Har nu brugt dukanboller til madpakken i en måned, men er kørt så træt i dem, er der nogen der har en spændende opskrift på et alternativ. :P
givlos
11/09/2013 kl. 20:12 |
Jeg bager dukan brødet, skærer det ud i skiver som passer til 1 dag. Det giver mig 5 skiver, dem rister jeg om morgenen og knækker 3 af dem i stykker på min morgenmad. De to andre tager jeg med på arbejde, ristet. Det er MEGA lækkert ifht bollerne
|
TH87
01/10/2013 kl. 09:44 |
Jeg har fundet en anden lækker opskrift her http://karenella.bloggernetwork.dk/?p=505, som er "lovlig" <br />
<br /> Halvdelen af portionen udgør det daglige indtag af havreklid i fase 2.<br /> <br /> Ingredienser:<br /> 2 æg<br /> 2 bægre past. æggehvide<br /> 60g havreklid<br /> 30g HUSK (FiberHUSK eller almindelig HUSK)<br /> 50g skummetmælkspulver<br /> 1pk tørgær (11g)<br /> 100g hytteost (Cheasy 1,5%<br /> ½ dl mælk<br /> Lidt salt<br /> <br /> Alle ingredienser røres sammen i en skål.<br /> Den færdigrørte dej skal stå og trække i ca. 45 minutter.<br /> Efter endt trækketid, formes bollerne med våde hænder. En portion giver ca. 5 boller i god størrelse. Husk ikke at klemme dejen for meget, ved formningen.<br /> De færdigformede boller sættes på en bageplade, og skal efterhæve i ca. 15 minutter. Pensel med mælk eller et sammenpisket æg. Derefter kommes de i en forvarmet ovn på 190 grader, og bages i ca. 18-20 minutter.<br /> Lad de færdige boller køle lidt af, og de er nu klar til servering.<br /> <br /> Disse boller er fryseegnede, men efter 1 uge uden at have været frosset ned er de stadig lige så lækre som nybagt |
Vibeke1965
03/10/2013 kl. 08:29 |
Har nogen prøvet at bage denne opskrift som brød?<br />
<br /> Synes jo at 5 boller er et sjovt antal - burde ha været 4 eller 8 så det er nemmere at regne med...<br /> <br /> Men tænkte om det kunne blive et brød, så man kunne ha skiver...<br /> <br /> Når de holder en uge er det så i køleskab eller på køkkenbordet? Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
zirikit
03/10/2013 kl. 10:21 |
Jeg bager dukan brødet det er rigtig godt.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code |
mig
03/10/2013 kl. 10:49 |
<div class="bbcode_quote"> <div class="bbcode_quote_head">Quote:</div> <div class="bbcode_quote_body"><b>Citat fra TH87 den October 1, 2013, 09:44</b><br /> Jeg har fundet en anden lækker opskrift her http://karenella.bloggernetwork.dk/?p=505, som er "lovlig" <br /> Halvdelen af portionen udgør det daglige indtag af havreklid i fase 2.<br /> Ingredienser:<br /> 2 æg<br /> 2 bægre past. æggehvide<br /> 60g havreklid<br /> 30g HUSK (FiberHUSK eller almindelig HUSK)<br /> 50g skummetmælkspulver<br /> 1pk tørgær (11g)<br /> 100g hytteost (Cheasy 1,5%<br /> ½ dl mælk<br /> Lidt salt<br /> Alle ingredienser røres sammen i en skål.<br /> Den færdigrørte dej skal stå og trække i ca. 45 minutter.<br /> Efter endt trækketid, formes bollerne med våde hænder. En portion giver ca. 5 boller i god størrelse. Husk ikke at klemme dejen for meget, ved formningen.<br /> De færdigformede boller sættes på en bageplade, og skal efterhæve i ca. 15 minutter. Pensel med mælk eller et sammenpisket æg. Derefter kommes de i en forvarmet ovn på 190 grader, og bages i ca. 18-20 minutter.<br /> Lad de færdige boller køle lidt af, og de er nu klar til servering.<br /> Disse boller er fryseegnede, men efter 1 uge uden at have været frosset ned er de stadig lige så lækre som nybagt </div> </div> <br /> Helt lovlig er den ikke for HUSK er ikke en del af Dukan.<br /> Man må kun bruge HUSK på Dukan hvis maven er gået helt i stå og intet andet virker.<br /> <br /> Rita |
Vibeke1965
03/10/2013 kl. 10:52 |
Ved det Rita, overvejede at bruge hvedeklid i stedet for - har nognlunde samme konsistens og jeg har ikke noget imod smagen
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
mig
03/10/2013 kl. 10:57 |
Ja du ved så Vibeke men kunne være andre ikke viste det hehe<br />
<br /> Ja det ville jeg også bytte det ud med |
Vibeke1965
03/10/2013 kl. 14:13 |
Og så undrer jeg mig over HUSK (skulle lige se hvad det var for noget)<br />
<br /> Den anbefalede dagsdosis ved forstoppelse er 5g - hvis man spiser ovennævnte portion (altså halvdelen af bollerne så man får sin dagsdosis havreklid) så får man 15 g dvs 3 gange så meget - det må da gi hurtig-mave.....<br /> <br /> Så går det sunde ved HUSK af eller er jeg galt afmarcheret? Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
TH87
03/10/2013 kl. 19:59 |
Nåda, jamen HUSK kan vel bare udelades så eller erstattes med noget andet. Jeg er selv ny på Dukan. Men vil da prøve at bage dukan brødet i stedet når I nu skriver at det skulle være godt.<br />
Bollerne i den opskrift jeg har skrevet har holdt en uge på køkkenbordet. |
mig
04/10/2013 kl. 10:28 |
<div class="bbcode_quote"> <div class="bbcode_quote_head">Quote:</div> <div class="bbcode_quote_body"><b>Citat fra Vibeke1965 den October 3, 2013, 14:13</b><br /> Og så undrer jeg mig over HUSK (skulle lige se hvad det var for noget)<br /> Den anbefalede dagsdosis ved forstoppelse er 5g - hvis man spiser ovennævnte portion (altså halvdelen af bollerne så man får sin dagsdosis havreklid) så får man 15 g dvs 3 gange så meget - det må da gi hurtig-mave.....<br /> Så går det sunde ved HUSK af eller er jeg galt afmarcheret?</div> </div> <br /> Ja det er meget og husker man så ikke at få væske nok giver det faktisk forstoppelse så man skal lige tænke sig om <br /> <br /> Desværre florerer der ret mange opskrifter på FB hvor det indgår :/<br /> jeg tænker også på længer sigt man får dovne tarme da de jo så ikke selv får lov at arbejde ? det vil jo så sige at man måske er nød til at skal have det resten af livet og det er jo heller ikke sundt :/ |
Vibeke1965
04/10/2013 kl. 11:50 |
Nu er jeg ikke på FB...men HUSK er sikkert med i opskrifterne fordi det fylder og ikke har kalorier i sig, så det skader ikke (har tanken nok været) men så glemmer opskrift-forfatterne bare, at der faktisk er en daglig dosis, der ikke skal overskrides....<br />
<br /> Jaja jeg prøver med hvedeklid i stedet for, så hører I hvordan det blev Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
mig
04/10/2013 kl. 12:08 |
ok .. Ja det er nok derfor <br />
Ja lad os høre |
Vibeke1965
07/10/2013 kl. 08:27 |
Nå jeg bagte dette som brød - det ville ha været helt umuligt at forme boller - det var simpelt hen flydende.<br />
<br /> Smagte fint, men næste gang kommer det i ovnen uden efterhævning, den nederste centimeter var helt hvid - tror simpelthen al hytteosten havde samlet sig der <br /> <br /> JEg bagte det som brød, tror jeg bagte det 35 minutter, men nu ser vi lige når jeg får det bagt igen - tror det bliver i dag. Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
Vibeke1965
08/10/2013 kl. 07:46 |
Hmm... det samme skete, nederste del af brødet er hvidt, men jeg tror faktisk ikke det er hytteosten, jeg tror det er alle de æg/hvider.<br />
<br /> Og det er jo nok fordi jeg har skiftet HUSK ud med hvedeklid - i samme mængde - havde ikke lige tænkt over, at HUSK udvider sig <br /> må lige eksperimentere lidt, for brød med æggekage i bunden er ikke så lækkert, tror jeg skal prøve at udelade hviderne<br /> <br /> Fortsættelse følger.... :P<br /> Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14