Oprettet af TH87 d. 11/10/2013 kl. 14:11

Friskbagt brød med hjemmelavet leverpostej - mums :-D

Uhm jeg har lige anvendt følgende opskrifter til super lækker frokost/nem aftensmad:<br />
<br />
<b>Brød:</b><br />
16 gram tørgær<br />
6 spsk. lunkent ca. 37grader vand<br />
4 spsk. skyr<br />
12 spsk. havreklid = 180g<br />
8 spsk. hvedeklid<br />
10 spsk. skummetmælkspulver<br />
1 tsk. bagepulver<br />
1 tsk. salt<br />
1 spsk. A38 Cheasy<br />
3 æg<br />
Du skal bruge 2 skåle, den ene blander du gær vand og derefter skyr, pisk godt.<br />
Resten af ingredienserne blander du i den anden skål, tilsæt gærblandingen og rør godt.<br />
Hæld blandingen i en bageform men bagepapir.<br />
Bages i en varm ALMINDELIG ovn 200 grader i 10 min skru derefter ned til 180 grader og bag 15 min mere.<br />
Læg et stykke køkkenrulle i posen med brødet og luk posen, så holder brødet sig længere. Du kan også fryse portionerne ned. Husk at lægge brødet i køleskab, da der er æg i opskriften.<br />
<br />
<b>Leverpostej:</b><br />
1 revet eller finthakket løg<br />
1 æg<br />
2 spsk. maizena<br />
2 tsk. salt<br />
¼ tsk. allehånde<br />
½ tsk. timian<br />
peber<br />
2 dl skummetmælk<br />
500g hakket kalvelever<br />
2 skiver kalkunbacon<br />
(Rødbeder til de færdige madder)<br />
Tænd ovnen på 175 grader.<br />
Bland æg, maizena, løg og krydderier i en skål.<br />
Hæld til sidst mælken i skålen og rør det hele sammen.<br />
Tilsæt leveren og rør den grundigt sammen med de andre ingredienser.<br />
Hæld massen i en smurt rugbrødsform eller slip-let-form.<br />
Stil leverpostejen midt i ovnen i vandbad, dvs. stiller den i en bradepande med vand, og lad den bage i ca. 1 time. Brug ikke varmluft.<br />
<br />
Men jeg har lige et par spørgsmål, som jeg håber nogen kan svare på:<br />
- Hvor længe kan denne portion holde sig i køleskabet?<br />
- Hvor meget er "1 portion om dagen" rødbeder i PG dagene?


batman

11/10/2013 kl. 15:49
Lyder som en rigtig lækker opskrift.<br />
Har du mon et billede?
TH87

11/10/2013 kl. 23:10
Dette er lige hvad jeg kunne klare mht billede <br />
<br />
[IMG]http://i.imgur.com/dTuw4wA.jpg?1[/IMG]
Macs

12/10/2013 kl. 10:40
Hvor ser det lækkert ud Det skal jeg absolut prøve..<br />
TH87

12/10/2013 kl. 11:53
@Macs: Det er heller ikke sidste gang jeg har lavet det kan jeg godt fastslå. Det føles slet ikke som om man er på diæt når man må spise dette og så er det super nemt at lave, tager måske et par timer inkl. forberedelse men så er der også til flere dage
CharlotteBP

12/10/2013 kl. 20:09
Årh ja! det ser virkelig lækkert ud! Min kæreste ville elske leverpostejen.. Er den stærk i smagen, som normale hjemmelavede leverposteje (for den kan jeg bestemt ikke lide)?
TH87

13/10/2013 kl. 09:26
@CharlotteB-P: Jeg synes ikke den er stærk i smagen. Jeg synes bare den smager af leverpostej. Jeg var dog også skeptisk under tilberedningen da jeg ikke har arbejdet med lever før.<br />
Men tænker at smagen vel også afhænger af, hvilken slags lever man vælger (kalv, svin, kylling) og hvor meget kryderi man kommer i.
birdie

06/02/2014 kl. 11:45
Det ser godtnok lækkert ud

Du skriver, at der skal Maizena i leverpostejen. Er det den samme som bruges til at jævne med? Jeg har glemt hvad den hedder (er ny herinde) Majsstivelse eller lignende...

Jeg skal klart prøve opskriften på begge og skal nok skrive med mine erfaringer.


lucky

06/02/2014 kl. 11:51
Det er maizena stivelse du skal bruge
birdie

06/02/2014 kl. 12:20
119437
Det er maizena stivelse du skal bruge


&nbsp;

Tusind tak for svaret


birdie

12/02/2014 kl. 10:48
Så fik jeg prøvet begge opskrifter.

Brødet er supergodt, synes jeg. Jeg bagte efter den tilrettede opskrift, der ligger herinde, og brugte udelukkende Fromage Frais istedet for A38 og Skyr.

Jeg har skivet brødet og lagt det i fryseren, og så er det nemt lige at hive et par skiver op. Næste gang vil jeg komme en smule salt i, så brødet får lidt mere smag.

Brødet er et dejligt alternativ til pandekagerne, som jeg er ved at blive en lille smule træt af, men jeg har også spist dem hver dag.

Jeg synes det var et royalt svineri at lave leverpostej, men det er så også første gang jeg har prøvet det Næste gang vil jeg bruge mere allehånde og timian, og måske også en smule mere salt. Jeg synes ikke den smagte af nok, men alligevel superdejligt, så det var også et hit.

Hvor er det skønt, at man sådan kan blive inspireret herinde, så tak


Denne tråd er lukket og kan ikke længere besvares

Søg forum


Seneste oprettede indlæg

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22

Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53

Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53

Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44


Seneste kommentarer

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44

Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48

Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20

Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.