Oprettet af Sys d. 26/09/2012 kl. 08:17

Hakket kød - Variationer over hakket kød m/Tips & Tricks

<br />
Var endnu en gang inde på 'Trine's madblog' for at hente inspiration. Overvejede 'fyldte peberfrugter m/hakket kød'.<br />
Så slog det mig: Hakket kød? Jamen, det må der kunne udvikles variationer over.<br />
<br />
<b>Mine variationer er indtil dato:</b><br />
En lakseside (ca. 1,4 kg) + kylling (ca. 1 kg) hakkes, og røres sammen med et par hånd-hakkede hvidløg (alle fed) et par chilier og et touch peber - eller hvad <b>du</b> måtte bryde dig om af krydderier.<br />
Farsen fordeles i fryseposer á ca. 600 g (så er der både til aftensmad - og næste dags frokost).<br />
En pose give ca. 4 'bøffer' som jeg tilbereder i postejforme i mikro'en. Naturligvis ser de en kende blege ud, når jeg vender bøfferne ud på tallerkenen. Men et touch paprika, karry eller..... giver dem et appetitligt og indbydende look.<br />
<br />
Et par svinemørbrader (pudset med 'hård hånd' der giver en max. fedtprocent på 2,5&#37+ samme mængde kylling.<br />
Hakkes og røres sammen med krydderier. Tilberedes i mikro'en osv. (Se ovenfor)<br />
<br />
Laks hakkes m/div krydderier - røres sammen med krydderier efter ønske osv Se øverst)<br />
<br />
Laks + 'hvid fisk' hakkes, røres samen med div krydderier osv (Se øverst)<br />
<br />
Kylling hakkes m/div krydderier, røres sammen med div krydderier osv (Se øverst)<br />
<br />
Oksekød (yderlår, klump eller..) hakkes, røres sammen med div krydderier osv (Se øverst)<br />
<br />
Følger du med i tilbudsaviserne, vil du kunne købe kød og fisk for rimelige penge.<br />
<br />
Fidusen er, at du tilbereder velsmagende og spændende kødvariationer til 'mange' måltilder.<br />
<br />
Jeg anvender ca 4 timer pr. uge (f.eks. en lille lørdag formiddag - eller en aften med fodbold i TV) på at hakke og pakke.<br />
<br />
Til gengæld, anvender jeg blot et par sekunder pr. dag på, at hive en pose (med fedtfattig ptrotein, til aften + næste dags frokost) op fra fryseren - hele den efterfølgende uge.<br />
<br />
God fornøjelse og bon appétit!<br />
<b><i>Du kan - Jeg kan - Vi kan</i></b><br />
<br />


Pusselusken

26/09/2012 kl. 12:51
Super Sys.
Trine

26/09/2012 kl. 13:40
Alletiders Det beviser jo igen, at forberedelser er utroligt vigtige, og i den grad minimerer risikoen for at "falde af hesten" <br />
<br />
Spændende varianter - især den med laks og kylling. Har du prøvet den???
Helleq

26/09/2012 kl. 15:13
Forloren hare af halvt oksekød og halvt svinekød, blandet med knust enebær, æg, lidt maizena og overtrukket med skinke light er også en god hakkeret <br />
Og frikadeller i alle afskygninger(okse, gris, kylling, fisk), bagt i ovnen ( fordi man lige så godt kan fylde hele pladen når man nu er i gang, er også let til de hurtige dage <br />
..og så er det hakkede kød jo også let i supper.
lucky

26/09/2012 kl. 16:24
<b>Fin tråd</b> kylling og laks ? er det ikke synd for laksen
Sys

26/09/2012 kl. 19:49
Jeg blev 'træt' af den hakkede lax, trods ihærdige 'forsøg' med div krydderier. Den færdige konsistens, <i>kan</i> virke <i>'lidt våd'</i>. Men, når farsen er halv lax og halv kylling, bliver den færdige konsissens, mere 'tygge-værdig'.<br />
<br />
I sådan en fars, kan jeg tilsætte <i>'en dygtig håndfuld'</i> hele grønne peberkorn og/eller kapers.<br />
Derimod passer jeg på med at anvende løg, derfor; uanset hvor fint løgene end hakkes/pureres, får 'bøfferne' stadig kun ganske få min i mikro'en - og løgene når således ikke at blive 100&#037; tilberedt (kogt).<br />
Selv om det smager herligt - så lugtes det definitivt på vores ånde. Og det matcher desværre ikke min hverdag (trods tyggegummi).<br />
<br />
Men hvidløg anvender jeg - i rå mængder! Jeg hakker alle feddene i hånden, således, at hvidløgets æteriske olier ikke iltes. Det gør, at vi efterføgelnde ikke får 'hvidløgs-lugtende ånde'.<br />
<br />
God fornøjelse og bon appétit!<br />
<b>Du kan - Jeg kan - Vi kan</b>
lucky

26/09/2012 kl. 20:21
nååå derfor,tror jeg vil holde mig til ren laks men laver også mest stegt laks en af mine ynglings retter <br />
Det med hvidløg har jeg ikke tænkt over på den måde,tak for tip.
Denne tråd er lukket og kan ikke længere besvares

Søg forum


Seneste oprettede indlæg

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22

Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53

Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53

Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44


Seneste kommentarer

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44

Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48

Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20

Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.