Endnu engang fredag - Interview med mariannnefroik


Fortæl lidt om dig selv!
Jeg hedder Marianne og er 32 år, bor sammen med Jan i en lille by uden for Skive i eget hus. Der er ingen børn, men tilgengæld har vi 2 hunde, samt jeg har egen hest.  Jeg er oprindelig udlært delikatesseassistent, men pga en arbejdsskade hvor jeg ødelagde mit knæ blev jeg i sommeren 2011 færdig som fødevareteknolog. Jeg brænder rigtig meget for min uddannelse og har bevidst valgt denne retning da jeg gerne vil være med til at skabe nye og sunde produkter indenfor fødevareindustrien.
Min fritid bruges rigtig meget på min hest og ikke mindst mine hunde, der bliver da også helt klart tid til hygge med familie og vennerne ligeså.  Og er vejret ikke til udendørs aktiviteter som er et must når man har egen hus og have så er der ikke noget bedre at hygge foran brændeovnen med sine hunde og en god bog.
Både på forum og på bloggen hedder jeg mariannefroik

Hvordan eller hvorfor tog du på?
Har vel siden 20 års alderen altid vejet lige lidt for meget, men efter min arbejdsskade hvor jeg ødelagde mit knæ gik det rigtig stærkt. Lige pludselig var jeg bundet til et par krykker og kunne intet , men spiste stadig det samme.  Og stille og roligt røg der bare flere og flere kg på. Gik med krykker i første omgang i næsten 2 år så ja det gik stærkt.

Hvad fik dig til at beslutte, at du ville tabe dig?
Jeg har altid haft det i mit baghoved, at nu skulle jeg tage mig sammen, det her gik bare ikke længere, var træt af mit eget spejbillede, men manglede helt klart motivationen. Men så en dag i januar var jeg  til forundersøgelse for at skulle opereres i knæet igen og min læge sagde så, at mine smerter blev på ingen måde bedre af, at jeg vejede som jeg gjorde, og ja det var ligesom sparket til at komme igang med at tabe sig. For var jo ked af, at hver dag at havde så ondt i knæet og dybt inde vidste jeg jo godt, at hovedparten af smerterne kunne tilskrives min overvægt.

Hvorfor valgte du netop Dukan Kuren?
Havde set kuren omtalt i Ude & Hjemme i efteråret 2011, og havde også gemt folderen, men på tidspunktet var jeg ikke helt klar endnu til at tage springet og gå igang.
Men grunden til jeg lige valgte Dukan, var at den var så ligetil og nem at overskue. Og så den at man ikke skal stå og tælle kalorier og veje alt maden, det var også et stort plus for mig. Kan godt li at stå i køkkenet, men det er for at lave mad, ikke for at veje. Og så er det så dejligt nemt at selvom jeg er på kostomlægning ( det er det for mig og ikke en kur) så kan jeg stadig servere det samme hvis vi har gæster der bliver blot tilføjet lidt ekstra til dem.

Har du været på andre kure før?
Rigtig mange, der kan bla nævnes : vægtkonsulenterne, vægtkontrol hos lægen, div suppekure, ris/annanas/kyllinge kuren. Har også tabt mig på de forskellige, men ligeså snart jeg er stoppet med kuren, er kg stille og roligt kommet tilbage igen

Hvad var reaktionen fra dine omgivelser på, at du valgte at gå på Dukan Kuren?
Den har været meget blandet vil jeg sige. Det har været fra skrækklige kommentarer omkring det usunde i den slags kost til positive tilkendegivelser og god opbakning. Men helt klart mest positve indput.  Men som kg er raslet af, så er der helt klart, at dem der ikke var overbevist om, at dette her er kuren for blevet overbevist, og flere er selv hoppet på kuren

Hvilken fase er du i og hvor mange dage har du været på kuren i alt?
Lige nu er jeg i Fase 2, startede på kuren d 9 januar, men har været væk fra kuren pga flere ting, men har været på kuren i ca 200 dage

Hvor meget har du tabt dig?
Lige nu siger vægten – 27,9 kg, ligger meget fast pt da jeg er sengeliggende efter en knæoperation, hvilket jeg har det meget godt med.

Er der noget du snyder med?
Har syndet en enkel gang, da vi var til bryllup, men var tilbage igen på rette spor dagen efter. Og så har jeg brugt fedtfattige dressinger til mine salater.

Hvor meget og hvilken type motion har du dyrket?
Jeg har pga en knæskade ikke haft så nemt ved at dyrke motion pga daglige smerter. Men har købt et motionsspil til PS3 og den har jeg brugt, når knæet har været med på det. Og så har jeg lige købt en cykel, som skal bruges til at komme af med de sidste kg, dog er motionen lige lagt på hylden efter endnu en knæoperation.

Hvad har været det sværeste ved kuren?
Jamen føler ikke den har været svær kuren, men skal jeg vælge en ting, må det være det at undvære frugt. Før hen spiste jeg snildt 2-3 stk frugt om dagen, så det savner jeg.

Hvad er dit bedste trick eller din redning, når du har været lækkersulten?
Ostekagen, mums den er bare så lækker, og nellies delli lakridsen.

Har du på noget tidspunkt været ved at give op og (hvis ja) hvad fik til til at fortsætte?
Nej på intet tidspunkt! Jeg vil det her så meget, at jeg først stopper når jeg er tilfreds med min vægt, lige pt er den sat til 79 kg men vil ikke være helt afvisende over, at den skal lidt længere ned.

Hvad har vægttabet betydet for dig i hverdagen?
Jamen det har givet mig mere selvtillid, gjort mig gladere, og mere energi og ikke mindst overskud i hverdagen.  Og så er det bare så skønt, at man kan gå i en alm tøjbutik og købe tøj nu til fornuftige priser.

Har det haft nogen effekt på dit helbred?
Har ikke haft nogle følgesygdomme i forbindelse med min overvægt, dog kan jeg mærke nu hvor jeg humper rundt på krykker, at det er noget letter end før mit vægttab.  Med  tiden er jeg sikker på, at det har en gavnlig effekt på mit dårlige knæ.

Fortæl om en sjov eller positiv episode i forbindelse med dit vægttab!
Jamen der har jo været rigtig mange positive tilkendegivelser over mit nye jeg, og at jeg er blevet mere glad og smilende end tidligere.  Er ligefrem blevet kaldt en skinny bitch hehe. Men skal jeg vælge en sjov oplevelse ud må det være den sidste nye. Jeg blev opereret her for nylig i knæet og da jeg sådan ligger på operationstuen og venter på at narkoselægen skal komme og give mig noget at sove på siger hun så:
Nå Marianne, siger hun, du har da vist lige smidt et par kg siden du sidst blev opereret, jep, kunne jeg jo så blot sige. Så da hun spurgte, hvor lang tid jeg havde været i gang med det, vil hunne ikke tro på, at jeg havde været gang i 6 mdr hihi. Så inden jeg fik lov at sove, skulle jeg lige ha fortalt alle på operationstuen ( 6 stk damer) hvordan jeg havde båret mig af med sådan et vægttab på så kort tid. Så da det var gjort og de havde fået skrevet hjemmesiden ned, fik jeg lov til at sove hihi

Hvad er det første du spiste/vil spise når du kommer i fase 3?
En lækker omgang hjemmelavet frugtsalat eller også en grillet bagekartofel

Kan du holde vægten nede i fremtiden?
Ja helt klart :) Aldrig mere tyk for mit vedkommende.

Mariannefroiks blog

Mariannefroiks dagbog

Mariannefroiks før- og efterbilleder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


Kommentarer

14/09/2012 kl. 17:01
FEDT! Er helt ufattelig stolt af dig skat! - du har virkeligt lagt et bjerg ned her- næsten bogstavelig også Hyggeligt med et kendt ansigt her, og din søde opbakning på sidelinjen. Du er så sej ! kram
mig
14/09/2012 kl. 20:05
Weeee super lækker Marianne Så dejligt læsning

Nej vi skal aldrig mere være tykke, sån er det bare
15/09/2012 kl. 12:45
Det er godt gået,god bedring med knæet.
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.