Hvordan virker Dukan Kuren?

Dukan Kuren er en proteinbaseret kur, hvor man holder mængden af fedt og kulhydrater på et minimum. Kuren er udviklet af den franske læge Pierre Dukan, hvorfra navnet også kommer.

Den består af 4 faser, 2 til at tabe sig og 2 til at holde vægten nede. Mange kurer har retningslinjer for hvordan man taber sig, men ikke for hvordan man holder vægten nede, når man afslutter kuren igen. Dette resulterer ofte i, at mange tager på igen, når de afslutter kuren. Følger man alle faserne i Dukan Kuren, kan man også holde vægten nede i fremtiden.

Vær opmærksom på, at man skal se kuren som en livsstilsændring og du ikke bør gå tilbage til at spise som før kuren, da dette i mange tilfælde vil give en vægtøgning.

Der skal ikke tælles kalorier og man må spise så meget man vil af de tilladte madvarer, hvilket gør den nemmere at overholde, da man ikke skal være opmærksom på, om man er nået over dagens grænse for kalorier eller point.


Kurens 4 faser

De to første faser består af en kort angrebsfase, som "kickstarter" kuren og hjælper som motivation for resten af forløbet. De fleste oplever et forholdsvis stort vægttab i denne fase. Den anden fase er vekselfasen, som man skal holde indtil man når sin ønskevægt.

De to sidste faser hjælper med at stabilisere vægten og holde vægten nede.

Angrebsfasen kan vare 2-7 dage og her skal man stort set kun spise proteiner. Det vil sige mejeriprodukter, kød, æg, shiratakinudler og den tilladte mængde havreklid.

Det er desuden vigtigt, at man får noget motion hver dag. Minimum 20 minutter, som kan være en gåtur eller en cykeltur.

Vekselfasen varer indtil man har nået sin ønskevægt. Længden af fasen varierer meget, da det afhænger af hvor mange kilo man skal tabe sig og hvor hurtigt man taber sig. I denne fase veksler man mellem dage med protein og grøntsager og dage, hvor man kun spiser protein. Proteindagene i vekselfasen minder om angrebsfasen, men der er dog nogle forskelle.

I denne fase skal man have mindst 30 minutters motion om dagen.

Konsolideringsfasen påbegyndes, når du har nået din ønskevægt. Her begynder du at tilføje forskellige madvarer til kosten igen. Der tilføjes flere kulhydrater, frugt, flere typer kød m.m. Du skal være i denne fase i 10 dage, for hvert kilo du har tabt.

Stabiliseringsfasen er den sidste fase, som du reelt skal følge resten af livet. Det drejer sig dog kun om nogle få regler. Herefter anbefaler vi, at man følger fødevarestyrelsens kostråd og forsøger ikke at spise for mange kulhydrater.

Før man begynder hvilken som helst kur, anbefaler vi at man konsulterer med sin læge


Slankekuren

Slankekuren er inddelt i 4 faser og der er ingen grænser for hvor store mængder mad, du må spise. Du skal blot følge reglerne som gælder i hver af de fire faser. Fuldfører du alle 4 faser opnår du et varigt væggtab. Kuren er opdelt i følgende fire faser;

1. Angrebsfasen
 • Varer typisk 3-7 dage
 • Kost: magert kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og fedtfrie mejeriprodukter
 • Regler: du må spise lige så meget og lige så ofte, du har lyst til
2. Vekselfasen
 • Varer indtil du er nået dit ønskede mål
 • Skifter mellem dage med protein og dage med protein og grøntsager
 • Kost: magert kød, fjerkræ, fisk, fedtfattige mejeriprodukter og grøntsager
 • Regler: du må spise lige så meget og lige så ofte, du har lyst til
3. Konsolideringsfasen
 • Varer 10 dage for hvert kg du kar tabt (ex: tabt 10 kg, konsolideringsfasen = 100 dage)
 • Kost: Nye madvarer tilføjes til kosten
 • Regler: stadig med restriktioner ved kosten
 • Vigtig fase, da din krop er ved at vænne sig til den nye vægt og opgive kampen om, at tage de tabte kg på igen
4. Stabiliseringsfasen
 • Varer resten af dit liv
 • Kost: du må spise hvad du vil
 • Regler: Følg nogle få regler og én dag om ugen vender du tilbage til kun at spise proteiner som i fase 1

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.