Oprettet af Millarddk d. 25/09/2013 kl. 18:54

Pulled Beef

Hej Alle<br />
<br />
Er næsten lige startet på denne kur og har følelsen af at den lige for mig.<br />
<br />
Jeg er 7 dag henne og har tabt efter angrebsfasen 3,5 kg. Nu er jeg i gang med vekselfasen og er glad for at man nu må spise grønsager.<br />
<br />
Jeg har været rundt og lede efter en opskrift på "Pulled Pork" og da man jo ikke må spise ret meget "pork" blev det en opskrift på "Pulled Beef" som jeg fandt og har lige lavet til i aften, og jeg vil sige at den er super god.<br />
<br />
man skal bruge følgende, alle ting som er "tilladt" i fase 2 som jeg ser det ?<br />
<br />
- 1-2 stk oksebov/tykkam ca. 2 kg.<br />
- DRY RUB:<br />
- paprika<br />
- hvidløgspulver<br />
- stødt spidskommen<br />
- stødt koriander<br />
- chilipulver<br />
- frisk rosmarin<br />
- salt<br />
- peber<br />
<br />
- TIL STEGESOEN:<br />
- gulerod<br />
- porre<br />
- løg<br />
- hvidløg<br />
- fennikel<br />
- peberfrugt<br />
- fond, ca. 1/2 L<br />
1 stk lille dåse tomatpuré<br />
<br />
Bland de tørrede krydderier til din dry rub, og massér det ind i kødet.<br />
Læg frisk rosmarinblade på kødet, og pak det herefter godt ind i husholdningsfilm/vita wrap.<br />
<br />
Lad det ligge på køl i 12-24 timer.<br />
-<br />
Læg grøntsagerne i en stegeso (Rømertopf), og hældt fond blandet med tomatpuré over. Læg kødet ovenpå det hele, og sæt stegesoen ind i en kold ovn.<br />
<br />
Da jeg har en ovn som kan programeres, satte jeg den ind lige inden jeg gik i seng, programmeret til at starte kl. 02.00 på 90 grader i 13 timer. Kl. 15.00 fik den så 150 grader i 3 timer og var super god.<br />
<br />
Ellers kan du gøre følgende<br />
<br />
Nu skal det hele have:<br />
2 timer på 100 grader,<br />
10 timer på 80 grader,<br />
3 timer på 150 grader.<br />
<br />
Nu skulle kødet gerne være så mørt at det uden besvær kan trækkes fra hinanden med 2 gafler.<br />
<br />
Gem endelig den saft der er tilbage i stegesoen. Sigt den, kog den ned med en lille sjat hvid- el. rødvin og en 1/4 okse boullion og brug den som en kraftig sky/sauce.<br />
Eller blend den evt. sammen med lidt af grøntsagerne, for at få en tykkere sovs.<br />
-<br />
Jeg serverede med: sovsen, hvidkål og revet gulerod, samt dampet broccoli. resten vil jeg bruge de næste dage til min frokost som ren protein eller sammen med grønt.<br />
<br />
Jeg håber at i kan lide det. det er lækkert<br />
<br />
Vh.<br />
Niels<br />


Christina

25/09/2013 kl. 19:40
FØJ det lyder fantastisk lækkert Det skal vist prøves på et tidspunkt - har dog ingen Römertopf eller noget, der ligner, men det må man kunne improvisere sig ud af.


Er startet forfra for at komme af med ca. 8 "genbrugskilo". Ny målvægt er 62 kg.
Millarddk

25/09/2013 kl. 19:53
Det er nu ikke fordi det er et stykke sindsygt dyrt stykke køkken grej, jeg bruger min meget til mange forskellige ting<br />
<br /> http://www.grydeguru.dk/romertopf-stegeso-2-5kg.html?utm_source=pricerunner&amp;utm_medium=cpc&amp;utm_campaign=pricerunner
Millarddk

25/09/2013 kl. 19:57
Du kan også finde dem på Dba.dk til 50.- kr
marval

25/09/2013 kl. 21:41
Uhm....det lyder lækkert.<br />
Det skal jeg helt sikkert prøve.
Vibeke1965

26/09/2013 kl. 07:33
Jeg plejer at bruge en lille bradepande, som jeg så omvikler med staniol flere gange rundt på alle leder, så der ikke er huller ind til kødet - det fungrer fint med pulled pork, så det vil det nok også gøre med pulled beef <br />

Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg
numses

26/09/2013 kl. 08:11
Hej Niels<br />
<br />
Velkommen til og Tillykke med det flotte resultat, du har haft indtil nu.<br />
<br />
Sikke en lækker opskrift - den skal helt sikkert prøves snart.<br />
<br />
Tak fordi du delte den <br />
<br />
Forsat god tur ned - jeg hepper på dig <br />
<br />
Numses 8-)<br />
Betoncirkeline

26/09/2013 kl. 13:48
Sejt, det lyder bestemt godt.<br />
Tror da nok lige jeg skal ønske mig en stegeso<br />
<br />
Og velkommen og held og lykke.
Christina

26/09/2013 kl. 13:50
Når jeg har lavet pulled pork har jeg ikke brugt stegeso eller noget. Jeg har bare sat det i ovnen i en bradepande - det har også fungeret fint Men det er da nok klart, at en stegeso holder mere på saften


Er startet forfra for at komme af med ca. 8 "genbrugskilo". Ny målvægt er 62 kg.
Denne tråd er lukket og kan ikke længere besvares

Søg forum


Seneste oprettede indlæg

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22

Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53

Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53

Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44


Seneste kommentarer

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44

Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48

Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20

Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.