Nå... Så er 49. dag på Dukankuren ved at gå på hæld. Er gået fra 69 til en vægt der i morges sagde 62,7. Så langt så godt... Jeg har anskaffet mig en kogebog med opskrifter fra den kur, der hedder LCHF (Low Car High Fat) Og det skal selvfølgelig ikke handle om den kur... Men jeg synes der er mange gode omskrifter i den, og rigtig mange af dem passer slet ikke ind i en dukansammenhæng. Men det er dog stadig en kur, som er tilhænger af mange proteiner sådan som Dukan også er det. Så jeg tænkte lidt... Og gennemgik slavisk hver en opskrift og er nu nået frem til nogle bud på, hvordan man kan lave opskrifterne om til dukanmad. Jeg har skiftet nogle produkterne ud hist og her, og tilføjet hvad jeg synes der skulle tilføjes. Men jeg tænkte at jeg lige ville dele dem med jer, det er både morgenmad, frokost og aftensmad. Det er dog stort set kun til PG-dage i vekselfasen på nær enkelte opskrifter. Lavede de stegte blomkålsris med kylling i dag. Smagte fremragende. Og pandekagerne er røvgode, laver dem selv rigtig meget.
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Omelet med tomat og basilikum</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2-3 æg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Skummetmælk, skyr, yoghurt naturel eller fromage frais</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 tomater</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Basilikum</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Peber og evt. salt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Laves som en ganske almindelig omelet, med lidt olie tørret af på panden med papir.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Spis evt. med <span style="font-weight: bold;">kaffe med æggemælk:</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1-2 æg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 dl kogende vand</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 dl stærk varm kaffe</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 tsk. Kanel/kardemomme</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Vanillepulver</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Evt. sødemiddel</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Alle ingredienser blandes til konsistensen er cremet. I en blender eller med håndmikser. Smag til med</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Sødemiddel hvis man vil.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Spejlæg med tomatsalsa</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 æg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Peber og evt. salt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Tomatsalsa:</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1-2 tomater</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Persille</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Saft og skal af 1 lime</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2-4 dråber tabasco</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Tingene til salsa blandes. Der laves spejlæg som serveres med salsaen ovenpå.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Æg med tunfyld</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 hårdkogte æg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Skyr eller fromage frais</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 spsk. Tun</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Hakket purløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Peber og evt. salt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Æggene halveres og blommerne tages ud. De blandes med skyr, purløg og tun og smages til med peber.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Kommes tilbage i æggehviderne. Drys med purløg.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Lakseruller med græsk yoghurt og krydderurter</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">100 gram græsk yoghurt med 0 % fedt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Krydderurter, fx persille, basilikum, purløg eller mynte</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">100 gram røget laks</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Salt og peber</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Yoghurt blandes med krydderurterne og salt og peber. Der kommes en skefuld på hver</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Lakseskive som rulles sammen omkring.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Spis evt. med nogle grøntsagssnacks til som agurk, frisk spinat, forårsløg eller bladselleri.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Pandekager med kanel, kardemomme og vanilje</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">4 æg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">250 gram hytteost 1,5 & fedt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 spsk. HUSK</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Evt. sødemiddel</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 tsk. Kardemomme</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 tsk. Kanel</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Vaniljepulver</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Skal fra en økocitron hvis man lyster</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Alle ingredienser blendes og pandekagerne steges som amerikanske pandekager. Lidt olie tørres</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Af på panden. Det er kun nødvendigt at gøre det en gang. Steges ved lav varme på en slip-let pande.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Laksesalat og råkost</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">4 spsk. Fromage frais</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Frisk peberrod efter behag</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Friskhakket dild</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Citronsaft</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">100 gram varmrøget eller røget laks</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 tilberedt laksefilet</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Salt og peber</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Lav en dressing på fromage frais, peberrod, dild og citron. Skær laksen i tern og bland med dressingen.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Råkost</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1/4 spidskål</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1-2 stængler blegselleri</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1/2 rødløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1-2 gulerødder</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Frisk dild</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Salt og peber</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Madpandekager med asiatisk fyld</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 æg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 æggehvider</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">75 g. græsk yoghurt 0% fedt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1/4 dl. Skummetmælk</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Lidt salt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">4 tsk. HUSK</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Æggene piskes med yoghurt og resten af ingredienserne tilsættes. Steges på en pande med olie tørret af</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">På den med papir.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Fyld:</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">250 gram kylling</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1-2 gulerødder</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">4 broccolibuketter</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">6 champignon</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 fed hvidlød presset</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 cm. Revet ingefær</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2-3 spsk. Soja</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Salt og peber</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Skær grøntsagerne som du vil. Det hele steges i eksempelvis en sauterpande. Men steg kødet først,</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Og tilsæt grøntsager bagefter. Hæld soja på til sidst og lad retten stege færdig. Kom fyldet</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">I pandekagerne og server.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Ovnbagt laks med squashpasta og persille </span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Laksefileter</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">800 gram squash</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Revet skal af økocitron</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Hakket persille</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Laksen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 25. De krydres først med salt og peber.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Skær squash i rigtig tynde strimler og drys dem med lidt salt. Før servering overhældes de med</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Kogende vand og drænes for vand i en si. Ved med persille og citronskal og server ved siden af laksen.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Kylling i tomatsauce med græsk yoghurt</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">600 gram kyllingefilet</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Tomatsauce</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 rød chili</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 løg, finthakket</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">4 fed hvidløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 dåser flåede eller hakkede tomater</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Tomatpuré (tolereret 1 spsk. Om dagen sukkerfri)</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Basilikum</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Frisk timian</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Tørret rosmarin</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Evt. sødemiddel</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">250 gram græsk yoghurt 0% fedt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Kyllingen ovnsteges ved 200 grader i ca. 20 minutter eller steges på en tør pande.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Hak chili fint. Steg løg, hvidløg og chili til løgene er klare. Intet fedtstof. Tilsæt tomater og tomatpuré.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Hak krydderurterne og kom dem i saucen med de rosmarin og sødemiddel hvis man vil. Lad saucen simre under</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Låg. Rør græsk yoghurt. Tilsæt kyllingen og giv retten et sidste opkog. Smag til med salt og peber og drys basilikum</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">På toppen. Server evt. med blomkålsris.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Indisk simreret</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">600 gram hakket oksekød 3-7%</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 fed hvidløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Revet ingefær efter behag</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 finthakket løg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Tomatpuré (tolereret 1 spsk. Om dagen uden sukker)</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Stødt koriander</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1-2 spsk. Stødt kanel</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 tsk. Stødt kardemomme</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 tsk. Gurkemeje</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 og en halv tsk. Stødt nellike</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 tsk. Spidskommen</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 dl. Græsk yoghurt 0% fedt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 1/2 dl vand</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Salt og peber</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Tilbehør: Raita, naanbrød og blomkålsris</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Kødet brunes til det har stegeskorpe. Hvidløg, ingefær og løg tilsættes. Så tomatpuré og alle krydderierne.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Tilsæt yoghurt og lad det simre under låg i 30 minutter.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Naanbrød</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">3 æg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Salt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 tsk. Bagepulver</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">100 gram græsk yoghurt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. HUSK</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 fed hvidløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Evt. nigellafrø</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Æggene og hviderne deles. Hviderne piskes stive med salt og bagepulver. Pisk</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Æggeblommer med yoghurt og tilsæt HUSK og hvidløg. Hviderne vendes forsigtigt i blommerne</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Og blandes til dejen er jævn.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Dejen fordeles i runde klatter på bagepapir og bages i ovnen i 30 minutter.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Drysses evt. med nigellafrø.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Raita</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">3 dl. Græsk yoghurt 0% fedt</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 fed hvidløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 finthakket grøn chili</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 halv agurk</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 tomat</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Finthakket mynte</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Koriander</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1-2 tsk. Spidskommen</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Blomkålsris</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Riv et blomkål på den fine side af et rivejern. Overhæld med kogende vand og lad det stå i to minutter. Dræn for vand.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Stegte blomkålsris med hakket kylling</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"><span style="font-weight: bold;">Marinade</span></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">3 spsk. Fedtfattig hønsebouillon</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 spsk. Fishsauce eller oysterssauce</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 spsk. Soja</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 fed hvidløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Limesaft</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Sødemiddel</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">450 gram kylling</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Chili</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Ingefær</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">4 forårsløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 stilk bladselleri</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">3 fed hvidløg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">1 spsk. Soja</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">2 æg</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">5 dl Blomkålsris (Blomkål snittes fint i en foodprocessor eller rivejern. Hæld kogene vand over og lad det stå i 2 minutter.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Dræn for vand)</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Vend kødet i marinade og lad det stå lidt. Steg det så. Steg alle grøntsager og kød på nær blomkål. Tilsæt soja</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Og lad det simre lidt.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Slå æggene ud i en anden pande og rør rundt. Tilsæt blomkål og bland det godt sammen. Blomkålen blandes med kød</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Og de andre grøntsager. Vendes rundt og serveres.</p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;"></p>
<p style="margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">Mange hilsner fra Sofie.</p>
Sofie
13/02/2014 kl. 21:25 |
Det gør det stadig. Nu er det lagt op som en fil.
Vedhæftninger: |
admin_kent
13/02/2014 kl. 21:42 |
Hej Sofie,
Super med nogle opskrifter. Hvis du laver copy paste, så skal du inden du paster, klikke på "Tekst" lige over tekstfeltet. Ved siden af "Visuel". Så tager den ikke alle formateringskoderne med. Jeg har rettet det øverste indlæg til. |
Pusselusken
14/02/2014 kl. 07:17 |
Tusind tak Sofie - du er da den største skat. Gode opskrifter er ALTID velkommen.
Kram fra Anette |
nvibse32
14/02/2014 kl. 10:28 |
Det ser rigtig lækkert ud. Glæder mig til at prøve dem .
|
Christina
15/02/2014 kl. 13:24 |
Lækre opskrifter Jeg undrer mig dog over, hvorfor der skal anvendes Husk i en del af dem? Husk er jo som sådan ikke tilladt på Dukan (og ja, ved godt at det bruges af nogen alligevel). Men burde der ikke anvendes havreklid i stedet for?
Er startet forfra for at komme af med ca. 8 "genbrugskilo". Ny målvægt er 62 kg. |
Nanna
16/02/2014 kl. 11:02 |
|
Sofie
16/02/2014 kl. 21:24 |
Hej Christina.
Jeg er klar over at HUSK ikke er tillagt, men jeg bruger det nu alligevel. Jeg er rigtig vild med havreklid, så jeg bruger HUSK nogen gange, for simpelthen ikke at indtage for meget havreklid på en dag. Jeg taber mig alligevel, så det gør mig ikke så meget at det ikke er tilladt. Men ja, man kan sagtens bruge havreklid i opskrifterne i stedet for |
Sofie
16/02/2014 kl. 21:25 |
Hej Anette. Det var skam så lidt! Jeg kan især anbefale opskriften med kylling i tomatsovs. Jeg lavede den her i weekenden, og den smager virkelig godt og mætter rigtig meget.
|
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14