Jeg har lige fundet den, og har ikke afprøvet den endnu, men jeg er lige ved at tro man kan komme hvedeklid i, og mindre majsmel.<br />
<br />
1/2 liter lunkent vand<br />
1 tsk. salt uden top, gem lidt til drys<br />
ca. 1-1½ tsk. bagepulver<br />
500 gram majsmel<br />
Rosmarin<br />
Olivenolie<br />
<br />
Hæld vandet i en skål, opløs bagepulver og saltet, rør gradvist majsmel i, indtil konsistensen svarer til en tyk vælling. Lad det stå 1/2 time.<br />
Rør og ælt efterhånden mere majsmel i, indtil dejen samler sig og lige akkurat slipper hænderne. Rul den ud i ca. 1 cm tykkelse, pensl med lidt olivenolie og drys med rosmarin og salt. Sæt til hævning 1/2 time. Bag ved fuld varme til det er smukt lysebrunt på overfladen.<br />
<br />
Jeg vil gerne høre fra jer om hvad i syntes.<br />
Det er bare fordi at jeg savner noget brød uden havreklid, og som kan bruges til frokost.
Twisttmann
15/11/2011 kl. 11:49 |
er majsmel ikke et stort no-no! Majs er vel også fyldt med stivelse ligesom almindelig mel? Majs er over listen over forbudte grøntsager...
|
Julie
15/11/2011 kl. 11:54 |
Majsmel er ikke tilladt, der er et stort indhold af kulhydrater i det .
|
buttedeberta
15/11/2011 kl. 12:07 |
jeg kan simpelthen ikke gennemskue, om dosseringen af havreklid er, hvad man må indtage pr. dag eller, om det bare er en angivelse for et minimum. Nogen der kan hjælpe?
|
Julie
15/11/2011 kl. 12:10 |
Du skal indtage 1,5 spsk. havreklid om dagen, hverken mere eller mindre. I fase 2, er det 2 spsk.
|
buttedeberta
15/11/2011 kl. 12:23 |
Tak for dit svar. Det er jo virkelig et regnstykke, der så skal gå op, hvis man gerne vi bage Dukan-brødet samt en pandekage
|
Yvonne
15/11/2011 kl. 15:09 |
Det var jeg ikke klar over, at det ikke var tilladt fordi det skal rask væk bruges i æggekage, fars, sauce divine, krydderurtedressing osv.<br />
Men jeg ville bliver glad hvis der er en af jer som kan en anden opskrift på brød uden havreklid, for det savner jeg altså bare. |
Julie
15/11/2011 kl. 16:40 |
Der er ikke rigtig mulighed for at bage brød uden havreklid, i fase 1 og 2. For havre- og hvedeklid er jo det eneste som minder om mel, man må spise i fase 1 og 2
|
Yvonne
17/11/2011 kl. 12:47 |
Nu har jeg været inde på http://mydukandiet.com<br />
<br /> Der forkommer majsmel i mange af opskrifterne, så jeg var ikke hel forkert på den.<br /> <br /> Selv i Dukan Pizza er der majsmel i, og den vil jeg lave til aftensmad idag. |
Helleq
17/11/2011 kl. 14:17 |
Yvonne<br />
Der er maizena( det hvide i den gule pakke), som vi må bruge lidt af, og så er der majsmel( der er det lysegule), som vi ikke må bruge. Og hvis du må bruge max 2*20 gram maizena om dagen, er der altså langt op til 500 gram - 15 dage, hvor du så overhovedet ikke må bruge andre extras. Hvilket nok heller ikke duer, da maizena har en helt anden struktur end majsmel.<br /> Så majsmelsbrød er forbudt. |
Yvonne
17/11/2011 kl. 20:15 |
hmm, jeg lære det nok en dag, men ellers tak for svaret.
|
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14