Kyllingeboller i savoykål med hønsesauce


Opskrift fra Lucky

Jeg havde set price og Blomsterberg på DR1
og fik lyst til at prøve at lave denne ret Dukan venlig
så her er resultatet.(UDEN RIGELIGT SMØR)
(orig.opskrift Kyllingeboller i savoykål med hønsefløde)

Til 4 pers.

Ingredienser:
•4 store kyllingebryster
•1 savoykål
•Friske krydderurter(purløg, kørvel, persille, estragon)
•Ca 2 tsk. olivenolie
•3 gulerødder
•½ knoldselleri
•2 porrer
•4 skiver kalkun bacon
•½ hønsebouillon tern
•½ l vand
•Salt-peber
•kulør
Fremgangsmåde:
Skær bryststykkerne i strimler og hak det med en kniv til en grov fars.
Rør farsen med 1 tsk.olivenolie, salt og peber samt masser af friskhakkede krydderurter.
Sæt farsen på køl.

Pil hele blade af savoykålen og blancher dem i nogle minutter til de er bløde og medgørlige.
Befri dem for den groveste del af stænglerne.

Der skal være fire pæne blade og lidt til at"lappe"med. Læg hvert blad på et stykke køkkenfilm og placer en stor skefuld fars på hvert blad.
Pak bladet om farsen og hold det hele sammen med køkkenfilmen, som strammes op. Pak yderligere bollerne ind i et stykke film.

Sauterede rodfrugter:
Gulerødder, selleri og porre skæres i en fin brunoise (fine ,fine,små tern) og sauteres roligt i lidt olivenolie. Krydres med salt og peber.

Kalkun chips:
Kalkun bacon steges i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.

Hønsesaucen :
½ l vand koges med bouillon tern, jævnes med lidt maizena stivelse, tilsæt lidt kulør ,smag til med salt og peber.

Kyllingebollerne koges roligt i en gryde med vand i ca. 20 min. og befries derpå for filmen.
Anret en kyllingebolle pr. pers. på en bund af sauterede rodfrugter og hæld hønseskysovsen udenom.

Skær et lille snit i bollerne og sæt en sprød kalkun-chips i hver. Pynt evt. af med fin julienne af gulerod blandet med lidt hakket persille og vendt med citronsaft og salt og peber.

God tur i køkkenet og velbekommen

Opskriften kan kommenteres her.

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.