Lav en saltlage af salten og 2 liter vand. Prik agurkerne med en gaffel og læg dem i lagen i et døgns tid. Tag dem op, skyl dem og tør i et viskestykke og læg dem i rene glas (desinficerede).
Til eddikelagen bruges resten af ingredienserne. Der kan bruges forskellige typer sødemiddel, men de skal kunne tåle varme. Sødemiddel skal svare til 180-200 gram sukker.
Eddike bringes i kog med 2 dl. vand, pillede skalotteløg, laurbærblade, krydderier og halvdelen af sødemiddel i omkring 5 minutter. Man kan også tilsætte fx lidt dild og peberkorn hvis man ønsker. Smag derefter til med sødemiddel. Gryden tages af komfuret og atamon tilsættes. Atamon må ikke tilsættes under kogning.
Hæld lagen over drueagurkerne.
Lad dem gerne stå nogle uger før de spises.
4 prs. 20 min
Faser | Fase 2: Vekselfasen (Grønt), Fase 3: Konsolidationsfasen, Fase 4: Stabiliseringsfasen |
LCHF Stil | Afslappet, Normal, Streng |
Kategorier | Mellemmåltider, Snacks og junkfood, Vegetar |