Kan man tabe sig ekstra meget på maven?


Man vil gerne tabe mig på maven eller på lårene og laver derfor flere mavebøjninger eller træner benene mere. Det er nærliggende at tænke, at man kan tabe sig et bestemt sted på kroppen, ved at træne de muskler der sidder der.

Hos nogle sætter fedtet sig mere nogle steder end andre og det er ofte de fedtdepoter, som man gerne vil reducere.

Punktforbrænding og opstramning

Desværre er kroppen ikke sammensat, så det ikke muligt at forbrænde fedt et specifikt sted på kroppen. Flere mavebøjninger betyder altså ikke at du forbrænder mere fedt på maven i forhold til andre steder på kroppen.

Der findes ikke øvelser der gør at din fedtforbrænding intensiveres et bestemt sted på kroppen, men der er øvelser der kan hjælpe med at opstramme forskellige områder. Har man fx mormor arme hjælper det at lave forskellige øvelser der styrker musklerne i arme og skuldre, som fx dips og armbøjning. Sørg dog for at få lavet et træningsprogram hos en professionel, så du får trænet korrekt og ikke kun træner nogle enkelte muskler, hvis du ikke selv er sikker på hvilke øvelser du bør lave.

Kost og træning er nøglerne til vægttab

Vejen frem til at forbrænde fedt er igennem kost og træning/motion. Hvis du er på dukan kuren, så er du sikkert allerede klar over dette. Hvis man styrker musklerne hjælper dette også med at forhøje forbrændingen, da større muskelmasse giver højere forbrænding, men forbrændingen vil ske over hele kroppen.

Så hvis man har mulighed for at både at dyrke motion hvor man får pulsen op og noget der styrker musklerne, vil det være den bedste kombination for at optimere vægttabet og på samme tid kan man arbejde med at opstramme de "problemområder" man har.

Så hvis man laver lidt motion hver dag, kan man med fordel bytte et par af dagene ud med styrketræning. Det behøver ikke være intens træning med tunge vægte, men bare en træning hvor musklerne kommer på arbejde.

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.