Det er fredag - Interview med Pusselusken


Fortæl lidt om dig selv!
Jeg er 47 år bor i lille landsby i Tønder marsken i mit yndige gamle hus i engelsk cottage stil. Jeg er glad single, frivillig barnløs og bor sammen med alle mine dejlige dyr. 2 stk. Gos de atura hyrdehynde og 3 ½ kat (en er næsten flyttet hjemmefra) plus det løse – de halvdøde mus kattene ind i mellem slæber ind og diverse edderkopper…..

Jeg er uddannet socialrådgiver, misbrugsbehandler og psykoterapeut. Elsker mit arbejde og det gør mig glad, at jeg er med til gøre mennesker clean og få et bedre liv. For at få plads til alt det sjove fx pleje af mit udprægede shoppegen har jeg et bijob som underviser på Alkohol og Trafik kurser.

I fritiden bruger jeg megen tid i naturen sammen med hundene. Ellers laver jeg diverse forbedringer ved huset. Haven bliver løbende forskønnet med nye hyggelige projekter. Planter mange roser og hortensia som er mine favoritter. Elsker at finde ting og småmøbler på loppemarkeder som jeg sætter i stand.

Jeg designer tasker, filter, laver kollager, decoupage, æsker, mosaikting, customizer tøj og ting og syr forskelligt. Læser rigtig mange bøger og interiørmagasiner. Sætter min fritid højt og har derfor fravalgt den forkromede karriere. Jeg hedder Pusselusken på forum.

Hvordan eller hvorfor tog du på?
Jeg har så længe jeg kan huske altid vejet mere end godt var. Men efter rygestop i 2011 kom der så ekstra 10 oveni de 15 i forvejen for mange kg så var det simpelthen for meget.

Hvad fik dig til at beslutte, at du ville tabe dig?
Jeg har altid villet tabe mig så det var ikke noget nyt.

Hvorfor valgte du netop Dukan Kuren?
Blev fristet af hurtige resultater fra starten. En stor frihed i sammensætningen af kosten. Ikke noget med at skulle tælle kalorier eller snitte grøntsager til bevidstløshed. At mælkeprodukter var ok og især æg. At det er langvarigt for at vænne kroppen til denne levemåde. Og så det skønne forum med opbakning og interesse fra andre i samme båd. Jeg har altid været skarp til at organisere og planlægge og det er nødvendigt på denne diæt.

Har du været på andre kure før?
SAMTLIGE tror jeg. Nok en hvert år siden jeg var 25 år. Har ofte tabt 10-12 kg. Trist at bruge 3 måneder på det og så bruge resten af året til at tage det på igen…..

Hvad var reaktionen fra dine omgivelser på, at du valgte at gå på Dukan Kuren?
De er nok vant til at jeg prøver forskelligt. Men generelt har jeg haft go opbakning.

Hvilken fase er du i og hvor mange dage har du været på kuren i alt?
Er lige gået i fase 3 for en uge siden. Startede den 3. marts i år. Har altså ikke styr på dagene, men skal være i fase 3 til maj 2013.

Hvor meget har du tabt dig?
28 kg. Ynder at sige, at jeg har reduceret med 28 kg. Det man taber samler man jo op……

Er der noget du snyder med eller ikke overholder?
Med store ting har jeg ikke snydt. Men små ”overlevelsesting”  fx 2 % græsk yoghurt i mine dressinger. Har også brugt mere olie i tilberedningen end tolereret.

Hvad har været det sværeste ved kuren?
Det sværeste har været al den opvask….. nej seriøst ; de sidste 3-4 kg. Mit første mål var 84 kg. Men lavede det så om til 88 kg. Og de sidste kg var utrolig svære. Til sidst måtte jeg overgive mig og hoppe i fase 3 selv om jeg manglede lidt. Men det har heldigvis reguleret sig.

Hvad er dit bedste trick eller din redning, når du har været lækkersulten?
Jeg har faktisk klaret det med vanilje yoghurt som snack om aftenen – det får jeg stadig.

Har du på noget tidspunkt været ved at give op og (hvis ja) hvad fik til til at fortsætte?
Ikke alvorlig. Det har ikke været svært at være på denne diæt. Har  følt mig mæt hele tiden – det betyder meget.

Hvad har vægttabet betydet for dig i hverdagen?
Jeg føler mig bedre tilpas både udenpå og indeni. Kan løbe ubesværet og passe tøj fra almindelige butikker. Det er stort for en shopaholic ;-) Zizzi ser mig aldrig mere…. Endvidere har jeg væsentlig mere energi. Det med en morfar om eftermiddagen er fortid.

Har det haft nogen effekt på dit helbred?
Det er jeg helt sikker på. Men jeg har ikke været til noget lægetjek. Havde heller ikke helbredsmæssige problemer, men de var givetvis kommet hvis jeg ikke havde fået stoppet med den usunde livsstil.

Fortæl om en sjov eller positiv episode i forbindelse med dit vægttab!
Jeg har opdaget at jeg har kraveben og knæskaller og jeg kan se begge mine øreringe samtidig. Min søster kaldte mig for skinny bitch – tror det var positivt ment….

Hvad er det første du spiste/vil spise når du kommer i fase 3?
Jeg væltede mig i avocado, valnødder, ciabattabrød, nye kartofler, lakrids dreamis og rose vin. Og det vil ske igen og igen og……

Kan du holde vægten nede i fremtiden?
Det er jeg helt overbevist om at jeg kan. Med en fast vejedag om ugen og hjælp fra Forum kommer det til at køre absolutely fabulous. Stor tak til Kent for oprettelsen af siden. Vil også her benytte lejligheden til at takke min trofaste ”partner” ”mig” på forum. Hun er en sand ildsjæl og har/ har haft stor betydning i mit forløb.

Pusseluskens dagbog


Kommentarer

mig
24/08/2012 kl. 11:34
Dejlig læsning PL
Du er så sej

Så vil jeg da også lige benytte lejligheden til at takke dig for den støtte og opbakning du har givet mig
Takker for de pæne ord om mig, har det jo bare godt med at kan hjælpe

Knus
24/08/2012 kl. 16:17
så sejt
24/08/2012 kl. 17:55
Lyder som et hyggeligt sted du har og alle de ting du fortager dig
så har du da nok at se til
Glæder mig til at følge dig i fase 3 på forum.
Godt gået....
30/08/2012 kl. 08:54
Skøn læsning
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.