Oprettet af Trine d. 01/07/2012 kl. 20:58

Boller i karry.

Hurraaaaaaa, idag har jeg fået et fuldstændigt VARMT måltid mad fra ende til anden :D Ikke, at jeg egentlig har savnet det, men nogle dage kan det godt blive lidt kedeligt med "kold dip" til den varme mad, så jeg tænkte, at det da måtte kunne være muligt at lave en "sovs".<br />
<br />
Jeg tror, retten er tilpasset DUKAN, ellers håber jeg, nogle vil sige til og korrigere mig; jeg er jo stadig "ung" i det her <br />
<br />
<b>INGREDIENSER:</b> (se 1. foto - dog havde jeg glemt karryen :o )<br />
<br />
<u>Kødboller:</u><br />
400 gr. hakket kyllingekød<br />
1 finthakket løg,<br />
1 helt æg,<br />
salt og friskkværnet peber<br />
<br />
1 "brik" Knorr fond du Chef Vegetables til at koge bollerne i (kogevandet skal bruges til sovs senere).<br />
<br />
<u>Tilbehør:</u><br />
Spidskål,<br />
gulerødder,<br />
porrer<br />
<br />
<u>Sovs:</u><br />
3-4 dl. af kogevandet (bouillon)<br />
et godt drys karry - efter smag<br />
ca. 1 spsk. lys Maizena sovsejævner<br />
et par dråber sød.<br />
<br />
<b>Fremgangsmåde:</b><br />
<br />
Alle ingredienser til kødbollerne røres sammen, og får lov at hvile i køleskab, til det skal bruges. Jeg synes, det gør farsen mere fast, at den røres i god tid, der er jo ikke noget til at "klistre" det sammen med <br />
<br />
Bollerne formes i størrelse som en barneske, og koges i vandet, tilsat fond'en fra Knorr.<br />
<br />
Grøntsagerne koges, så der stadigt er bid i dem. Jeg valgte her at bruge et juliennejern til at skive gulerødderne, det tager sig lidt mere dekorativt ud <br />
<br />
Sovsen er ganske enkel. Hæld kogevandet/bouillon i en gryde, tilsæt karry i ønsket mængde - kog det hele op, og hæld et drys Maizena lys sovsejævner i. Tilsæt slutteligt et par dråber sød, for at runde smagen af.<br />
<br />
Anret, og kast dig over retten :P - det smagte ganske fortryllende <br />
<br />
<b>Mængde:</b> Jeg spiste halvdelen af kødbollerne, hvilket vil sige ca. 200 gr. kyllingekød. Og af de grøntsager, jeg havde hældt op, røg en god portion i hundeskålen 8-) Er det ikke herligt med alt det dejlige kød, vi må få? :-D<br />
<br />
Foto 1: Ingredienser.<br />
Foto 2: Min tallerken.<br />
Foto 3: En dejlig kødbolle med varm karrysovs.<br />
<br />
<br />


Trine

01/07/2012 kl. 21:04
Årha, jeg glemte at reducere billedfilerne, og nu er det for sent, jeg kan ikke slette de oprindelige og lægge de mindre filer ind. Beklager!
mig

01/07/2012 kl. 21:09
Ser super lækkert ud Jep kød er godt, meget kød er meget godt hehe Har altid været stor kødspiser og ikke så meget grønt så denne kur er perfekt til mig...hmmm måske der det er lykkes hehe
Den_tykke_trunte

01/07/2012 kl. 21:13
Det ser lækkert ud! Åh jeg glæder mig til jeg må få grønsager!!!!!
Trine

01/07/2012 kl. 21:19
Tak Trunte <br />
<br />
Det er pudsigt, for vi har altid spist meget grønt her i familien, især efter en omgang på et "vægt-program" for 10 år siden, så jeg skulle lige selv lære at cirkle udenom og tænke anderledes på denne her kur.<br />
<br />
Men ikke om jeg har savnet grønt een eneste gang, hverken under attack eller på PP dage Dog er det så indgroet i mig, at jeg gerne vil lave et "komplet" måltid, og det kan jeg jo så gøre på PV dage, som idag <br />
<br />
Jeg var ret "imponeret" over sovsen, den var gæv til bollerne og over grøntsagerne i moderat mængde
Trine

01/07/2012 kl. 21:22
Hej "Mig" - oups, du forsvandt i tråden for mig, sorry <br />
<br />
Jeg har også altid været et "kødsvin", og jeg tror virkelig på, det er derfor, jeg føler mig så mæt og tilfreds på denne her kur, og faktisk har jeg endnu ikke kunnet "kyle" mere, end max. 200 gram ned til aften. Jeg tror, der ligger noget psykisk bag også, at jeg VED, at jeg MÅ GERNE spise, til jeg er mæt, fremfor at sidde med 120 gram nøje afmålt kød og 500 gram grønt (blot et eksempel).<br />
<br />
Jeg er simpelthen totalt overvældet over, at snart to uger er gået uden kriser. Det giver i den grad blod på tanden
mig

02/07/2012 kl. 10:40

<div class="bbcode_quote">
<div class="bbcode_quote_head">Quote:</div>
<div class="bbcode_quote_body"><b>Citat fra Trine den July 1, 2012, 21:22</b><br />
Hej "Mig" - oups, du forsvandt i tråden for mig, sorry <br />
<br />
Jeg har også altid været et "kødsvin", og jeg tror virkelig på, det er derfor, jeg føler mig så mæt og tilfreds på denne her kur, og faktisk har jeg endnu ikke kunnet "kyle" mere, end max. 200 gram ned til aften. Jeg tror, der ligger noget psykisk bag også, at jeg VED, at jeg MÅ GERNE spise, til jeg er mæt, fremfor at sidde med 120 gram nøje afmålt kød og 500 gram grønt (blot et eksempel).<br />
<br />
Jeg er simpelthen totalt overvældet over, at snart to uger er gået uden kriser. Det giver i den grad blod på tanden </div>
</div>
<br />
Hehe det er helt ok, der er så mange indlæg her inde så man kan godt overse nogle <br />
<br />
Jeg tror også mit kødindtag ligger der omkring og der mætter nemlig godt Ja jeg personlig ville aldrig kunne sådan en kur hvor jeg skulle veje alt.<br />
<br />
Har det på sammen måde, det her er bare den rigtig kur for mig, de små savn ( mest div. brød ) der har været indimellem har jeg klaret men en smule synd <br />
<br />
Er sikker på det her nok skal lykkes for dig, du virker såå tændt på det
morlaila

02/07/2012 kl. 11:40
Mums, det ser lækkert ud, det skal prøves imorgen.
mayer

02/07/2012 kl. 12:26
Uhm det ser lælkker ud det skal jeg da helt sikkert prøve. HAr lige købt spidskål og kyllingefars -tak for opskriften:-D
Trine

02/07/2012 kl. 17:59
@Mig - TAK for det, du kan tro, jeg er topmotiveret Nu er jeg på 14. dag og indtil nu har jeg IKKE savnet brød. Jeg må gå til bekendelse og sige, at jeg faktisk ikke ret godt orker Dukan-brødet. Jeg har bagt det, men synes det er en "flad" omgang, så min "synd" består i, at jeg i stedet for det brød spiser 2-3 skiver fiberknæk fra Lidl (indeholder 21&#037; fibre) - det vejer ialt ca. 25 gram. Jeg føler, jeg har noget at "tygge" i, og jeg har erkendt overfor mig selv, at det så er min lille synd, og hellere sådan een, end at droppe det hele grundet et brød <br />
<br />
@Morlaila - jeg håber, du ikke bliver skuffet, og at du kan li' det <br />
<br />
@Mayer: Tak skal du have, Mayer, det smagte også rigtig godt, og det kommer absolut på menuen her igen om ikke så lang tid. Dejligt med noget varm "dyppelse" for engangs skyld
Alpha

03/07/2012 kl. 10:04
Igen... det ser BARE godt ud. Tror kæresten blir henrykt nu.. . Han kan så få sine ris til. MUUUUUUUUUUUMS
morlaila

03/07/2012 kl. 18:11
Jeg blev bestemt ikke skuffet, hold da op det smagte dejlig. Jeg hakkede et løg og kogte i sovsen, for at give lidt mere smag.<br />
Jeg synes ikke Dukan-brødet er så slem, bare der kommer godt med pålæg på, og det må vi jo godt. Dejlig at man må fråse i kød.
Trine

04/07/2012 kl. 10:25
@Alpha, supergod idé - det gør det nu engang lettere at lave mad, når man ikke skal lave flere retter på een gang, men enten kan "frasortere" eller supplere <br />
<br />
@Morlaila - det er jeg glad for at høre, og god idé med løg i sovsen. Jeg er helt enig med dig i, at det er skønt med alt det kød, nammenam Og så med totalt god samvittighed :-D
Denne tråd er lukket og kan ikke længere besvares

Søg forum


Seneste oprettede indlæg

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22

Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53

Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53

Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44


Seneste kommentarer

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44

Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48

Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20

Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.