Jeg har fundet denne opskrift på rababer muffins som er en opskrift fra uge og hjemme:<br />
Opskrift til fase 2 Vekselfasen i Dukan-kuren<br />
<br />
PG = Protein / Grønt<br />
<br />
10-12 stk.<br />
<br />
Ingredienser<br />
<br />
200 g rensede rabarber<br />
40 g Sukrin (kaloriefrit sødemiddel uden bismag, købes i helsekost-forretninger)<br />
3 æg, str. M/L<br />
6 spsk. fromage frais<br />
1½ spsk. flydende søde-<br />
middel, fx Isis<br />
8 spsk. havreklid<br />
4 spsk. hvedeklid<br />
4 tsk. vaniljepulver<br />
1½ tsk. stødt kanel<br />
2 tsk. bagepulver<br />
Store muffinforme<br />
<br />
<br />
Fremgangsmåde<br />
<br />
Skær rabarberne i papirtynde strimler og læg dem i en skål. Drys Sukrin over og lad dem trække i mindst 1 time, til der er trukket lidt saft ud af dem.<br />
Opvarm ovnen til 200°. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og rør blommer, fromage frais og flydende sødemiddel grundigt sammen. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem sammen med æggeblomme-blandingen og rabarberne. Vend til slut hviderne i ganske forsigtigt og lidt ad gangen. Fyld dejen i muffinforme, så den næsten når op til kanten. Bag kagerne midt i den varme ovn i 16-18 min. Tjek med en dejnål, om kagerne er færdigbagte.<br />
<b>Du bør højst spise 3 muffins pr. dag. Dit daglige indtag af havreklid er opfyldt ved 3 muffins. </b> Rabarber er på listen over tolererede fødevarer, som man højst må indtage to af pr. dag. i fase 2.<br />
<br />
Hvordan kan man få sit havreklid i 3 muffin, når der er 8 spsk. havreklid i 10 - 12 muffins ????<br />
<br />
Har fundet denne opskrift på boller på Facebook.<br />
<br />
Janes Grove Dukan Boller (Jane Vinther)<br />
<br />
Til fase 2 og frem<br />
<br />
12 stk.<br />
1,5 dl. mælk<br />
50 g gær<br />
2 dl Fromage frais<br />
2 æg<br />
180 g havreklid<br />
60 g hvedeklid<br />
120 g majsmel<br />
1 tsk. perfect strø<br />
<br />
Lun mælken og udrør gæren heri, tilsæt perfect strø, fromage frais og æg, bland sammen tilsæt havreklid, hvedeklid og majsmel og bland godt sammen.<br />
stil til hævning i 45 min<br />
Efter hævning rør dejen sammen og den i 12 lige store stykker form dem til boller med våde hænder, stilles til hævning igen imens ovnen varmer op men mindst 15 min.<br />
<br />
bages i 15-20 min ved 200 grader med varmluft<br />
<br />
<b>Der er 1 tolereret pr. bolle pga. majsmel og med 1 bolle har man fået halvdelen af sin havreklid (15 g)</b><br />
<br />
Jeg tænkte at 180 gr. havreklid til 12 boller var meget og vejede derfor en spsk. havreklid af mine skeer og de vejer faktisk kun 5 gr. Det er de skeer jeg altid måler med til pandekager og Dukan brød, ja alt så nu tænker jeg om jeg egentlig for alt for lidt havreklid - ville i spise 2 boller pr. dag ?
Christina
18/08/2013 kl. 21:03 |
|
Chrisycat
18/08/2013 kl. 22:00 |
|
va
18/08/2013 kl. 22:17 |
Så vidt jeg kan regne, må der være 2 boller pr tolereret mængde Maizena, som er på 20 g ifølge listen.<br />
Mvh va |
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14