Endnu en skøn fredag - Interview med susabri


Fortæl lidt om dig selv!
Hejsa. Jeg hedder Susanne og er 41 år. Jeg fik tvillinger som 19 årig, er i dag gift med min mand. Her på forum er jeg kendt som susabri og min dagbog hedder: Min  optimistiske dagbog :D Jeg arbejder som social og sundhedsassistent I hjemmeplejen.

Hvordan eller hvorfor tog du på?
Tja, det er egentligt et godt spørgsmål, hvorfor jeg tog på. Som ung teenager var jeg normalvægtig, men så en sommer hvor min nabokone havde bagt for mange brunkager julen før,  guffede jeg dem lystigt, når jeg var på besøg (dagligt). Hermed startede mit liv med "den søde tand". Jeg tog et par kg på, og var på en to dages fastekur, hvor jeg kun drak vand(om natten drømte jeg om leverpostejmad), senere en kur kun med ananas og ris osv. Jeg var dog fortsat normalvægtig til jeg flyttede hjemmefra som 16 årig. Men tog efterhånden 5 kg på og så 7 mere og sådan fortsatte det, inden jeg blev gravid med mine børn havde jeg taget 25 kg på. Så børnene kan jeg nok næppe give skylden. Og det er nu 21 år siden de blev født, og vægten er bestemt ikke blevet bedre siden.
Jeg har altid brugt det søde som en slags trøstespisning. Så jeg ved godt hvor kiloerne kommer fra. Inden jeg startede på kuren var jeg ved lægen i anden anledning, her mente lægen at jeg måske havde for lavt stofskifte, når nu jeg var så tyk. Det kunne jeg så fortæller ham at det havde jeg bestemt ikke. Jeg vidste godt hvor kiloerne kom fra. Testen viste da også et helt almindeligt stofskifte :D

Hvad fik dig til at beslutte, at du ville tabe dig?
Ønsket har jo altid været der. Jeg havde dog besluttet mig, at jeg ikke ville kaste mig ud i endnu en kur uden at kunne fuldføre den. Så det var om at finde den rette kur, og det helt rigtige tidspunkt at starte.

Hvorfor valgte du netop Dukan Kuren?
Fordi det er en proteinkur, og jeg følte at jeg blev mere mæt af protein end af f.eks. grønsager. Så tiltalte det mig rigtig meget at der var en hjemmeside med forum på dansk og ikke mindst, at jeg ikke skulle møde et eller andet sted en bestemt dag om ugen og så stå til regnskab for min vægt. Og så synes jeg trods alt at den lød forholdsvis sund, da den er fedtfattig.
Jeg hørte første gang om kuren, da min mor og hendes mand var på den sidste efterår, de skulle tabe 10 kg hver. Min mor talte meget om kuren. Jeg synes dog ikke jeg havde meget overskud på det tidspunkt og de havde kun hæftet fra Ude og Hjemme, og det synes jeg heller ikke var nok til at basere så stor et vægttab på, som jeg skulle i gang med. (De har i øvrigt holdt deres vægttab lige siden)

Har du været på andre kure før?
Ork ja, en hel del et par er dem er nævnt i starten, men jeg har været på diverse kure, Lene Hanson, Letigen, Herbalife osv.

Hvad var reaktionen fra dine omgivelser på, at du valgte at gå på Dukan Kuren?
Jeg gik ret stille med dørene i starten, for jeg ville godt i gang inden omgivelserne begyndte at kommentere. Mange synes i starten at det var helt vanvittigt med en kur, hvor man ikke måtte spise frugt og ikke grønsager hver dag. Eller de synes det gik for stærkt. Et vennepar havde åbenbart siddet og kommenteret min kur, mens deres børn hørte på det, for datteren på 6 år kom og sagde: Vil du virkelig tabe dig uanset hvordan du kommer til at se ud? (Det vil en 6 årig nok ikke spekulere på af sig selv)
Efterhånden som det blev tydeligere at det virker, så er der kommet mange positive kommentarer på mit vægttab, og mange vil gerne vide mere, så mange har fået adressen til hjemmesiden her.
En del har sagt: Jamen nu skal du da ikke tabe dig mere. Jeg plejer at stille som modspørgsmål til de slanke: Vil du da gerne være lige så tyk som mig? Sjov nok vil de ikke bytte...

Hvilken fase er du i og hvor mange dage har du været på kuren i alt?
Jeg er i fase 2 og har været i gang i 205 dage. Ifølge udregningen på den engelske hjemmesiden skulle jeg være færdig med kuren den 14. januar 2013, så mon ikke jeg når det ;)

Hvor meget har du tabt dig?
Jeg har tabt 43,5 kg. Jeg mangler at tabe 1,5 kg ifølge udregningen den engelske hjemmesiden.

Er der noget du snyder med eller ikke overholder?
Jeg spiser græsk yoghurt 2 % og har gjort det hele vejen. Jeg drikker mere Pepsi Max end det tilladte. Og så holder jeg ikke helt styr på havrekliden, så det kan godt være vi får lidt mere end det tilladte. Og mht til de tolererede ting, så har vi nok også overskredet de 2 vi må få dagligt en hel del gange.
Ellers har jeg været meget konsekvens med at holde kuren. Der har været nogle få gange, hvor vi har været i byen, hvor maden har været portionsanrettet f.eks. med ris. Her har jeg spist det der blev serveret. Nu hvor jeg nærmer mig målet, har jeg også ind i mellem smagt et par små kartofler og et lille stykke kage, når vi har været i byen.
Jeg tror folk har synes jeg var meget emsig med at holde kuren, men det var meget vigtigt for mig i starten, specielt fordi jeg har været så sukkerafhængig inden kuren.

Hvad har været det sværeste ved kuren?
En masse opvask...
Og så synes jeg, at jeg har været meget træt.

Hvor meget motion har du dyrket og hvilken type motion?
Uha, det er virkelig her, at jeg har helt vildt dårlig samvittighed, for det er blevet til meget lidt med motion. Jeg har et arbejde hvor jeg bevæger mig meget, og jeg har prøvet at tage trappen noget mere og bevæge mig hurtigere. Jeg cykler også ned og handler osv.
12.    Hvad er dit bedste trick eller din redning, når du har været lækkersulten?
Jeg har overraskende nok ikke været så lækkersulten, som man skulle tro. Men hver eftermiddag spiser vi en muffins, og så føler vi at vi får noget usundt. Ellers spiser vi 3-4 sukkerfri bolsjer fra Aldi dagligt. Jeg tror faktisk min mand har været noget mere lækkersulten end mig. Så ind i mellem laver jeg pandekager med "nutella", trøfler rullet i lakrids, ja, jeg tror vi har prøvet de fleste opskrifter på lækkerier her fra hjemmesiden.

Har du på noget tidspunkt været ved at give op og (hvis ja) hvad fik til til at fortsætte?
Nej, ikke en eneste gang.

Hvad har vægttabet betydet for dig i hverdagen?
At jeg har måtte skifte hele min garderobe ud. At jeg føler mig bedre tilpas I mig selv. Jeg har dog haft svært ved at gå ind og købe nyt tøj, for jeg føler stadig at ekspedienten kan se, at jeg er alt for tyk til at passe deres tøj. Men så er det herligt, når ekspedienten spørger om der er noget hun kan hjælpe med, at jeg kan bede om et nummer mindre end det jeg har taget med i omklædningsrummet.
Inden jeg startede på kuren, skulle vi have taget opmåling til nyt arbejdstøj, som vi skulle have her 1. september... jeg kunne konstatere at det kunne sendes direkte retur.

Har det haft nogen effekt på dit helbred?
Jeg har i mange år sloges med betændelse i akillessenerne, og jeg havde fået at vide af min læge, at det ville hjælp hvis jeg tabte mig. Jeg har været lidt negativ, for det hjalp slet ikke. Meeen der er heldigvis sket en mærkbar forbedring de sidste 3 uger. Så måske havde han alligevel ret.
Ellers har jeg altid haft et godt helbred, overvægt til trods.

Fortæl om en sjov eller positiv episode i forbindelse med dit vægttab!
Tja, det meste positive er nok at min mand også sluttede sig til kuren, da jeg havde været i gang i 13 dage. Han har været der af egen fri vilje hele vejen, og har tabt knap 30 kg, så han her begyndt i fase 3 for nogle uger siden.
En lille sjov oplevelse fra mit arbejde. Jeg kom til en kone, som jeg ikke har været ved i flere måneder. Konen er ret syg og kommer i dialyse, men åndsfrisk er hun. Da hun endelig kom op på sengekanten, sad hun lidt og missede med øjnene og så sagde hun tørt: "Har DU også været i dialyse?" :D (Lige til dem der ikke kender så meget til dialyse, så bliver man bl.a. i dialysen tappet for væske.)

Hvad er det første du spiste/vil spise når du kommer i fase 3?
Frugt, jeg glæder mig virkelig til at kunne spise et stykke frugt om dagen.

Kan du holde vægten nede i fremtiden?
Ja, ingen tvivl om det. Kuren her er jo ikke bare en kur. For det første skal jeg mindst være 450 dage i fase 3. Så først om 1 1/2 skal jeg i gang med fase 4. Men i fase 4 er der jo også nogle principper man skal leve efter, og med de principper er jeg slet ikke i tvivl om at jeg kan holde vægten. Og skulle vægten stige med et kg, så kan jeg taget en ekstra dag med protein.

susabris dagbog

susabris før- og efterbilleder
Kommentarer

26/09/2012 kl. 12:42
Hold da op - det er jo to helt forskellige mennesker :0). Du er så sej. Det er girlpower så det klasker. Jeg er ny på kuren og er i gang med min tredje uge og det er skønt at se at det bare virker. Stort tillykke herfra.
23/09/2012 kl. 12:07
KÆMPE stort tillykke! Det er jo en helt anden kvinde, som du er blevet nu! Og du ser mega smuk og fit ud! KÆMPE STORT - Og sejt gået!
22/09/2012 kl. 09:26
FANTASTISK - Susabri. Til jer begge to Det er jo med lynets hast, de kg. er forsvundet.

Må jeg spørge, hvad din slutvægt/vægt på billedet er nu, og hvor høj du er? Du ser forrygende ud. TILLYKKE :-D
Bitten Lundsgaard
21/09/2012 kl. 19:44
Hej Susanne.
Jeg er målløs over, hvor hurtigt du har tabt dig. Det er bare rygrad af stål, du har fremvist der. Det er så sindsygt flot. Jeg håber, jeg kan tage ved lære af dig
Hilsen Bitten
22/09/2012 kl. 05:46
WOW! Det er så flot gået. Er helt måløs. super flot!
Hilsen Givlos
21/09/2012 kl. 13:21
Det er bare så godt gået og på så kort tid.
21/09/2012 kl. 16:07
Hold nu k*** det er vildt! Sejt gået. Og pøj pøj med de sidste par kilo nedad. Glæder mig til at høre hvordan verden ser ud i fase 3 :-D
mig
21/09/2012 kl. 11:13
Hold da så lige kæft, det er sgu da vildt(undskyld mit fransk )
Det er jo bare første gang jeg ser billede af dig, du er jo bare sååå smuk og sikke en forskel, du er bare den mest seje kvinde jeg "kender" Jeg tager virkelig hatten af for havde du har præsteret

Skøn læsning også

Ja med den fart du har haft på under hele kuren er du jo i fase 3 om 1 til 2 uger

Håber virkelig du bliver på forumet så vi forsat kan støtte hinanden i at holde vores tab, ja og støtte andre som gerne vil opnå det sammen

Kæmpe knus her fra
10/08/2013 kl. 23:01
hvor dejligt at du deler ud af din Dukan tour kur - det giver en større forståelse fra andre(omgivelserne ) til os der er i gang.

Jeg ser på Dukan kuren som en livsstils ændring , når først beslutningen er taget !!

fortsat god fornøjelse - med alle de skønne opskrifter
30/09/2012 kl. 19:36
Hej Alle :D Tusinde tak for jeres kommentare, hvor er I søde allesammen.

Ja, jeg er også vildt glad for at at det er gået forholdsvis let med kuren. Selvfølgelig ville det være lettere at vågne en morgen og så var alle de overflødige kiloer væk nåe ja det ved man jo godt ikke vil ske, men så er det her den letteste måde at tabe kiloerne på :D

Jeg startede med en vægt på 128,5 og er 170 cm høj.
18/01/2013 kl. 23:28
Jeg kan skrive under på at du ikke kun er smuk udenpå men også indeni er du et DEJLIGT menneske. Så godt gået Sus.
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.