Oprettet af line marie friis d. 05/02/2014 kl. 20:39

Trævlefri husblas-dessert - fromage med guf

Har altid denne fromage på køl..

Ingredienser

250 g kvark (den blå fra Arla på 1% er rigtig go', for den giver en lidt cremet ymerfromage-agtig smag)

Perfekt Sød - eller hvad du foretrækker

Vaniljepulver

Husblas

 

Æggehvide

Perfekt Sød/Strø (i princippet kan al sødemiddel bruges - jeg bruger 2/3 Sød og 1/3 Strø, hvilket jeg syntes giver det bedste resultat kcal. taget i betragtning)

FUN light jordbær-hindbær (som jeg sværger til)

Evt. Rød frugtfarve

 

Fremgangsmåde

Opblød husblas og smelt den i en lille skål over vandbad. Imens piskes kvark med vanilje og sødemiddel. Tag husblasskålen op af vandbadet og rør en lille klat af kvark blandingen ud i husblassen (tempererer og modvirker dermed trevler i moussen) - hæld husblas-delen over i kvarkdelen mens der piskes med håndmikser. Hældes i en skål og kommes på køl et par timer.

Pisk hvider helt stive og tilsæt sødemiddel - smag til undervejs. Tilsæt en god sjat FUN - vær opmærksom på at det også søder - og lidt rød frugtfarve.

Anret et par kugler fromage på en tallerken og kom en klat  "guf" ovenpå (eller 8 klatter...) - evt. lidt knuste marengs, måske med lakridssmag, hen over 

Fromagen er syrlig a la ymerfromage, og resten er sødt med sødt på.. har lettet min sukkertrang x mange 

 

 


Vibeke1965

06/02/2014 kl. 06:36
Lyder spændende - hvor længe kan guf holde sig - synes ofte det bliver vandet af at stå i køleskabet...

Og så har jeg ikke lykkedes med marengs, så det opgav jeg for længe siden
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg
line marie friis

06/02/2014 kl. 19:53
Tror generelt guf har en ret begrænset levetid, og brug af sødemiddel frem for alm sukker gør den ikke længere .. Så det må laves lige op til dessert-tid - heldigvis er det jo hurtigt at lave 

Mht marengs: husker du ikke at åbne ovndøren undervejs? Gør man det, klasker de sammen...

 
Vibeke1965

07/02/2014 kl. 06:41
Mine marengs ser fine ud - indtil de kommer ud - så er de enten småbrændte eller alt for klistrede - og så må jeg indrømme, at jeg ikke er udelt begejstret for smagen når det er med sødemiddel....
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg
admin_kent

13/02/2014 kl. 12:13
Jeg vil gerne lægge denne under opskrifter. Kan du sætte mængder på de forskellige ingredienser?
Denne tråd er lukket og kan ikke længere besvares

Søg forum


Seneste oprettede indlæg

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22

Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53

Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53

Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44


Seneste kommentarer

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44

Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48

Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20

Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.