Bigandtall har tabt kg. 34 på Dukan Kuren


Fortæl lidt om dig selv!
Nu blev det min tur til at skulle fortælle om mig selv. Herinde hedder jeg Bigandtall og jeg er 27 år. Jeg bor i Solrød sammen med min forlovet, hvor der bliver brugt en del tid på have og vores hund. Jeg arbejder som laborant, så har et forholdsvis stillesiddende arbejde. Jeg har tidligere spillet amerikansk fodbold og derfor bruger jeg en del tid på at følge med i NFL. Nu bliver der styrketrænet, løbet og dyrket crossfit.

Hvordan eller hvorfor tog du på?
Jeg har siden folkeskolen været en stor dreng. Har haft perioder hvor fedtet forsvandt, men det har altid fundet mig igen. Har nok været en kombination af en familie som gerne vil have en god gedigen kost (sovs og kartofler) og som har sat hyggen højt (chips, slik og sodavand), og at jeg altid har haft en god appetit til alt hvad der smager godt. Min max vægt kom så af jeg spillede amerikansk fodbold hvor det at være stor er et plus. Så jeg satte mig for at vokse. Under min vægtøgning fik jeg så en skade, så træningen blev minimal. Det gjorde at de kilo der kom på lige pludselig ikke var en kombination af muskel og fedt, men bare var rent blævre.

Hvad fik dig til at beslutte, at du ville tabe dig?
Da jeg så vægten havde ramt 140 kg og jeg ikke længere havde brug for den ekstra vægt i forhold til min sport. Har nok også været et ønske om at når jeg skal giftes med kæresten vil jeg gerne kunne stå i et lækkert jakkesæt.

Hvorfor valgte du netop Dukan Kuren?
Min kusine havde prøvet den og fået fine resultater. Mine forældre overvejede den så men vidste ikke lige om det var dem. Så jeg sagde jeg da godt kunne være forsøgskanin sammen med kæresten. Så vi tog 10 dage i angrebsfasen med et resultat af 5,3 kg tabt. Der var klar på at give det et seriøst forsøg! Forældrene har stadig ikke prøvet den, men jeg er glad for jeg blev forsøgskanin.

Har du været på andre kure før?
Jeg har aldrig været på nogle ”rigtige” kure. Jeg har levet efter vægtkonsulenternes anvisninger på et tidspunkt og ellers har jeg forsøgt mig med at tælle kalorier.

Hvad var reaktionen fra dine omgivelser på, at du valgte at gå på Dukan Kuren?
Mine kollegaer har været imponeret over vægttabet, men har undret sig over de store mængder kød, æg og hytteost der forsvinder til frokost. Der har da også været enkelte der har spurgt om det var sundt, men de fleste lader vist bare resultaterne tale for sig selv. Familien har kun været støttende og venner har været nysgerrige men dog ikke klar til selv at hoppe på kuren.

Hvilken fase er du i og hvor mange dage har du været på kuren i alt?
Jeg er er i fase 2 og har været på kuren i 210 dage (30 uger)

Hvor meget har du tabt dig?
Fra min max vægt er der røget 37 kg og på dukan er der 34 kg.

Er der noget du snyder med eller ikke overholder?
Jeg har ikke været nøjeregnende med olie til stegning og fedtprocenter på mejeriprodukter og kød har nok ikke altid været helt rigtige. Og 1 gang om måneden har jeg lagt en planlagt ”synde”-dag ind. Den har fungeret som en dag jeg kunne se frem til hvis der er noget som jeg havde lyst til. Og fordi jeg tror det er godt for kroppen at lige få et boost af kalorier så den ikke går alt for meget i sulte-mode.

Hvad har været det sværeste ved kuren?
Det sværeste har været når man er ude og spise. Man vil ikke virke uhøflig, men vil jo stadig gerne prøve at spise som man har planlagt. Der har forældre og svigerforældre været søde til at lave ”dukanvenlig” mad når vi har været på besøg. Andre steder har jeg taget en enkelt kartoffel og taget ekstra kød, og så trænet lidt ekstra dagene efter.

Hvor meget motion har du dyrket og hvilken type motion?
Jeg har altid været vant til at træne så har også brugt det som en del af mit vægttab. Jeg startede med kun at styrketræne 3 gange om ugen og intet andet.
Efter cirka 10 uger på dukan blev der lagt 1 ugentlig gang spinning på.
Efter 20 uger på dukan blev spinning byttet ud med crossfit og løb.
Så har jeg stille og roligt bygget på af løb så nu er en uges træning 3-4 gange styrketræning, 3*5 km løb ved 10-13 km/t og en gang crossfit.

Hvad er dit bedste trick eller din redning, når du har været lækkersulten?
Jeg er til det salte og fede, så har prøvet at få retter der minder om det (burger, hakkebøf osv). Og hvis det gik helt galt har jeg nogle gange blevet taget i at sidde og gnave pålæg (igen noget hvor kollegaerne undrer sig).

Har du på noget tidspunkt været ved at give op og (hvis ja) hvad fik til til at fortsætte?
Har ikke haft nogle perioder hvor jeg har haft lyst til at give op. Har nok været i kræft af jeg er gået på kuren sammen med min kæreste. Vi har været gode til at støtte hinanden og jeg vil gerne være der for hende i hendes vægttab. Vil sige at en stor del af min motivation til dette projekt kommer fra hende.

Hvad har vægttabet betydet for dig i hverdagen?
Har betydet at jeg endelig har haft lysten til at prøve crossfit og give løb en reel chance. Før i tiden har løb været noget som jeg prøvede og har hadet. Nu er det et dejligt afbræk i hverdagen hvor jeg komme ud og nyder naturen.

Har det haft nogen effekt på dit helbred?
Fedtprocenten er faldet med 20% som nok har hjulpet på helbredet, men ellers tror jeg ikke der er sket den store ændring.
Havde inden vægttab fint blodtryk, blodsukker, hvilepuls osv. De er blevet en smule pænere men ikke noget som jeg tror rykker det store ved det helbredsmæssige.

Fortæl om en sjov eller positiv episode i forbindelse med dit vægttab!
Jeg var til et arrangement hvor der var nogle der synes det var underligt jeg ikke var med. De kunne simpelthen ikke se det var mig før der var nogle der sagde til dem at det var mig der stod derovre.
Jeg nyder at nu er det at finde tøj ikke en ting som er besværligt. Før havde jeg 2-3 steder hvor jeg var sikker på jeg altid kunne få bukser. Nu kan jeg købe bukser alle steder, så længe de har fundet ud af at lår ikke skal være på størrelse med blyanter (mine lår har nærmest ikke ændret størrelse).

Hvad er det første du spiste/vil spise når du kommer i fase 3?
Jeg har haft mine synde dage så har fået dækket det værste behov, men jeg ELSKER burgerer. Så kunne godt være at det skulle være en politiburger fra 7møllen (til dem der ikke kender den er den er stor sag på nok den forkerte side af 1500 kalorier).

Kan du holde vægten nede i fremtiden?
Jeg håber da på at det kan holdes. Vil sige den store forskel i forhold til de andre gange vægten er gået ned, er at denne gang er det noget jeg har gjort sammen med kæresten. Jeg tror vi vil være gode til at holde hinanden op på vi ikke skal tilbage til den størrelse. Håber også at min træning vil være med at holde den på plads, for regner ikke med at træne mindre når jeg er færdig.
Vil dog sige når jeg snakker om at holde vægten nede er det ikke nødvendigvis vægten på badevægten. Jeg elsker at styrketrænet og en naturlig del af det er man får mere muskelmasse. Derfor tror jeg vægten stille og rolig vil blive højere, men min fedtprocent skal ikke blive højere. Min mål har altid mere været hvad min fedtprocent står på end hvad badevægten sagde.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


Kommentarer

02/05/2014 kl. 09:47
Rigtig flot resultat og godt arbejde.
05/06/2014 kl. 09:17
Hold da op du er sej, rigtig flot at du har kunne holde motivationen- tillykke med dit vægttab
05/05/2014 kl. 08:54
Godt gået!
05/05/2014 kl. 12:58
Sikke en forskel du kan være stolt af dig selv,det er godt gået.
Og det er ikke mange uger du ikke har haft vægttab når man har fulgt dig på dagbog.
07/05/2014 kl. 05:59
FLOT klaret
25/08/2014 kl. 14:49
STORT TILLYKKE

Super fantastisk og sindssygt flot kæmpet, sådan!!....

Vi har 1 dag i dag, så mega spændt ... Nu skal det lykkes
yaz
05/10/2014 kl. 19:32
Det super sejt
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.