drikke nok væske? Der er mange spørgsmål, men det er desværre nødvendigt at vide, hvordan du har spist for at se om noget skal justeres ;-)
   Mht. dit ubehag er det meget normalt i angrebsfasen, da kroppen renser ud. Jeg havde selv på tredjedagen influenzasymptomer og madlede. Kan trøste dig med at det går over igen, når først kroppen er afgifter for kulhydrater :-)

   Svar

 • Nanna Feld

  |

  Det lyder rigtigt. Jeg har tre angebsdage og 70 i vekselfasen. Ønsket vægttab 10 kg. Held og lykke.

  Svar

 • Maria Madsen

  |

  Overvejer om jeg skal forsøge mig med dukan! Har nogle kilo efter graviditet jeg skal have smidt og nu hvor jeg ikke ammer mere er tiden kommet!
  Jeg har været ved at beregne, hvor mange dage jeg skal være i diverse faser og kan det godt passe jeg skal være:
  3 dage i angrebsfasen?
  101 i veksel?
  145 i konsolidationsfasen?

  Svar

Skriv en kommentar

Du skal være logged ind for at skrive en kommentar.