Vægtøgning på slankekur


De fleste oplever det som en optur, når man ser hvordan vægten er på nedtur i angrebsfasen, men får en nedtur, så snart vægten laver en lille optur. Motivationen er ramt og humøret svinger.

Vægttab i angrebsfasen

Normalt vil man opleve et markant vægttab i angrebsfasen. Et markant vægttab skal ses i forhold til, hvor meget man skal tabe sig. Nogle gange er forventningerne skruet meget højt op, på grund af hvad man læser om andres vægttab. Men man skal altid kigge på det, i relation til hvor meget man selv skal tabe sig og derudover er alle forskellige (heldigvis). Man kan ikke forvente, at to personer der skal tabe samme antal kilo, taber sig lige hurtigt. Skal man tabe sig kg. 10, skal man ikke forvente at tabe 4 kg. i angrebsfasen. Men skal man tabe sig kg. 40, kan man godt tabe kg. 4 i angrebsfasen.

Se det i stedet som en procentdel af den vægt du skal tabe. Mange oplever at tabe min. 10%, af det de i alt skal tabe, i angrebsfasen. Men læs gerne et par linier længere oppe igen. Alle er forskellige! og derfor gælder dette måske ikke for dig.

Stagnation i vekselfasen

Man taber en del vand og noget af det vand kommer tilbage igen i starten af vekselfasen, da man får flere kulhydrater og begynder at binde vandet igen. Derfor oplever man mange gange en stagnation eller en lille vægtøgning i starten af vekselfasen. Nogle oplever ikke stagnation mens det hos andre varer nogle dage og hos nogle få en uge eller mere. Men vægttabet kommer i gang igen, så man må være tålmodig.

Andre faktorer der kan føre til stagnation eller vægtøgning

Menstruation og motion kan også give en stagnation i vægttabet. Menstruation kan forårsage ophobning af vand og man kan derfor opleve at vægttabet stopper i en periode. Motion, selvom det lyder underligt, kan også være årsag til, at vægten ikke falder så hurtigt, men det betyder ikke, at man ikke forbrænder fedt. Efter træning ophober man vand i musklerne, men man får også størrere muskler, som jo altså vejer mere jo større de bliver. Normalt drejer det sig om mere intens motion. Hvis man tager 30 minutters gåtur om dagen, vil det ikke have så stor effekt.

Der er mange andre faktorer, der spiller ind, når man taber sig eller tager på. For eksempel er søvnmangel og stress to ting der påvirker metabolismen og dermed også vægten.

Alle disse ting påvirker både tallet på vægten og motivationen. Men sidstnævnte bør det ikke påvirke, for vægten er ikke det eneste tal der tæller.

Det er ikke kun kiloene der tæller

Det er vigtigt (for motivationen) at måle sig og lave fedtmåling

For at hjælpe med at holde motivationen oppe, er det en god ide at få lavet en fedtmåling og/eller måle sig forskellige steder på kroppen, så man kan se, at man altså bliver mindre i omkreds og har smidt noget af fedtet, selvom det ikke altid kan ses på vægten.

Da det normalt er tallet på vægten, der påvirker motivationen mest, kan det være en god ide at tilpasse vejedagene, så de passer til ens temperament.

Mister man motivationen, så snart at man ikke ser et vægttab, er det en god ide ikke at veje sig så ofte. En gang om ugen anbefales. Nogle ser en motivation og udfordring i at vægten pludselig står stille og begynder at analysere på kost og motion og ser hvad de kan ændre. De har nemt ved at holde gejsten oppe og kan derfor godt gå på vægten hver dag.


Kommentarer

11/03/2014 kl. 22:09
Tusind tak for dit indlæg. Og, ihhh hvor kan jeg kende mig selv på de to animationer
27/02/2014 kl. 07:10
Åh, tusind tak. Denne artikel var lige, hvad jeg har brug for. Jeg er nemlig en af dem, der har taget på i vekselfasen, selvom jeg har fulgt kuren nøje og før har haft rigtig gode resultater med den. Jeg havde faktisk mistet motivationen, men valgte alligevel at forsætte trods vægtøgning. Det betaler sig altid at være vedholdende (stædig, moi?!) Efter 3 dages stagnation på toppen, er vægten nu på vej nedad igen Så jeg fortsætter mod målet med krum hals.

Taberknus
28/02/2014 kl. 06:09
Vægtøgning er sket mange gange i mit forløb - så sent som i denne uge, hvor jeg over weekenden tog 2 kg på. I løbet af ugen, har jeg som altid kun spist det jeg må, og i dag var vægten faldt til det jeg var på før weekenden, samt lidt mindre endnu.
Igennem alle de gange, hvor jeg har tabt mig, har jeg oplevet at der er steder i ens vægttab, hvor kroppen vægt har en slag stilstand. I dette forløb har haft mine stilstands periode, da vægten gik fra fx 93 - 90, og igen da den gik fra 83 - 80. Det samme er sket, når jeg førhen har taget på.
28/02/2014 kl. 09:35
Hvordan holder i motivationen, i perioder med stilstand?
28/02/2014 kl. 10:25
Jeg har talt meget med familien og vennerne, som har været med til at holde motivationen oppe. Derudover har jeg givet vægttabet en uge til at komme, hvis det ikke kommer tager jeg to til tre protein dage. Det har givet gevinst flere gange.
01/03/2014 kl. 08:17
Jeg planlagde mig ud af det ved at lave en masse Dukan mad klar, så jeg ikke kunne undgå at blive i kuren. Samtidig læste jeg tilbage i min dagbog, for at finde motivationen igen. Jeg kunne jo se, hvor glad jeg blev, når målet var i sigte og det ville jeg opleve igen. Jeg tænkte også over, om det kunne være faktorer i mit liv lige nu, der kunne påvirke vægten (stress, søvnmangel, cyklus osv.). Nu kører det heldigvis på skinner igen, så jeg er glad for, at jeg valgte en strategi og fulgte den. Det hjælper også mig at glæde mig over de små sejre og prøve at lade være med at blive alt for fokuseret og negativ, når vægten står stille eller stiger.
28/02/2014 kl. 09:50
Vi havde fødselsdagsfrokost i søndags med lækker buffet, lavet sundt, men ikke Dukan kost. Fordi jeg lige havde nået mit første delmål, som er mit vigtigste, valgte jeg at spise som hele familien og drak også vin og en enkelt øl.
Jeg havde det skidt om aftenen - og overvejer nu - om det er det værd!
I morgen er vi inviteret til guleærter med ølsmagning: skal jeg holde igen - eller holde fest?
Jeg vil helt klart gerne feste og herefter fortsætte Dukan til næste delmål.
Om jeg når mit 2. delmål på 2 eller 3 mdr er for mig ligemeget, for jeg vil leve efter Dukan resten af mit liv.
Jeg er super glad for at være i størrelse XL/44 i ALT mit tøj.
Vil gerne i Large - og det skal jeg nok komme i årets løb.
1. delmål - under 90 kg
2. delmål - under 80 kg
3. delmål - når jeg er tilfreds med mig selv: måske 75 kg måske 70 kg
Jeg er en frisk pige, der elsker festlige sammenkomster - det SKAL der være plads til.
Jeg er sikker på, det sagtens kan kombineres med Dukan Livsstilen.
11/03/2014 kl. 10:39
Jeg har lige læst Dukan bogen og har fået en masse info om, hvorfor og hvordan kroppen reagerer. Jeg kan se på mit excel ark, at der er præcis fire uger mellem 0,5-1 kg's stigning i 2-4 dage, herefter falder vægten længere ned, fordi det jo bare er vand, der ophobes. Når vi ufortrødent følger kuren, taber vi jo fedt alligevel - trods vædske tilbageholdet.
For mig - også beskrevet i bogen - var der total vægt stagnation i omkring et par uger ved overgangen til fase 2. Fordi grøntsagerne får vædsken til at blive i kroppen igen.
MIN Dukan kur har nu varet 2 mdr og jeg er 10 kg lettere - det er da FEDT
08/04/2014 kl. 16:57
Sidder fast i en vægtøgning lige nu. Det gik lige så godt nedad og nu har jeg i 8 dage gået op og siddet fast der. Jeg tabte mig 10 kg på 40 dage, så jeg vil ikke brokke mig, men må indrømme det er syg demotiverende at være i stå.. håber snart der sker noget
09/04/2014 kl. 09:36
Hej jeg er ny i dette forum, er lige startet på 2 dagen i vekselfasen. Jeg bliver lidt midsundelig når jeg ser folk snakke om så mange kilo for jeg har intil nu kun tabt 1,5 kg og suk der er laaang vej endnu, skal tabe 35kg i alt. MEN MEN MEN jeg har jo tabt lidt så denne gang overgiver jeg mig ikke jeg vil være slank.
12/04/2014 kl. 06:06
Hejsa. Jeg er nu 6 dage inde i vekselfasen og jeg føler mig virkelig træt og dvask. Er der nogen af jer som har oplevet noget lignende ?
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.