Hvordan går det med jeres bagning, her går det bare slet slet ikke...
Ved virkelig ikke hvad jeg gør galt!
alt hvad jeg bager bliver enten meget tungt og tørt, eller meget svampet/æggekageagtig… det er uspiseligt.
Jeg er meget glad for brød og klare mig egentlig fint, ville bare være fedt at kunne bage en god kage eller et brød i ny og næ.
Et ekspempel på min mislykkede bagning: Bagte en roulade, det hele så bare rigtig godt ud, og da jeg skulle have den af bagepapiret… ja så var det egentlig bare en skorpe… ej hvor var jeg ærgerlig
Gode råd tages imod med kyshånd… det er meget frustrerende.
Gitte N
16/01/2014 kl. 21:29 |
Hej Selene
Umiddelbart kunne det lyde som om, at det du bagte var smurt ud i et for tyndt lag, eller at det var bagt ved for høj varme. Hertil skal så måske tilføjes at bagning med havre-/hvedeklid ikke giver et brød, som vi kender det fra de "gamle dage", men i mangel af....., så ender man egentlig med at blive ret glad for det, man kan få hvis du skriver, hvilke opskrifter, der giver "bøvl" med, så kan det være, at vi er flere, der kan hjælpe. Hold fanen højt og kæmp med venlig hilsen Gitte |
Vibeke1965
17/01/2014 kl. 07:25 |
Jeg har købt alu-forme som jeg bager brød i (har købt dem i metro - ved ikke om du har adgang dertil?) jeg bruger denne opskrift på boller:
Dukan brød eller 16 stk. burgerboller 16 spsk. Havreklid (240g) 11 spsk. Hvedeklid (95g) 3 spsk. Maizena (40g) 8 spsk. Skummetmælkspulver (95g) 3 tsk. bagepulver 1,5 tsk. salt 2 pk. gær ¾-1 dl mælk 5½ spsk. Skyr/fromage frais 4 æg 1½ dl varmt vand Opløs gær i vand tilsæt skyr, mælk og æg pisk godt. resten af ingredienserne blandes i, rør godt. Jeg bruger håndmixer Hæld blandingen i en bageform med bagepapir Ovennævnte opskrift kan også fordeles i 16 aluminiums forme (10 cm i diameter) – lad dem hæve mens ovnen varmer op – ca. 15 min. Brød bages 10 min ved 200 grader derefter skrues ned til 180 grader og bages yderligere 15 min. – det skal lyde hult når du banker på det. Boller bages 8 min ved 200 grader, skru ned til 180 og bag videre 10-12 min – pas på de kan godt blive lidt mørke. 1/3 tolereret pr. bolle Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
Vibeke1965
17/01/2014 kl. 07:27 |
Har du prøvet Lones muffins? Jeg synes de er bedst som gulerodsmuffins - de ligger på hendes blog - hvis du ikke kan finde dem, så skriv igen.
De er meget bløde, men smagern er helt i top synes jeg i hvert fald Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
selene davidsen
17/01/2014 kl. 08:48 |
Hej!!! tak for de gode svar tænk sig at der er så hurtig respons herinde.
Det skal lige siges at jeg er van til at spise grovbrød, og har ikke spist hvidt brød i mange år, eller alm. pasta osv SÅ det at der er havreklid og hvedeklid i er helt fint for mig… men det handler rigtig tit om konsistener og en burgerbolle som mest af alt minder om en fromage er ikke fedt. Jeg skal helt sikkert prøve det med aluformene og muffins, så kan jeg jo lige vende tilbage med hvordan det er gået har dog ikke adgang til metro, men kan være jeg kan købe det i føtex eller Bilka. En opskrift jeg prøvede i går, var noget kaldet oopsie bread (fra en engelsk side) Det så rigtig lækkert ud på billedet… mine ja jeg ved ikke engang hvordan jeg skal beskrive det og ikke nok med det, så smuldrede det mellem mine fingre.. det blev en ret så kedelig burger. Men opskriften lyder på 3 æg, 1/8 tsk vinsyre og 60 ml fløde ost. <p style="margin: 0px; font-size: 12px; line-height: normal; font-family: Helvetica;">Hvis i googler det, kan man se nogle rigtig fine boller, men mine mindede om pandekager.</p> |
lucky
17/01/2014 kl. 09:00 |
Hej
Der er mange opskrifter på brød og kage og ikke alt er lige godt man skal prøve sig frem,vi har jo forskellig smag og holdninger til hvad vi synes smager godt,men jeg synes man kan finde mange gode ting her på siden. |
Vibeke1965
17/01/2014 kl. 09:14 |
Den opskrift jeg lagde ind på boller, har en tendens til at blive lidt tørre (der er jo ikke noget fedt i) jeg synes faktisk de er bedst når de har været en tur i fryseren, så lader jeg dem tø op enkeltvis på en rist i en plastic pose, kommer pålæg på og i køleskabet natten over og så er de ganske gode - kan også bruges som toast lagt sammen med skinke og lidt ost og i en toaster.
de er i hvert fald ikke fromage frais agtige - den opskrift blev jeg også træt af Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
Gitte N
17/01/2014 kl. 10:12 |
|
selene davidsen
17/01/2014 kl. 11:10 |
Vil bare lige sige at når jeg skriver fromageagtig, så mener jeg konsistens som citronfromage… Ikke fedt med brød men vil kaste mig ud i det..
Har bagt som jeg aldrig har bagt før, så fedt med nye inputs. |
Vibeke1965
17/01/2014 kl. 11:56 |
Jamen god fornøjelse og lad os høre hvordan det går
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14