Oprettet af Droem Bay d. 14/05/2013 kl. 14:26

Pulled chicken

Hej alle,<br />
Jeg sad og spiste et stykke kylling og tænkte om det ikke kunne blive lidt mere spændene - og jo, det kan det! Jeg fandt en opskrift på nettet der næsten opfyldte kravene, og har så modereret den lidt så den er lovlig. Jeg har lavet pulled chicken før Dukan, og jeg er sikker på det her vil blive godt! <br />
<br />
1 hel kylling el. mindre stykker<br />
1 lille løg<br />
2 fed hvidløg<br />
ca. 2 dl. vand<br />
1 tsk. sennep<br />
krydderier efter eget valg (jeg foreslår chili eller peber)<br />
<br />
Skindet fjernes fra kyllingen som duppes tør (enten en hel kylling eller mindre stykker). Stegesoen vædes, løg og hvidløg svitses på panden og puttes i stegesoen, kyllingen lægges ovenpå. Derefter kommes vand i så det dækker bunden (ca. ½-1 cm). Kyllingen smøres med ca. 1 tsk. sennep (naturlig mørner). Stegesoen sættes i en kold ovn der tændes på 90 grader. Efter ca. 4 timer (eller når kødet begynder at falde fra hinanden) er den færdig. Kyllingen samles op og får lov at stå og køle af. Løg og hvidløg sies fra den sky der lå tilbage i stegesoen. Skyen røres med krydderi. Når kyllingen er kold nok, fjernes kødet fra benene, og sener og blodkar fjernes, herefter trækkes kødet delvist fra hinanden i strimler med to gafler. Så vendes det i skyen og serveres. Voilá - smørmør pulled chicken. Godt på en burgerbolle med skyr eller for sig selv med dip


UNIQE

14/05/2013 kl. 16:25
UUuuuuuh.... Det skal prøves..... måske bare med lidt flere krydderier....<br />
<br />
Der skal låg på stegesoen ikk?
Droem Bay

14/05/2013 kl. 17:30
Jo, det holder på fugten og gør kødet helt lækkert og mørt <br />
Ja, du kan jo krydre som du vil
Vibeke1965

14/05/2013 kl. 20:11
Det var da en super fantastisk ide, jeg har kun prøvet at lave pulled pork og det smager jo også fantastisk - må bestemt prøve det med kylling, måske med barebeque rub....<br />

Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg
UNIQE

28/05/2013 kl. 21:54
Prøvede i weekenden at langtidsstege to 1600 grams kyllinger. De fik 5½ time ved 90 grader og kunne sagtens have tålt et par timer mere...<br />
<br />
Det var dog ikke i stegeso, men åbent fad med et fad vand nedenunder....<br />
<br />
Smagen var der dog ikke noget at klage over..... det var super lækkert!
suleijma

29/05/2013 kl. 08:11
lyder lækkert...måske man sku investere i den stegeso snart...
UNIQE

29/05/2013 kl. 08:17
Altså en stegeso kan godt gå hen og blive temmelig uundværlig i køkkenet, når man langtidssteger og braser.... <br />
<br />
Det er jo fantastisk at sætte mad i ovnen inden man kører hjemmefra og så er det færdigt når man kommer hjem......
Denne tråd er lukket og kan ikke længere besvares

Søg forum


Seneste oprettede indlæg

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22

Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53

Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53

Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44


Seneste kommentarer

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44

Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48

Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20

Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.