Har altid denne fromage på køl..
Ingredienser
250 g kvark (den blå fra Arla på 1% er rigtig go', for den giver en lidt cremet ymerfromage-agtig smag)
Perfekt Sød - eller hvad du foretrækker
Vaniljepulver
Husblas
Æggehvide
Perfekt Sød/Strø (i princippet kan al sødemiddel bruges - jeg bruger 2/3 Sød og 1/3 Strø, hvilket jeg syntes giver det bedste resultat kcal. taget i betragtning)
FUN light jordbær-hindbær (som jeg sværger til)
Evt. Rød frugtfarve
Fremgangsmåde
Opblød husblas og smelt den i en lille skål over vandbad. Imens piskes kvark med vanilje og sødemiddel. Tag husblasskålen op af vandbadet og rør en lille klat af kvark blandingen ud i husblassen (tempererer og modvirker dermed trevler i moussen) - hæld husblas-delen over i kvarkdelen mens der piskes med håndmikser. Hældes i en skål og kommes på køl et par timer.
Pisk hvider helt stive og tilsæt sødemiddel - smag til undervejs. Tilsæt en god sjat FUN - vær opmærksom på at det også søder - og lidt rød frugtfarve.
Anret et par kugler fromage på en tallerken og kom en klat "guf" ovenpå (eller 8 klatter...) - evt. lidt knuste marengs, måske med lakridssmag, hen over
Fromagen er syrlig a la ymerfromage, og resten er sødt med sødt på.. har lettet min sukkertrang x mange
Vibeke1965
06/02/2014 kl. 06:36 |
Lyder spændende - hvor længe kan guf holde sig - synes ofte det bliver vandet af at stå i køleskabet...
Og så har jeg ikke lykkedes med marengs, så det opgav jeg for længe siden Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
line marie friis
06/02/2014 kl. 19:53 |
Tror generelt guf har en ret begrænset levetid, og brug af sødemiddel frem for alm sukker gør den ikke længere .. Så det må laves lige op til dessert-tid - heldigvis er det jo hurtigt at lave
Mht marengs: husker du ikke at åbne ovndøren undervejs? Gør man det, klasker de sammen... |
Vibeke1965
07/02/2014 kl. 06:41 |
Mine marengs ser fine ud - indtil de kommer ud - så er de enten småbrændte eller alt for klistrede - og så må jeg indrømme, at jeg ikke er udelt begejstret for smagen når det er med sødemiddel....
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
admin_kent
13/02/2014 kl. 12:13 |
Jeg vil gerne lægge denne under opskrifter. Kan du sætte mængder på de forskellige ingredienser?
|
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14