Hej alle sammen. Jeg har købt Dukan bogen. Og der står at man kan godt bruge paraffinolie til madlaving.<br />
<br />
Men jeg troede at paraffinolie er til biler?<br />
<br />
Kan i måske hjælpe mig hvor man kan køb det henne?<br />
<br />
hilsen jenny
lucky
31/08/2012 kl. 15:54 |
Hej har lige søgt lidt om det på nettet,det er ikke noget jeg vil bruge til madlavning,men prøv selv at søg på det.
|
jen4700
31/08/2012 kl. 17:53 |
hmmm.. det står ind i dukan bogen at man kan bruge paraffinolie. meget mærkligt....
|
mariannefroik
31/08/2012 kl. 18:19 |
Mon tro det er en skrivefejl de har lavet ?!<br />
Parafinolie er ikke beregnet til madlavning |
Chimerah
31/08/2012 kl. 20:11 |
Paraffinolie er noget man tager hvis man har hård mave/forstoppelse (købes på apoteket)<br />
Har også godt set at der står man kan bruge det i madlavning, men det kan jeg slet ikke forestille mig - synes det smager afskyeligt! |
jen4700
31/08/2012 kl. 20:14 |
Det kan godt være men synes det er meget mærkligt at det stå i en del opskrifter plus en forklaring om olien:s<br />
|
tidafo
02/09/2012 kl. 20:55 |
Jeg har tidligere købt parafinolie på apoteket, da min kat havde forstoppelsen og skulle have det. Det var smags- og lugtfri, så vil mene det kan fåes, selvom det er nogle år siden
|
zirikit
07/09/2012 kl. 18:05 |
jeg har før købt parafin olie i kvickly, det er til mennesker også men rigtigt, der er mange der bruger det mod forstoppelse, jeg har ikke prøvet at bruge det i madlavning så der kan jeg desværre ikke hjælpe med nogen ide om hvordan det smager ved kun det har en neutral smag i "rå" tilstand, har læst et sted herinde at man kan bruge et par dråber rapsolie (eller en anden olie) eller margarine på panden og tørre den af mad køkkenrulle bare lige for at give en panden en hinde så kødet ikke hænger fast.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code |
KristinaH
12/09/2012 kl. 11:15 |
Jeg ville gerne prøve at smage 'Klassisk Mayonaise med paraffinolie', men jeg kan hverken finde paraffinolie eller dijonsennep nogen steder. Og jeg måtte købe både hvidvins-eddike og rødvins-eddike, da jeg ikke vidste hvad jeg skulle tage. Jeg er ikke så god til at lave mad, og jeg ved ærlig talt ikke meget om de ingredienser der bliver nævnt i bogen. Hvor finder I alle de ting i skal bruge, for jeg har ingen anelse. <br />
<br /> Kristina. |
Sys
12/09/2012 kl. 11:33 |
Paraffinolie er hovedingrediensen i lavement. Kan købes på apoteket - som klyx eller for oral indtagelse (amerikansk olie).<br />
Jeg selv 'tør' ikke anvende praffinolie i min mad, af skræk for 'efterfølgerne'. Samtidig stritter mit etiske ego over, at skulle anvende lavement-ingredienser i min mad.<br /> <br /> Kristina H: Hvis du ønsker 'en klassisk' mayonaisse, vil jeg anbefale dig at anvende hvidvinseddike. Rødvinseddike - og alle andre eddiker for den sags skyld - kan også anvendes. Det kommer blot an på, hvilket smags-resultat du ønsker.<br /> Dijonsennep kan du få 'alle' steder. Giv dig tid til at læse etiketterne på sennepsglassene, og du vil finde det. |
KristinaH
12/09/2012 kl. 13:56 |
Sys: Vil det så sige, at man sagtens kan lave mayonaisen UDEN paraffinolie, for jeg er også selv lidt skræmt af de ting jeg har læst mig til om paraffinolie.
|
Svend Dellepude
14/09/2012 kl. 10:43 |
Se <a href="http://dinslankekur.dk/forum/faser-group5/cruisefasen-forum13/1-tsk-olivenolie-pr-dag-er-nu-tilladt-i-cruisefasen-pppg-thread1289/" class="bbcode_url">denne tråd</a> vedr. brug af olivenolie.<br />
<br /> Desværre ser det ud til, at den danske udgave af bogen bare er en oversættelse af den ældre franske udgave af bogen, så de nye ting i kuren er ikke med <br /> <br /> Den amerikanske udgave af bogen fra 2011 er derimod mere opdateret. Den er udgivet før nyheden om at 1 tsk olivenolie er tilladt fra cruisefasen, men alligevel kan man i den amerikanske udgave se at det trækker i den retning. F.eks. indeholder den følgende opskrift på mayonaise med olie:<br /> <div class="bbcode_quote"> <div class="bbcode_quote_head">Quote:</div> <div class="bbcode_quote_body">Classic Mayonnaise<br /> MAKES ABOUT ½ CUP<br /> Preparation time: 5 minutes<br /> <br /> 1 raw egg yolk or 1 pasteurized egg yolk or 1 tablespoon liquid pasteurized egg<br /> Salt and pepper to taste<br /> 1 teaspoon vinegar<br /> 1 teaspoon vegetable oil<br /> ½ teaspoon Dijon mustard<br /> <br /> 1. Place egg in a mixing bowl with salt, pepper, and vinegar.<br /> 2. Slowly stir until well combined.<br /> 3. While stirring, add vegetable oil one drop at a time.<br /> 4. When mixture begins to thicken, add mustard and stir until thoroughly combined.<br /> 5. Taste and make adjustments by adding salt and pepper for flavor and more mustard for a thicker consistency.<br /> Mayonnaise will keep refrigerated in a covered container for 2 to 3 days.<br /> Note: Using liquid pasteurized eggs will result in a slightly thinner consistency.</div> </div> <br /> Samt denne variant med krydderurter:<br /> <div class="bbcode_quote"> <div class="bbcode_quote_head">Quote:</div> <div class="bbcode_quote_body">Green Mayonnaise<br /> <br /> Green Mayonnaise can be used in all of the phases, but refrain from eating it if you are experiencing a stagnation in your weight loss.<br /> MAKES ABOUT ½ CUP<br /> <br /> Prepare Classic Mayonnaise recipe and add 1 tablespoon of chopped fresh parsley or chives or 1 teaspoon crushed dried parsley or chives.<br /> <br /> Mayonnaise will keep refrigerated in a covered container for 2 to 3 days.</div> </div> <br /> Men den amerikanske udgave af bogen indeholder også en opskrift på mayonaise uden olie:<br /> <div class="bbcode_quote"> <div class="bbcode_quote_head">Quote:</div> <div class="bbcode_quote_body">Oil-Free Mayonnaise<br /> MAKES ABOUT ½ CUP<br /> Preparation time: 5 minutes, plus 12 minutes for the hard-boiled egg<br /> <br /> 1 hard-boiled egg<br /> ¼ cup fat-free cottage cheese* or fat-free sour cream<br /> ½ teaspoon Dijon mustard<br /> Salt and pepper to taste<br /> <br /> 1. Thoroughly crush the yolk of the hard-boiled egg with a fork.<br /> 2. Add the cottage cheese or sour cream.<br /> 3. Add mustard, salt and pepper, and other spices if desired.<br /> <br /> Mayonnaise will keep refrigerated in a covered container for 2 to 3 days.</div> </div> <br /> Samt endelig følgende opskrift:<br /> <div class="bbcode_quote"> <div class="bbcode_quote_head">Quote:</div> <div class="bbcode_quote_body">Dukan Herb Mayonnaise<br /> <br /> This mayonnaise can be used in all of the phases, but refrain from eating it if you are experiencing a stagnation in your weight loss.<br /> MAKES ABOUT ½ CUP<br /> Preparation time: 10 minutes<br /> <br /> 1 raw egg yolk or 1 pasteurized egg yolk or 1 tablespoon liquid pasteurized egg<br /> 1 tablespoon Dijon mustard<br /> Salt and pepper to taste<br /> 1 tablespoon chopped fresh parsley or chives, or 1 teaspoon dried parsley or chives<br /> 3 tablespoons fat-free sour cream or fat-free plain Greek-style yogurt<br /> <br /> 1. Put the egg in a mixing bowl and combine with the mustard.<br /> 2. Season with salt and pepper. Add the parsley or chives.<br /> 3. Gradually mix in the sour cream or yogurt, stirring continuously.<br /> <br /> Mayonnaise will keep refrigerated in a covered container for 2 to 3 days.<br /> Note: Using liquid pasteurized eggs will result in a slightly thinner consistency.</div> </div> |
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14