Oprettet af Svend Dellepude d. 29/12/2012 kl. 11:37

Burgerboller (vekselfasen, RP)

Jeg laver tit en omgang burgerboller efter denne opskrift:<br />
<br />
<b>Ingredienser:</b><br />
6 spsk havreklid<br />
3 spsk hvedeklid<br />
3 spsk skummetmælkspulver (tolereret fra fase 2)<br />
3 spsk HUSK (kan erstattes med andet - se nedenfor i opskriften)<br />
3 spsk fromage frais<br />
1 æg<br />
Evt 1 bæger æggehvide<br />
1 dl mælk<br />
1 tsk bagepulver<br />
½ tsk salt<br />
<br />
<b>Fremgangsmåde:</b><br />
Alle spsk er med top! Alle ingredienserne kommes i en skål og blandes godt. Dejen skal være lind, med konsistens ca. som havregrød. Lad dejen "sætte sig" et par minutter, så den får en mere fast konsistens. Giver 3 boller, der sættes på bagepapir med en ske. Bag 25 min. ved 180 grader i varmluftsovn.<br />
<br />
<b>Varianter:</b><br />
Især i fase 2 døjede jeg med forstoppelse, og så derfor er opskriften, som jeg bruger, med HUSK (psyliumfrøskaller). Kan erstattes med klid og/eller skummetmælkspulver. Undlad evt at komme det ekstra bæger æggehvide i hvis dejen så kommer til at virke for flydende (eller kom mindre mælk i). Hvis man vil give bollerne et autentisk burgerbolle-look kan man drysse lidt hørfrø ovenpå, inden bollerne kommes i ovnen. Man kan evt. tilsætte et par tsk tørret oregano (eller andet krydderi), hvis man er til den slags.<br />
<br />
Jeg har lavet disse burgerboller fra vekselfasen og frem. De kunne sikkert også laves til angrebsfasen, hvis man justerer mængden af klid og væde og fjerner skummetmælkspulveret...


Svend Dellepude

04/01/2013 kl. 10:42
Selvom man er i fase 3, har man jo fortsat en ugentlig RP dag med ren protein. I aften står menuen på burger med en bolle lavet på ovennævnte opskrift.<br />
<br />
Jeg smører den ene halvdel med Linessa 0,2&#037; Friskost fra LIDL og den anden med Cervera tomatketchup (købt i SuperBest) uden tilsat sukker. Selvom det er RP-dag må man jo godt få lidt tomatpure/sukkerfri ketchup som smagsgiver, ligesom i fase 2.<br />
<br />
I bollen lægger jeg så en bøf af hakket oksekød (3-7&#037 i herrestørrelse, dvs. ca. 200 gram. Jeg steger også nogle skiver kalkunbacon, og når bøffen er stegt på den ene side vender jeg den og lægger nogle skiver Thise 6&#037; ost (købt i Kvickly) på den stegte side og derovenpå lægger jeg den stegte kalkunbacon. Bøffen steger så videre indtil den er færdigstegt og osten er smeltet lidt.<br />
<br />
Bøffen kommer i burgerbollen sammen med lidt rå løgringe (igen: Ok også på RP-dage til at give smag), og så er det bare at nyde den! Sammen med en Cola Zero er det et fantastisk herre-måltid, hvor man næsten glemmer, at man har RP dag.<br />
<br />
Bollerne efter ovennævnte opskrift bliver fint store, og de to overskydende boller bruger jeg så som sandwich-boller de kommende dage, hvor jeg igen smører dem med Linessa 0,2&#037; friskost og kommer pålæg, salatblad, agurk, tomat og måske et par skiver Thise 6&#037; ost i. Er gode til madpakken til frokost. Ofte spise jeg også ½ bolle som mellemmåltid om formiddagen og den anden halve om eftermiddagen.
Christel

04/01/2013 kl. 10:47
Mmm .. lyder skønt.<br />
<br />
Jeg har investeret i en ovnfast skål der er i nogenlunde burgerbolle-størrelse, forer den med bagepapir, og her bager jeg lignende brød.
Svend Dellepude

04/01/2013 kl. 11:11
Sådan gjorde jeg også tidligere. Men med ovennævnte opskrift lader jeg dejen "sætte sig" i et par minutter efter ingredienserne er rørt sammen, og herefter kan jeg uden problemer sætte bollerne af med en ske direkte på bagepapiret.<br />
<br />
Dejen er på dette tidspunkt så fast, at bollerne bevarer formen. Det er nok havre- og hvedekliden (og HUSK), der suger væde, tænker jeg. Men burgerboller må jo iøvrigt også godt være lidt flade og store...<br />
<br />
Christel

04/01/2013 kl. 11:19
Jeg laver jo "ostebrød", sådan som du beskriver dine burgerboller. Men der lukker jeg brødet sammen om osten, når brødet er næsten færdigt og bager det lidt mere.<br />
Jeg fik bare et flip med, at det burgerbrød skulle ligner burgerbrød lidt mere. Men så længe det smager godt.<br />
<br />
Nogen gange spiser jeg også bare "burgere", hvor det kun er bøf og løg og agurk og tomat, evt. salat og spejlæg og dressing lavet af fraiche 6 &#037; med ketcup og lidt salt og peber. Evt. sennep. Det er også mums.
Svend Dellepude

04/01/2013 kl. 11:38
Ostebrød... Den skal prøves engang <br />
<br />
Burgeren uden burgerbolle får jeg også tit, men her hos mig hedder den bare hakkebøf med spejlæg og løg + det løse
Pia Andersen

04/01/2013 kl. 20:18
Kan du ikke smide opskriften op under opskrifter, så man kan finde den igen, når den skal bruges? Lyder virkelig lækker.
Pernilleb2

09/01/2013 kl. 19:52
Kan det godt passe at spiser man sådan en bolle så er testen af de tolererede madvarer et no go pga. skummetmælkspulveret?<br />
<br />
Ville så gerne have sådan en til frokost, men også gerne et sukkerfrit bolsje fra Isis :/
Pernilleb2

09/01/2013 kl. 21:19
Min dej vil slet ikke blive fast det bliver bare en stor flydende masse? Hvad gør jeg galt lader den både stå og det hele<br />
<br />
Ved ikke om der er forskel men i de æggehvider i bruger hvor mange er der da i et bæger?
mig

10/01/2013 kl. 00:59
Hvis du spiser en bolle har du brugt din klid og 1 ting fra tolereret listen og så kan du få en ting mere fra den da du jo må få 2 ting pr dag <br />
<br />
Ang. dejen ved jeg ikke lige da jeg ikke har prøvet dem selv men tænker at din spsk måske er lidt lille så du ikke får så mange gram som du skal ha, 1 spsk svare til 15 g havreklid, hvedekliden er mindre men huske ikke lige nu hvor meget det er.<br />
Og jo jeg mener der er 2 forskellige mål alt efter hvad mærke æggehviden er fra. men måske Svend ser det her ogg kan give dig svar
Pernilleb2

10/01/2013 kl. 06:38
Hej mig Iih du er simpelthen svaret på alle mine bønner!, men ja selvfølgelig for må jo få 2 skummetmælkspulver og det er kun en tolereret varer! Nu er jeg helt med.<br />
Du har nok ret i det med spsk er så bange for at putte for meget i, men prøver at veje det så jeg lige kan se hvor meget det rent faktisk er!<br />
<br />
Endnu engang tusinde tak for dit svar!
Svend Dellepude

10/01/2013 kl. 09:45
Mht. dejens konsistens, så er opskriften lavet ud fra, at man topper alle sine skefulde! (både klid, skummetmælkspulver, HUSK og fromage frais).<br />
<br />
Dejen skal have en ret lind konsistens, når den er rørt sammen, men her er det vigtigt at man lader den stå at trække / "sætte sig" nogle minutter mens man f.eks. ryddder op og ovnen varmer op. Jo længere dejen står, jo mere fast bliver den. Jeg plejer at lade den stå op til 5 min. og så kan jeg fint sætte bollerne af på bagepapir med en ske.<br />
<br />
Men hvis det bliver det rene smat, kan du selvfølgelig prøve at fjerne enten ægget eller bægeret med æggehvider, eller du kan skære ned på mængden af mælk.<br />
<br />
Jeg fik burger igen i går til aften på min ugentlige RP dag, og det var som altid en stor succes - denne gang med Linessa-ketchup som gjorde det hele endnu bedre Burgerbollerne bliver 100&#037; ens hver gang jeg laver dem, og de kikser aldrig for mig.
Pernilleb2

11/01/2013 kl. 18:13
Okay uden æggehviderne lykkedes det mig faktisk at få en fast dej! <br />
MEN nu er næste problem opstået:/ når jeg giver dem 25 min. ved 180 grader så er de fuldstændig brændte :/ har i et råd til dette?<br />
(er ikke så super stærk i et køkken så ved ikke hvilke faktorer jeg kan røre ved?)
Svend Dellepude

11/01/2013 kl. 20:30
Hmmm, jeg bager dem i en almindelig varmluftovn, indstillet på normal varmluftfunktion.<br />
<br />
Men selv varmluftovne er jo forskellige... Prøv med din ovn at give dem 160 grader i ca. 25 minutter i stedet. Eller lidt mindre tid. Eller dæk dem til med sølvpapir halvvejs under bagetiden.<br />
<br />
Håber det lykkes for dig til sidst
Denne tråd er lukket og kan ikke længere besvares

Søg forum


Seneste oprettede indlæg

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22

Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53

Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53

Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44


Seneste kommentarer

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44

Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48

Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20

Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.