FAQ

Nej, angrebsfasen skal kickstarte dit vægttab og motiverer dig til at fortsætte med kuren. Det er vigtigt, at du går over til vekselfasen, efter det antal dage udregningen siger. Du får ikke et hurtigere vægttab, ved at fortsætte i angrebsfasen.
Ja, det er muligt, at du oplever nogle bivirkninger. Læs mere her

Forstoppelse kan være en af bivirkningerne ved at være på kuren. 

For at hjælpe maven på vej, kan man spise en ekstra spsk. havreklid og 1 spsk. hvedeklid om dagen eller spise noget HUSK/loppe frøskaller. Madvarer som yoghurt og chili kan også hjælpe. 

Det bedste middel plejer at være at drikke mere vand og dyrke motion. 

Hvis ovenstående ikke virker, kan man på apoteket få midler mod forstoppelse eller hos egen læge.

Sesamfrø er ikke tilladte før konsolidationsfasen.

Kuren udvikles hele tiden og der laves derfor små ændringer, som fx kan være på mængden af en madvare man må spise eller produkter på den tolererede liste. Derfor er der nogle ting, som ikke er de samme i bogen, som her på siden. Vi forsøger, at holde vores oplysninger opdateret, så du hele tiden kan finde den nyeste information her.

Bogen er dog stadig en rigtig god vejledning til kuren.

Hvis du har brug for at stege noget i olie, kan du komme et par dråber olie på en pande og tørre den over med et stykke køkkenrulle.
Nej, frugtjuice er ikke tilladt.

Ja, økologiske bullionterninger (og ikke økologiske) må bruges, så længe de indeholder meget lidt salt. De bør også være så ”light” som muligt.

Ja, du må godt bruge alkohol til madlavning, men det er en tolereret ingrediens, hvor du kun må bruge 3 spsk. og alkohollen skal fordampe, så der skal koges uden låg. Se mere information under tilladt og tolereret.

Det er tilladt, at bruge karrypasta. Der findes mange varianter, så find den med det laveste indhold af sukker, salt og fedt.

Nej, mandler indeholder meget fedt. Det er heller ikke tilladt, at spise andre typer nødder.

Ja, det er fint at spise vitaminer.

For at få det størst mulige vægttab, bør du spise en 1/3 grøntsager og 2/3 proteiner

Ja, du må spise løg fra dag 1 på dukan kuren. Det er en god måde, at tilføje noget smag til maden og indeholder mange vitaminer og mineraler.

I angrebsfasen og på proteindage må de bruges i meget små mængder, som smagsgiver

Ja, du må godt spise salt, men det skal begrænses. Det giver ophobning af vand og stimulerer appetitten.

Ja, det må du gerne spise, men ikke alle fisk på dåse bør spises. Det skal være dem der er lagret i vand og ikke i olie. 

Ja, du må gerne dele mængden af havreklid i flere portioner, bare du sørger for at få den rigtige mængder.

Nej, du må ikke spise popcorn. Selv light popcorn indeholder for meget stivelse og og salt.

Det afhænger af fasen du er i.

Angrebsfasen: Hvis du efter nogle dage i angrebsfasen ikke taber dig mere, bør du gå videre til vekselfasen. Det er din krop, der giver dig signaler.

Vekselfasen: Hvis du har et par dage, hvor du ikke taber dig eller tager en lille smule på igen, skal du ikke bekymre dig, det går hurtigt den anden vej igen.

Sørg for at du både spiser og drikker rigeligt.

Har du introduceret en ny type mad i din kost for nyligt? Det kan godt være, at din krop justerer til det eller ikke accepterer det særlig godt.

Sørg for at spise nok proteiner på grøntsagsdagene.

Du kan også prøve at ændre dagene for protein og grøntsager og protein, så hvis du kører 1 og 1, kan du prøve at skifte til 3 og 3.

Overholder du reglerne for tolererede mad- og drikkevarer?

Kvinder kan også opleve vægttabsstop og ophobning af vand omkring menstruationsperioden

Den skal indeholde 15 gram.

Nej! Det skal være havreklid.

Du må ikke spise frugt i angrebs- og vekselfasen, det er først i konsolidationsfasen du må spise frugt.

Det er der uheldigvis ikke. Hvis du ikke kan tåle gluten, kan du købe glutenfri havreklid, men det kan være meget svært at finde.

Nej ikke i angrebsfasen. I vekselfasen er de tolereret, så se hvor meget du må spise, i listen over tolererede madvarer.

Ja, der er meget protein i surimi, så spis bare løs. Men vær opmærksom på at nogle mærker tilsætter mel, så kig på næringsindholdet før du køber dem.

Nej, du skal kun blive I vekselfasen, til du har opnået det ønskede vægttab. Hvis du når det tidligere eller senere end den estimerede dato, gør det ikke noget. Tiden i vekselfasen er kun et estimat.

Du kan spise det næsten som du vil. Kogt, bagt, stegt, råt osv. Lav det i brød, kage eller pandekager for eksempel.

Der findes mange light produkter eller produkter som lover lavt fedtindhold. Ikke alle kan bruges til dukan kuren.

Generelt skal skæreost være max 7% fedt, andre mejeriprodukter max 2%, hakket kød/fars max 10% . Husk også at kigge efter, om der er tilsat sukker, for der bliver ofte tilsat ekstra sukker til light produkter som fx yoghurt.

Ja, efter angrebsfasen må du gerne spise fedtfri kakao. Det er et tolereret produkt, så kig på den tolererede liste for at se den korrekte mængde.

Ja, du må gerne få sojamælk efter angrebsfasen. Men det er et tolereret produkt, så det er begrænset, hvor meget du må drikke. Find mere information på den tolererede liste.

Det er ikke tilladt, at drikke alkohol på dukan kuren, før du når til fase 3/konsolidationsfasen. I konsolidationsfasen må du få det til gallamåltiderne.

Nej, nødder indeholder meget fedt, så de må ikke spises før konsolidationsfasen.

Ja. Du kan bruge eddike I alle faser.

Du må bruge 1 tsk. Oliven- eller rapsolie om dagen.

Ja, du må godt spise dåsetomater på de dage, hvor du må spise grøntsager. Husk at kigge på dåsen, om der er tilsat sukker. Hvis der er meget sukker i, så vælg et andet mærke.

Du kan få et estimat på den tid det tager at tabe dig, på vores side. Dog taber alle sig forskelligt, så det vil aldrig være nøjagtigt.

Nej. Bacon indeholder meget fedt. Det kan dog være muligt, at finde en bacon lavet af kalkun som indeholder meget lidt fedt. Man kan også stege et stykke kyllingeskinke, som kommer til at minde lidt om bacon.

Ja, tofu kan spises i alle faser.

En af vores brugere har givet dette svar:

Hejsa, har lige været ved en specialist angående PCO, han fortalte at vi nok skulle tabe os på DUKAN kuren bare langsommere end andre, og allerede nu er vi med PCO længere fremme end folk der får diagnosen og skal til at ændre deres liv efter PCO, For en af de ting som han sagde når du har PCO er at du må ikke få ret mange kulhydrater så her er kuren perfekt, men til gengæld du skal have en lille smule hver dag. Så helt uden kulhydrater må vi ikke være. Han foreslog mig at jeg skulle spise en yoghurt med frugt hver dag. Bare den var sukkerfri og så fedtfattig som muligt. Men igen det er op til en selv. Det var hvad han sagde til mig om PCO, men alt i alt når man spiser sådan som kuren siger, skal man nok tabe sig, selvom det er meget svært.

Det frarådes at indtage proteinpulver, da det ikke udgør et rigtigt måltid og det er ikke meningen, at man skal få sin energi fra protein pulver. Proteinpulver er lavet af koncentreret protein og kan påvirke din krops naturlige balance. Samtidig er det dyrt, så det giver ikke nogen mening at indtage det i stedet for fisk, kød eller anden mad med meget protein. Man må dog godt bruge det til at tilsætte til maden som en del af en opskrift, men det bør ikke bruges som måltidserstatning.

Jeg har hørt eller der er en af mine venner, der har fortalt mig at den er farlig. Engang i mellem kommer der spørgsmål som disse. Læs denne artikel, som vi har skrevet omkring undersøgelser, der har været fremme i pressen. Brug din sunde fornuft og din kritiske sans og beslut selv om Dukan Kuren er for dig.

Nogle ugeblade lover meget når de skriver om slankekure. 10 kilo på 20 dage er meget optimistik og det er meget få, der vil kunne opnå det resultat.

Et ugeblad har skrevet om kuren, men har lavet nogle fejl i deres beskrivelse, hvor dette netop er en af fejlene. Man skal i vekselfasen skifte mellem grøntsagsdage og proteindage, hvor proteindagene minder om angrebsfasen, dog med nogle vigtige forskelle.

Det er muligt, at du oplever nogle bivirkninger i starten som hovedpine, træthed, svimmelhed og dårlige ånde. Læs mere her.
Slankekur kan nogle gange føre til forstoppelse. Der er flere ting man kan gøre for at hjælpe maven på vej. Drik rigeligt med væske, dyrk motion, spis grove grøntsager, tilsæt noget HUSK/loppefrøskaller til maden og hvis det ikke virker, så få nogle midler mod forstoppelse på apoteket eller hos lægen.
Ja, du må gerne spise viataminpiller
Alle taber sig forskelligt, så at give et nøjagtigt vægttab er svært. Det afhænger jo også af om du er på afslappet, normal eller streng LCHF. Mange ting spiller også ind som fx hvor meget du skal tabe dig og hvor meget motion du dyrker. Hvis man skal tabe mange kilo går det normalt hurtigere i starten og hvis man dyrker motion, hjælper det med til at man taber sig hurtigere. På normal LCHF taber man sig normalt omkring 500 gram om ugen, men som sagt, alle taber sig forskelligt.
Som mange andre kurer, så har LCHF ikke en 100% nøjagtig definition af hvilke madvarer man må spise. Det handler lidt om hvilken filosofi du læner dig op ad. Det er mere at hvis det virker for dig at spise noget bestemt, selvom det måske ikke er 100% LCHF, så fortsæt med det, for det er vigtigt at du kan holde kuren.
Ja, du må gerne spise vitaminpiller
Nej! Popcorn er noget af det værste at spise, hvis du er på slankekur
Ja, du må gerne spise surimi. Tag dog et kig på varedeklarationen og næringsindholdet, for nogle typer har tilsat mel, så dem skal du holde dig fra.
Ja, bacon er fint at spise.
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.