Kærlig fredag med glade Vibeke, der har frigivet kg. 41


Fortæl lidt om dig selv!
Jeg hedder Vibeke (mit forum navn er nvibse32), er 32 år og bor sammen med min kæreste i Birkerød i Nordsjælland. Til dagligt arbejder jeg som lærer på en folkeskole i Værløse, hvor jeg underviser indskolingsbørn i dansk, musik og natur/teknik. Derudover bruger jeg fritiden på hygge med familien og vennerne.

Hvordan eller hvorfor tog du på?
Jeg har stort set altid være overvægtig, men det gik for alvor galt, da jeg blev ca. 10 år. Her begyndte mine klassekammerater og nogle fra familien, at kommentere min overvægt. Dette førte til trøstespisning, tilbagetrukkenhed og endnu mere vægtøgning. I slutningen af folkeskolen fik jeg bemærkninger som " du burde sendes på julemærkehjem", "fede ko" osv. Disse bemærkninger, samt lavt selvværd var med til, at jeg blev ved med at tage på. Til sidste vejede jeg 143 kg, men efter et højskoleophold, hvor jeg fik selvtillid og rigtig gode venner fik jeg tabt mig ca. 35 kg. Jeg tog dog stor set det hele på igen, da jeg begyndte at studere.

Hvad fik dig til at beslutte, at du ville tabe dig?
Jeg har altid, inderst inde, gerne ville tabe mig. Jeg tog beslutningen, for at jeg ikke ville få alle livsstilssygsommene på længere sigt, men også fordi jeg gerne vil have børn uden komplikationer.

Hvorfor valgte du netop Dukan Kuren?
Jeg valgte netop Dukan Kuren, da en veninde kom og fortalte at hun kunne spise efter disse simple regler og stadigvæk være mæt. Jeg fik hæfterne af hende og begyndte at læse. Efter nogle uger besluttede jeg mig for at prøve endnu engang. Jeg startede op på fase 1, hvor det kun var de aller nærmeste i min omgangskreds - mor, kæreste og veninde, som fik det af vide. Jeg ville jo ikke stå med endnu et nederlag, hvis det ikke lykkedes. Efter kun nogle få uger kunne jeg se resultater. Jeg var ikke mere så træt i løbet af dagen, jeg havde ikke den konstante sult og humøret var også i top.

Har du været på andre kure før?
Jeg har flere gange være på vægtvogternes program, hvor jeg også har tabt mig, men jeg har hver gang stort set taget det hele på igen. Det har typisk været fordi, jeg ikke er blevet ordentlig mæt eller også har jeg ikke tabt mig, og så er lysten dalet.

Hvad var reaktionen fra dine omgivelser på, at du valgte at gå på Dukan Kuren?
Reaktionerne har været meget forskellige. Der var rigtig mange som ikke kender Dukan Kuren. De var nysgerrig og spurgte ind til hvad denne kur kunne ift. andre kurer. Der har dog også været dem, som synes det var en mærkelig måde at spise på og som ikke troede på at man kunne tabe sig på denne måde. De har senere i mit forløb set at det virker, og er selv begyndt på kuren.

Hvilken fase er du i og hvor mange dage har du været på kuren i alt?
I øjeblikket er jeg i fase 3. Jeg har været i denne fase i 24 dage og skal holde den ialt i 415 dage. Jeg startede d. 21 maj 2013 og gik over på fase 3 d. 20 januar 2014 og alt i alt har jeg været på Dukan Kuren i 266 dage.

Hvor meget har du tabt dig?
Jeg har indtil nu tabt 41 kg. Jeg vejede 123,5 kg ved kurens start og i dag vejer jeg 82,5 kg.

Er der noget du snyder med eller ikke overholder?
Jeg har stegt i lidt mere smør end anbefalet under hele forløbet. Derudover har jeg brugt letmælk, samt spist alm. bacon.

Hvad har været det sværeste ved kuren?
Jeg synes faktisk ikke der er noget som har været svært ved denne kur. Jeg har følt mig godt tilpas under hele forløbet.

Hvor meget motion har du dyrket og hvilken type motion?
Jeg har ikke været så god til det med motionen. Jeg har i perioder være ude at gå de anbefalede turer hver dag, men slet ikke kontinuerligt igennem hele forløbet. Det skal dog også siges at jeg har et job, hvor jeg får bevæget mig en del i løbet af dagen.

Hvad er dit bedste trick eller din redning, når du har været lækkersulten?
Jeg har faktisk ikke været ret lækkersulten i mit forløb. Jeg har dog drukket lidt light sodavand om aftenen, hvilket måske har hjulpet mig. Det bedste trick jeg  har, har jeg først fundet, da jeg fandt denne hjemmeside. Det er Dukan bollerne, hvor jeg har tilføjet revet citronskal og kværn vanilje til grundopskriften. De er bare helt fantastiske og giver følelsen af at man spiser en syndig muffin. Desuden har jeg ved festlige lejligheder drukket alkoholfri øl i stedet for alm. øl. Dette har gjort, at jeg ikke har følt afsavn ved disse sammenkomster.

Har du på noget tidspunkt været ved at give op og (hvis ja) hvad fik til til at fortsætte?
Nej, jeg har ikke været ved at give op på noget tidspunkt. Jeg har set resultater hele tiden, men der har været tidspunkter, hvor vægttabet er gået meget langsomt.

Hvad har vægttabet betydet for dig i hverdagen?
Mit vægttab har haft stor betydning for mig. Jeg har selvfølgelig kunne mærke at jeg kan bevæge mig mere frit, gå nemmere op af trapperne osv. Der hvor den største forandring/betydning har været er når jeg skal købe tøj. For en gang skyld kan jeg købe tøj i alm. tøjforretninger. Jeg er gået fra at bruge en st. 52 til en st. 42. Mit største problem er faktisk at jeg ikke rigtig har kunne følge med i hovedet ang. vægttabet. Jeg kommer stadigvæk til at tage tøj som et alt for stort med ind i prøverummene for at prøve det. Det kommer nok til at tage noget tid før det ændre sig.

Fortæl om en sjov eller positiv episode i forbindelse med dit vægttab!
Jeg oplevede lidt tid siden en sjov episode, hvor jeg mødte en ven, som jeg ikke har set i meget lang tid - ikke imens jeg har tabt mig. Han gik direkte forbi mig og først da jeg kaldte på ham kunne han hilse. Han kunne slet ikke kende mig efter mit vægttab.

Hvad er det første du spiste/vil spise når du kommer i fase 3?
Jeg var lige gået over i fase 3, da det blev min fødselsdag og det skulle fejres med boller i karry m. ris. Jeg må indrømme at bollerne og sovsen var et hit, men risene kunne jeg godt undvære. Jeg har meget svært ved at komme tilbage til kulhydrat igen. De er ikke det samme, som før jeg begyndte på Dukan Kuren.

Kan du holde vægten nede i fremtiden?
Ja helt klart. Jeg skal aldrig igen op i den vægtklasse. Jeg er meget glad for min Dukan app, som hjælper mig med at holde styr på vægten, kropsmålene osv. Det er med til at holde mig i kort snor, så vægten ikke øges uden jeg ved det.

Vibeke før og efter


dukan_kuren_vægttab_vibeke

 

vægttab_dukan_kuren_vibeke

Dukan_kuren_vægttab_vibeke2


Kommentarer

14/02/2014 kl. 10:21
Tusind tak. Jeg er så glad for mit nye udseende og for billederne som kan hjælpe hjernen til at opfatte at det virkelig er sket.
14/02/2014 kl. 07:36
Du er bare super flot! Tillykke med vægttabet, det er en mega forandring. Og man bliver så glad i låget. Dejlig historie.
16/02/2014 kl. 11:13
Hej Vibeke. Hvor er det skønt at du deler din historie med os og du er jo et lyslevende bevis på, at man KAN hvad man VIL, hvor der er vilje er der vej. Tak for inspirationen og stort "thumbs up" til dig. Det er så godt gået. Er sikker på at du bliver en fantastisk mor, der kan inspirere sine børn. Kærlig hilsen Nanna
16/02/2014 kl. 19:25
Kære Nanna. Tusind tak for de flotte ord...de varmer meget.
16/02/2014 kl. 22:24
Det var så lidt. Du har ærligt fortjent det. Og når du nu skal være i fase 3 i lang tid er det også oplagt at arbejde på at få dit selvværd endnu mere op. Når man har været udsat for mobning og udelukkelse gennem flere år forsvinder ens selvværd. Selvtilliden kan man hurtigere få hevet op, men selvværdet kommer helt inde fra knuden i maven. Mit råd er, hver dag siger du højt til dig selv, tre positive ting om din personlighed og hvis du har flere omkring dig, som kan hjælpe, så LAD dem endelig bekræfte, at du er meget værd. For nogle lyder dette måske skørt, men det virker rent faktisk Glæder mig til at følge din vej mod succes. Kh Nanna
14/02/2014 kl. 10:51
Stærkt gået! Du er blevet rigtig flot
14/02/2014 kl. 12:31
Du er da bare for sej, det er super godt gået,og hvor er det fedt for mig som lige er startet og se at det virker, hvis bare man holder ud,.
14/02/2014 kl. 20:27
Det skal helt klart nok gå godt for dig- ellers skriver du bare til mig og så skal jeg hjælp dig.
14/02/2014 kl. 12:55
Hej Vibeke...
Sikke en forvandling med dig,det er godt gået!
Stort tillykke med dit nye jeg....
14/02/2014 kl. 14:15
Hej Vibeke,

Stort tillykke med det flotte vægttab, det jo en kæmpe forandring.

Dejligt at høre din historie
14/02/2014 kl. 19:19
For filan det er super sejt gået. Og en mega inspiration for sådan en som mig.
Hvad er det for en app du nævner ??
14/02/2014 kl. 19:49
Hold nu fast! Hvor er du sej! Vi startede på kuren på stort set samme tid og jeg er endnu ikke nået i mål - mangler skide 2,2 kg. Så synes virkelig det er flot, at du har tabt 32 kg på så kort tid.
Thumbs up til dig! Du ser jo skidegodt ud
14/02/2014 kl. 20:28
Jeg bruget også rigtig lang tid på de sidste kg. Det kommer før du ved det. Hold bare ud
14/02/2014 kl. 20:26
Tusind tak. Jeg håber virkelig denne historie kan give andre blod på tanden til at gøre forsøget.
16/02/2014 kl. 16:56
Flot gået. Godt du deler din historie til inspiration for andre. Og ja det kan lade sig gøre, hvis man vil det. Der er kun en selv til at gøre det og du har vist stor viljestyrke og god moral. Stort tillykke med resultatet, du kan virkelig være stolt af din præstation!
26/02/2014 kl. 10:24
Tusind tak.
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.