Hvad er LCHF-Kuren

LCHF står for Low Carb High Fat, hvilket betyder at man spiser meget få kulhydrater og undgår sukker, men spiser naturlige fedtstoffer og proteiner. De fleste tilladte fødevarer har ingen mængdebegrænsning og man tæller ikke kalorier eller vejer maden, men spiser ud fra nogle retningslinjer om hvad du bør spise mest af og hvad du bør spise mindst af.

Man spiser mange grøntsager, en del kød, naturligt fedt som olivenolie og fede mejeriprodukter som ost og smør, der ikke er blandingsprodukter.

Man kan lave kuren mere eller mindre striks, så afhængig af hvor hurtigt du gerne vil tabe dig, hvor nemt du har ved at følge en kur og hvor meget motion du dyrker, kan du vælge en at gøre det mere eller mindre streng eller eventuelt følge en strengere kur i løbet af ugen og slappe lidt mere af i weekenden.

Om man spiser kunstige sødemidler og produkter der indeholder disse sødemidler er lidt et temperamentsspørgsmål. De har ingen eller meget få kalorier, så de påvirker ikke vægten direkte. Men nogle fravælger det, da de mener at de stimulerer lysten til at spise sødt, i stedet for at fjerne den. Samtidig er det ikke helt klarlagt, om det kan have nogen effekt på helbredet i det lange løb. Men det er op til en selv, hvilket valg man foretager.

Vær opmærksom på, at det ikke går ud på at skære ned på mængden af mad man spiser, men at ændre typen af mad. Det er faktisk ikke hensigtsmæssigt at begynde at spise meget mindre, da kroppen tilpasser sig og forbrænder mindre. Hvis man stopper kuren på et tidspunkt og går tilbage til gamle vaner, tager man normalt meget hurtigt på igen.

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.