Jeg har lige kigget på indholdet i sådan noget chokoladebuddingpulver, hvor man koger mælk og laver jævning af pulver, mælk og sukker.<br />
<br />
Det består af majsstivelse, fedtfattig kakao (18%, salt og aroma.<br />
<br />
Må man spise det, hvis man søder med sødemiddel i stedet for sukker og bruger minimælk?<br />
<br />
I indholdsfortegnelse står der 73% kulhydrat. Om det kun dækker stivelsen ved jeg ikke, men det tror jeg.<br />
<br />
Hvis jeg nu skal regne stort (pessimistisk), så tænker jeg, at der er 80 % majsstivelse i pulveret. Der bruges 100 g pulver til 1 l mælk. Det giver 7 % majsstivelse i den færdige budding, og med sødemiddel i stedet for sukker, tror jeg ikke, der er sukker i.<br />
<br />
Men hvad siger I, GO eller NO GO?<br />
<br />
<br />
Maria85
23/08/2013 kl. 22:58 |
Du må kun få 1 tsk kakaopulver om dagen (i vekselfasen, som tolereret) på 10-12% fedt.<br />
<br /> Så det må være No Go Og desuden er det jo nok næsten rent majsmel, der er i, hvilket jo også bliver aaaaaalt for mange gram, da man igen kun må få 20gr majsmel/maizena om dagen (også først i vekselfase og som tolereret).<br /> <br /> Jeg ville ihvertfald holde mig fra det Der plejer da også at være tilsat sukker i selve blandingen i sådan nogle buddingpulver-pakker.<br /> <br /> <br /> Kh Maria |
Jegkanjegvil
24/08/2013 kl. 00:14 |
Tak for indsparket, Maria! <br />
<br /> Der står intet i deklarationen om sukker:<br /> <br /> Majsstivelse, fedtfattigt kakao 18%, salt, aroma (vanillin)<br /> <br /> Det passer meget godt, for man skal selv tilsætte det (jeg har så altid brugt sødemiddel).<br /> <br /> Hvor meget vejer en tsk kakaopulver? Der er 18 % i pulveret, det giver 17,6 g kakaopulver i 1100 g færdig budding. Så hvis vi nu siger, at en tsk. kakaopulver vejer 5 g (aner ikke, om det er korrekt), så må man få lige godt 300 g færdig budding om dagen, når vi ser på kakao isoleret.<br /> <br /> Hvordan passer 300 g så med majsstivelsen?<br /> <br /> I 300 g budding vil der samtidig være 21 g majsstivelse (forudsat at jeg har ret i min tidligere antagelse om 80 % stivelse i pulveret), så det passer jo faktisk meget godt med, hvad man må få om dagen.<br /> <br /> Hmmmm... Jeg fristes til at spørge producenten om sukkerindholdet, men ifølge deklarationen er der i hvert fald ikke tilsat noget<br /> <br /> PS. Deklarationen på vanillebuddingen er sådan set den samme, men selvfølgelig uden kakao: Majsstivelse, salt, aroma, farvestoffer: (betakaroten og riboflavin). Her ville jeg regne med 100 % majsstivelse = 100/1100 g i den færdige budding = 9 % = du får 20 g majsstivelse i godt 220 g færdig budding, men intet andet fra tolereret-listen.<br /> Til jul er den der! |
Maria85
24/08/2013 kl. 08:51 |
Okay jeg står af, kan simpelthen ikke finde ud af at regne sådan noget ud :P<br />
<br /> Men det lyder rimeligt nok det du har skrevet |
lundravn
24/08/2013 kl. 09:10 |
Jeg ville vælge noget andet. Har du prøvet chokolade mousse fra Isis, den må vi ihvertfald få.
|
Maria85
24/08/2013 kl. 09:28 |
Hvor køber du/I egentlig det henne?<br />
<br /> Jeg har nemlig ikke kunnet finde det nogen steder overhovedet endnu.<br /> <br /> Skal man blande det op med noget, eller er det spiseklart fra posen?<br /> <br /> Kh Maria |
Christina
24/08/2013 kl. 09:33 |
Hej Maria<br />
<br /> Man kan købe det i Kvickly i Nørresundby, ved jeg. Jeg købte en pose for meget længesiden, men jeg har endnu ikke fået prøvet det. Det skal nemlig blandes op med stuevarm mælk, og når jeg lige får lyst til at lave det, har jeg jo aldrig lige noget stuevarm mælk ved hånden. Men det skal altså blandes med mælk og så i køleskabet i en time. I en pose er der 4 portioner og en portion indeholder vist 2 tolererede, som jeg kan forstå det på andre tråde herinde, så... Men jeg ville nok også holde mig fra det dér buddingpulver, men det er jo en individuel vurdering... Er startet forfra for at komme af med ca. 8 "genbrugskilo". Ny målvægt er 62 kg. |
Maria85
24/08/2013 kl. 09:44 |
He he, ja det er da ikke lige stuevarm mælk man har ved hånden Kunne man ikke bare give det lidt svag varme i en gryde for at speede det op :D<br />
<br /> Det skal helt sikkert prøves. Mousse lyder dælme lækkert :D<br /> <br /> Og jeg kunne godt snart trænge til at smage noget nyt kage/dessert igen Måske til næste weekend jeg skulle prøve at skaffe sådan en portion. |
lundravn
24/08/2013 kl. 10:48 |
Har heller ikke prøvet det endnu, har en pose til at ligge i skabet.<br />
Tænker at varme mælken lidt i mikrobølgeovn.<br /> <br /> Har også købt mit i kvickly. |
Jegkanjegvil
24/08/2013 kl. 12:22 |
|
lucky
24/08/2013 kl. 13:02 |
Mht. Til müssen kan den ondt laves uden mælken er " varm" hæld den i rørskålen og lad den stå i 5 min.<br />
<br /> Ang. Budding så kan du godt bruge den og hvis du vælger den med kakao så vil jeg tælle den som to ting fra TT listen,og så længe det ikke er hverdag man gør det så er det nok ok,ellers må du selv lave den så er du sikker på at få det maizena stivelse du må. |
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14