Sådan taber du dig mest på Dukan kuren


Her er nogle råd til, hvordan du optimerer vægttabet, når du er på Dukan Kuren. Vær opmærksom på, at det ikke er en anbefaling til hvordan alle bør gennemføre Dukan kuren, men det er råd til hvordan man får det hurtigste vægttab. Hvis man nemmere holder sig motiveret, ved at afvige fra rådene, skal man selvfølge gøre det. Det er vigtigere at gennemføre, end at tabe sig hurtigt og give op midt i kuren. Følger man ikke alle disse råd, vil de fleste stadig opleve et relativt hurtigt vægttab.

Helt basalt handler det jo om, hvor meget og hvilken type mad og drikkevarer man indtager, og hvor meget man bevæger sig. Hvis en person sidder på kontor og en murer spiser det samme, vil de ikke tabe sig i samme tempo. Og hvis en person spiser 3000 kalorier om dagen og en anden person 2000 kalorier om dagen og har samme aktivitetsniveau, så vil personen der spiser 3000 kalorier veje mest. Dette er jo logik for burhøns, som man siger.

Så her kommer nogle råd til hvordan man taber sig hurtigst på dukan kuren.

 

Mad

Protein og vægttab

Proteiner giver højere forbrænding og mætter godt.

Spis noget fra alle de tilladte kødgrupper, men med overvægt af kylling, kalkun og fisk, som er de mest magre typer kød. Danskere spiser generelt meget okse- og svinekød og der er også magre skæringer fra oksekød og svinekød, men de indeholder mere mættet fedt og er derfor dårligere for kolesteroltallet. Hold derfor disse typer kød til et minimum.

Protein og grøntsager

På grøntsagsdage bør måltiderne indeholder omkring 1/3 grøntsager 2/3 proteiner.

Tolererede madvarer

Man må få højst 2 tolererede madvarer om dagen. Der er tolererede madvarer, der er gode til at bruge til bagning, til desserter eller som smagsgivere til mange retter. Disse er tolererede fordi de indeholder mere fedt eller flere kulhydrater. Derfor skal man forsøge at holde antallet af tolererede til et minimum. De bør kun bruges når man er lækkersulten og eller for eksempel som lidt ekstra lækkert til weekenden og ikke som en fast bestanddel af den daglige kost.

Havreklid og hvedeklid

Det er obligatorisk at spise en mindre mængde havreklid hver dag, men derudover tæller ekstra havreklid som tolereret og hvedeklid bør kun bruges ved maveproblemer og i små mængder. Mange vælger dog, at springe det med maveproblemer over og bruger ofte hvedeklid i forskellige opskrifter.

Brug kun hvedeklid og den ekstra havreklid når det er nødvendigt, da det indeholder en stor mængde kulhydrater.

Fester, fødselsdage, sociale sammenkomster og overspring på slankekur

Det siger sig selv, men lad være med at lave overspring. Hver gang du træder udenfor kuren, forlænger du fase 2. Hav en plan for hvordan diverse forskellige sociale sammenkomster håndteres, så du holder dig til Dukan kuren så meget som muligt.

Spis for at tabe dig!

Sørg for at spise nok! For mange virker det ikke logisk, men det er vigtigt at spise nok, for at holde gang i forbrændingen. Derfor bør du ikke føle sult, når du er på slankekur og spis gerne nogle små mellemmåltider.

Husk at spise morgenmad, det er meget vigtigt, at du allerede her får sat gang i forbrændingen.

Motion

Daglig motion giver vægttab

Overhold som minimum den mængde motion, Dukan anbefaler du skal lave dagligt. Men lav gerne mere, dog uden at overdrive.

For at forbrænde 100 kalorier kan du fx cykle 10 minutter, gå 20 minutter eller løbe 10 minutter (sådan cirka). Hvis du bare sidder stille, bruger du omkring 1 time på at forbrænde 100 kalorier.

Muskelstyrke giver vægttab

Større muskler forbrænder mere også i inaktiv tilstand. Hvis du har mulighed for at lave træning, der styrker dine muskler, vil det være med til at øge din forbrænding.
 


Kommentarer

29/05/2018 kl. 20:18
Hej hvis vægten ikke rykker så meget i de 7 dag i angrebsfasen forsætter man så 
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.