Shawarmakød

Sådan gør du

Her kommer en god og nem opskrift på shawarma, der smager meget nær den autentiske, vi kender fra de store spyd, der skæres af efterhånden, som man skal bruge kødet.

Lav gerne rigeligt, og frys det ned – så er der til en nem omgang mad senere.

Brug fx en lille kalveculottes – men det anbefales, at man eksempelvis bruger oksecuvette – de er ofte på tilbud, og er et fint stykke kød til denne ret.

Ideen i det hele ligger i mørningsmetoden, og derfor kan en cuvette fint gå an.

Kødet trimmes totalt for fedt. Herefter “skalfryses” det, så det er lettere at skære i forholdsvis tynde skiver, som skal bruges:

Marinaden laves af kebabkrydderi som opløses i A38.

Kødstykker lægges nu ned i marinaden; læg kødet i enkeltvis, så alle flader dækkes af marinaden. Herefter dækkes bakken til og sættes på køl i et døgns tid.

Næste dag, tages kødet op, og det meste af marinaden “køres” af med fingrene, så det ikke svømmer i marinade – og kødet lægges i et ovnfast fad eller en foliebakke.

Skær et løg og læg det over kødet.

Kødet sættes nu på grillen – eller i en ovn – ved ca. 125 grader. Her skal det stå i ca. 2½ time og hygge sig. Kig til det undervejs – hæld kødsaft/væske fra efterhånden (vær forbredt på, at det afgiver meget væske undervejs), og rør rundt, og efter de ca. 2½ timer, er der det lækreste, møreste shawarmakød klar til spisning.

Brug kødet i rullekebab brød som kan findes under opskrifter.

Noter

Til LCHF kan der bruges en fed yoghurt

6 prs. 25 t

Følgende skal bruges


Faser Fase 1: Angrebsfasen, Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 2: Vekselfasen (Protein), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen
LCHF Stil Afslappet, Normal, Streng
Kategorier Frokost, Aftensmad, Snacks og junkfood, Oksekød

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.