Hvorfor får jeg dårlig ånde og hovedpine på slankeKur?


Dette er en af de ting, som vi jo helst vil undgå, men man må tage det sure med det søde og her må man altså lave en byttehandel, hvor man taber nogle kilo og samtidig har dårlig ånde og hovedpine nogle dage. Men dårlig ånde er faktisk positivt, når du er på Dukan Kuren. Det betyder, at du forbrænder fedt.

Det der sker, er en process som kaldes ketose og det sker, når man forbrænder fedt, som kroppen henter sin energi fra, i stedet for at hente den fra kulhydrater. Når man begrænser indtaget af kulhydrater og der ikke er nok glukose tilgængelig i kroppen, begynder leveren at producere ketoner, så hjernen har brændstof at arbejde med. Hvis man overhovedet ikke indtager kulhydrater, begynder kroppen også at konvertere protein til glukose, da kroppen ikke kan fungere helt uden glukose.

Dårlig ånde på slankekur

Når fedtet nedbrydes, konverteres noget af det til ketoner  og nogle af disse er acetoner, som er et affaldsstof som kroppen skiller sig af med igennem urinen og ånden. Dette giver en ånde, der er mindre behagelig i nogle tilfælde og på drageniveau i andre.

Dette sker specielt i angrebsfasen, hvor man indtager den største mængde protein og mindste mængde kulhydrater.

Hovedpine og svimmelhed ved vægttab

Hjernen skal bruge meget energi og normalt får den energi fra glukose, som kommer fra kulhydrater. Når man spiser færre kulhydrater, begynder den af få energi fra ketoner, selvom dele af hjernen stadig skal have sin energi fra glukose. Hjernen begynder lidt efter lidt, at hente mere af energien fra ketoner. Denne omstilling og tilvænning kan i starten (fra et par dage til et par uger)  give hovedpine, svimmelhed, træthed med mere. Det som mange refererer til som sukkerabstinenser.


Når hjernen har vænnet sig til at få energi fra ketoner, vil disse gener gå væk.

 


Kommentarer

19/07/2012 kl. 14:45
Supergod forklaring. Jeg plejer at sige, at jeg "smager af død rotte" i munden om morgenen, når jeg er på kur, hehe, og jeg ved godt, det er et godt signal
28/08/2012 kl. 11:26
Jeg bliver lidt forvirret ang. ketoner. Jeg googlede det, og det ser ud som om at det er et affaldsstof, som hvis kroppen fx har det i tisset, kan indikere at du har sukkersyge?
28/08/2012 kl. 11:29
Normalt forbrænder hjernen sukkerstoffer, men når kroppen tror den sulter, omstiller hjernen sig fra at få energi fra sukkerforbrænding til at få energi fra fedtsyreforbrænding. Når fedtsyrer nedbrydes i kroppen, kan der udskilles ketoner..., (kilde: http://videnskab.dk/krop-sundhed/fed-mad-hjaelper-epileptikere)
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.