En ny og vidunderlig fredag - Interview med Unger


Fortæl lidt om dig selv!
Jeg hedder Helle (på forum: Unger), jeg er 35 år, gift og mor til en dansemus på 8 år. Jeg er uddannet jordemoder men arbejder pt. som dagplejer. Jeg er en kreativ natur – både hvad angår håndarbejde samt madlavning/bagning.
Min dagbog på forum hedder ”Ungers vej”

Hvordan eller hvorfor tog du på?
Jeg har vel nok været overvægtig det meste af mit liv – i større eller mindre grad. Efter gymnasiet begyndte jeg at tage endnu mere på – prøvede slankekur efter slankekur hvilke også hver gang resulterede i vægttab – dog efterfulgt af endnu større vægtøgning. Jeg har altid haft en sød tand samt en ikke eksisterende fornemmelse af sult og mæthed.

Hvad fik dig til at beslutte, at du ville tabe dig?
Så længe jeg kan huske har jeg haft et ønske om at tabe mig, men af en eller anden grund er det bare ikke lykkedes mig at få det gjort OG holde det. Det var faktisk også helt tilfældigt og slet ikke planlagt at jeg gik i gang med projektet denne gang – men det skulle vise sig alligevel at være det rigtige tidspunkt OG den helt rigtig metode for mig!
Det kom sig af, at min mor, som længe havde kæmpet med at få smidt de sidste par kilo, fortalte om Dukan (som hun havde hørt om fra en kollega). Hun havde været i gang en uges tid og allerede tabt næsten 2½ kg. Hun fortalte om grundprincipperne og det fangede mig med det samme. Samme aften brugte jeg på at Google og læse alt hvad jeg kunne komme i nærheden af – og så var jeg solgt! Den næste dag blev starten på mit nye liv!

Hvorfor valgte du netop Dukan Kuren?
Jeg har altid været glad for kød, så ideen var fristende. Desuden lider jeg af PCO og jeg ved jo at en proteinbaseret kost er den helt rigtige i det tilfælde.

Har du været på andre kure før?
De Danske Vægtkonsuleter, Weight Watchers, Fat burner kuren (suppe-kuren), Hvidovre-kuren (ægge-kuren),  Atkins, Alm sund fornuft-kuren, Tælle kalorier-kuren, Diætist, you name it…

Hvad var reaktionen fra dine omgivelser på, at du valgte at gå på Dukan Kuren?
Alle har været super positive omkring det – specielt da de kunne se at det virkede! Desuden har jeg inspireret flere – både familie, kolleger og venner – til også at prøve!

Både min mor og min svigerinde er i gang, og det gør det bare så meget nemmere at tage på besøg hos hinanden – vi er gode til at sørge for hinanden…

Hvilken fase er du i og hvor mange dage har du været på kuren i alt?
Jeg er i fase 2 og skal være det et godt stykke tid endnu. Jeg har været i gang i 108 dage.

Hvor meget har du tabt dig?
Jeg har til dato frigivet 27 kg.
Jeg har valgt at tale om vægtfrigivelse i stedet for vægttab… Når man taber noget, leder man som regel efter det for at finde det igen – det man frigiver ønsker man ikke retur :o)

Er der noget du snyder med eller ikke overholder?
I den første uge jeg var i gang spiste jeg et enkelt jordbær fra haven – siden har jeg intet rørt jeg ikke måtte…

Hvad har været det sværeste ved kuren?
Jeg synes faktisk ikke det har været svært. Jeg har til dato haft et flot vægttab hver uge – det er jo motiverende i sig selv.

Hvor meget motion har du dyrket og hvilken type motion?
De første 6 uger på kuren gik jeg de obligatoriske ture – herefter startede jeg i fitnesscenter hvor jeg træner 3 gange om ugen (kondition og opstrammende). Derudover går jeg stadig lidt ture de øvrige dage. Jeg er blevet rigtig glad for min træning og kan slet ikke undvære den nu.

Hvad er dit bedste trick eller din redning, når du har været lækkersulten?
Pepsi Max!!!
Jeg har prøvet at bage nogle af de kager der er opskrifter på, men ikke fordi jeg har haft en speciel trang – mest bare for at prøve.

Har du på noget tidspunkt været ved at give op og (hvis ja) hvad fik til til at fortsætte?
Overhovedet ikke!!!
For første gang nogensinde er jeg heller ikke et sekund i tvivl om at jeg nok skal nå mit mål.

Hvad har vægttabet betydet for dig i hverdagen?
Jeg er blevet gladere for at se mig selv i spejlet. Jeg føler mig bedre tilpas og får fornyet energi af succesen… Fysisk har jeg aldrig været hæmmet af min vægt…

Har det haft nogen effekt på dit helbred?
Ikke umiddelbart. Jeg håber dog at vægttabet har/får en positiv indvirkning på min PCO.

Fortæl om en sjov eller positiv episode i forbindelse med dit vægttab!
Jeg har haft stor ”krise” over mit klædeskab. Intet af mit gamle tøj passer mere og jeg føler mig dårlig tilpas i det store tøj. Jeg har derfor sat det hele til salg og har heldigvis fået solgt en pæn del af det – så er der tilskud til indkøb af ny garderobe. Og så er det altså bare SUPER fedt at være gået fra buksestr. 50-52 til alm L og fra blusestørrelse 54-56 til alm XL.

Hvad er det første du spiste/vil spise når du kommer i fase 3?
Åh, det ved jeg såmænd ikke… Savner ikke noget som sådan. Frugt måske?

Kan du holde vægten nede i fremtiden?
Nu hvor jeg har solgt mit gamle tøj, så er jeg jo nødt til det ;o)
Nej, spøg til side – det SKAL jeg!
JEG KAN – DU KAN!

Ungers dagbog

Helle før og efter

Kommentarer

09/10/2012 kl. 08:22
Mega lex Helle! Hvor er det bare godt gået... fatter slet ikke, hvordan du kan synde så lidt... Jeg har været i gang i kun 6 uger og har syndet hver eneste uge med alt fra kage til chips, til slik og pommesfrites og stadig tabt 6 kg... Vil nu tage mig sammen og gøre som dig resten af tiden... Hvorfor synde, når man kan lade være?
05/10/2012 kl. 19:49
FANTASTISK, Unger - intet mindre. ca. 2 kg. i snit pr. uge - du er en højdespringer

Vil du ud med en "status-rapport"? Forstået på den måde: nuværende vægt, ønsket slutvægt, højde???

Man kan jo ikke lade være med at sammenligne, selvom 2 kroppe aldrig er bygget ens.

Men du ser simpelthen FORRYGENDE dejlig ud. Stort TILLYKKE so far. Ikke et nanosekund er jeg i tvivl om, at du kommer i mål.

Fortsat god vind
05/10/2012 kl. 09:00
Hvor er det bare super godt gået Helle RESPEKT og hvor
ser du bare godt ud :o)
05/10/2012 kl. 14:17
For pokker da Helle. Piift piiiift sikke en lækker sild du er blevet! Og sikke en forandring ;0) Så sej som du er, skal du nok nå dit mål ;0) ❤
mig
06/10/2012 kl. 18:02
Weee Helle, du ser da for lækker ud Sikke en forskel
Kæmpe stort tillykke
Jeg er slet ikke i tvivl om du nok skal nå dit mål for du er bare så sej, og tænk du kun har syndet med 1 jordbær, ta jeg sgu hatten af for
08/10/2012 kl. 17:38
Hej Helle,hold nu k.... det er flot gået sikke en forandring.
12/06/2013 kl. 16:02
Gud helle det er sku flot.. Gid det var mig.
23/11/2013 kl. 06:47
Wow det er så dejligt for dig du er kommet så langt. Jeg ønsker dig alt godt fremover også med at holde vægten når du når dit mål. For det gør du ikk?
24/11/2013 kl. 16:13
Interessant læsning. Stort tillykke med det. Syntes dit begreb frigivelse er fantastisk. Fremfor tab.
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.