Grøntsagsbouillon til slankekur, til brug i stedet for bouillonterninger, som ofte har et højt indhold af salt.
Grøntsagerne renses og skæres i små tern. Olivenolien varmes op i en gryde og grøntsagerne brunes godt. Tilsæt peberkorn, persille og laurbærblade til sidst.
Hæld vandet i, skru ned for varmen og lad det simre i omkring en time. Fjern løbende skum og urenheder.
Grøntsagerne sies fra og bouillonen kan laves i små portioner og fryses, fx ved at hælde den i en isterningbakke og så bruges den som smagsgiver til diverse forskellige retter.
Det er også muligt, at tilsættes andre grøntsager og urter til retten.
På grøntsagsdage kan man evt. bruge grøntsagerne til en grøntsagspuré/creme eller lignende.
Det tillades at bruge bouillonen i angrebsfasen af dukan kuren, da man kun bruger en lille mængde som smagsgiver.
5 prs. 1 t 20 minFaser | Fase 1: Angrebsfasen, Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 2: Vekselfasen (Protein), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen |
LCHF Stil | Afslappet, Normal, Streng |
Kategorier | Frokost, Aftensmad, Vegetar |