Bund:
Bland havreklid, c-flakes, æg, skummetmælk, 0,5 tsk. strø og vaniljeessens til bunden og fordel dejen i en springform. Bag ved 200°C i ca. 15 min. Afkøl bunden.
Fyld:
Læg 5 blade husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 min. Rør smøreosten sammen med æggeblommer, yoghurt, vaniljepulver, revet citronskal, citronsaft og 4 spsk. strø.
Træk husblasen op af vandet sammen med det vand, der hænger ved. Smelt det i en lille skål over vandbad.
Afkøl husblasen lidt med en smule af ostemassen. Hæld derefter resten i og rør godt rundt.
Hæld ostemassen over den afkølede bund, og sæt kagen på køl minimum 1 time.
Gelé:
Læg 5 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk derefter husblasen op af vandet sammen med det vand, der hænger ved.
Smelt det i en lille skål over vandbad.
Afkøl husblasen lidt med en smule af saften, og hæld derefter resten i den blandede saft under omrøring.
Hæld geléen ovenpå ostemassen og sæt kagen endnu en gang på køl i ca 1 time.
Du kan også bruge solbærsaft, jordbærsaft osv., lige hvad du har lyst til.
N.B. 1/4 kage giver den daglige ration havreklid.
Faser | Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 2: Vekselfasen (Protein), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen |
Kategorier | Mellemmåltider, Kage og dessert |
Bonzo
2017-09-26 06:21:57 |
Min bund blev gummiagtig - ellers var alt hetl perfekt og smagen lækker.
Idéer til sprød bund, eller skal den blot bages lidt længere tid? Vh Helle |