Spansk spinattortilla opskrift til dukan kuren.
Kog spinaten et par minutter. Hvis man kan finde spinat i vand på glas, er det den bedste at bruge, så behøver man ikke at koge den først.
Smør en non-stick pande (vigtigt at det er non-stick) med lidt olivenolie og steg spinaten en smule indtil væsken er fordampet.
Pisk æggene med salt og bland spinaten i æggene.
Smør igen panden med en smule olie og kom blandingen på panden. Steg ved medium varme 6-8 minutter.
Ved hjælp af et fladt grydelåg eller lignende, skal tortillaen vendes. Den "hældes" lige så stille ud på låget og vender den forsigtigt tilbage på panden. Denne manøvre kan godt kræve lidt øvelse.
Steg igen 6-8 minutter ved medium varme.
Man kan skære den lidt op i midten, for at se om den er gennemstegt og kan lade den stege lidt ekstra tid, hvis den ikke er gennemstegt. Dette afhænger af størrelsen på panden og hvor meget varme den får.
Lad den stå mindst 10 minutter efter den er færdig for at køle lidt ned.
Spinattortillaen kan spises både varm og helt kold. Hvis den køler ned, bliver den lidt mere fast.
2 prs. 25 min
Faser | Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen |
LCHF Stil | Afslappet, Normal, Streng |
Kategorier | Frokost, Aftensmad, Mellemmåltider, Vegetar |