Lagkage

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader - ikke varmluft.
Bund:
Del først æggene, og pisk så hviderne stive og pisk blommerne med perfect fit grundigt, så det bliver hvidt og luftigt.
Bland skummetmælkspulver, majsmel, 1,5 spsk. maizena og bagepulver sammen og sigt det ned i æggemassen. Vend det forsigtig rundt.
Vend de stiftpiskede æggehvider i, og hæld dejen i en springform.
Bundene bages på nederste rille i ovnen i 40-45 minutter, efterfølgende skal de køles af, og skæres igennem til 2 eller 3 bunde.

Creme:
Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med 75 gr sødemiddel og vaniljepulver, til blandingen bliver hvid og luftig.
Tilsæt 30 gr maizena uden at piske.
Kog mælken og hæld den i blandingen under piskning. Hæld derefter det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning - pas endelige på den ikke brænder på.
Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.

Fyld:
Læg de rensede rabarber i et ildfast fad - hæld 3 tsk. sødemiddel (skal smages til da der er forskel i sødeevne på forskellige mærker) og skrab indholdet af vaniljestangen ud og kom over. Bag rabarberne i ovnen, til de er møre.
Rør kompotten sammen.
Læg lagkagen sammen med rabarberkompot og creme.
 

8 prs. 1 t 10 min

Følgende skal bruges


Faser Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 2: Vekselfasen (Protein), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen
Kategorier Mellemmåltider

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.