Rabarberne ordnes og vaskes. Herefter hakkes de i små stykker og kommes i en gryde. Del vaniljestængerne og skrab kornene ud . Kornene mases sammen med en spsk af sukrinen for at dele kornene. Herefter kommes “vaniljemassen” og stængerne op i gryden til rabarberne sammen med resten af sukrinene og kardemomme og lad dette stå i ca. en time til rabarberne har afgivet lidt væde. Efter en timer er rabarberne klar til at koge i ca. 5-8 minutter, hvorefter vaniljestængerne fiskes op og komplottet afkøles. Når komplottet er afkølet kan man smage den til med lidt flydende sød, hvis man vil have den sødere.
“Knas”
Kom havreklid og sukrin på en pande ved middelvarme. Rør heletiden i knasen, så den ikke brænder på. Efter sukrinen er smeltet kommes massen over på et stykke bagepapir og afkøles.
Når triflien skal serveres kommes knasen, kompotten og vaniljeyoghurten i et højt glas i flere lag og så har man alletiders desert.
2 prs. 1 t 30 min
Faser | Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen |
Kategorier | Kage og dessert, Vegetar |