Vægttab på 74 kg. på dukan kuren. Ebru viser vejen


Fortæl lidt om dig selv!

Jeg hedder Ebru. Jeg er 26 år. Kommer fra Roskilde, men bor nu i Fredericia. Jeg går på IBC, og er interesseret i boligindretning og makeup.

 

Hvordan eller hvorfor tog du på?

Jeg har siden jeg var barn, været overvægtig. Og med tiden blev det desværre værre.

 

Hvad fik dig til at beslutte, at du ville tabe dig?

Dengang jeg startede med vægttabet, havde jeg lige oplevet et kæmpe nederlag, og var meget påvirket af det. Der skulle ske noget. Og det der skulle ske var kæmpe succes og noget der var større end nederlaget.

 

Hvorfor valgte du netop Dukan Kuren?

Min mor og papmor var lige startet på Dukan dengang. Og mens jeg skulle komme ovenpå nederlaget, var jeg meget hos dem, fik sat mig ind i Dukan, fik prøvet forskellige retter, og synes det gav mening, og lød godt.

 

Har du været på kur før dukan?

Ikke decideret kur. Har før prøvet at skrue lidt ned på stivelsen, men prøvede aldrig meget mere. Gav op inden jeg overhoved prøvede. Jo, prøvede Dukan et halvt år før jeg startede igen. Men det holdte kun en uge. Havde ikke sat mig nok ind i det, og blev trodsig.

 

Hvad var reaktionen fra dine omgivelser på, at du valgte at gå på Dukan Kuren?

Reaktionen var rimelig positiv trods alt. Nogle var skeptiske, fordi jeg startede efter et nederlag, og hvad nu hvis det her også blev et nederlag. Og de der kender Dukan, har været lidt ambivalent med det, da Dukan er rimelig hård.

 

Hvilken fase er du i og hvor mange dage har du været på kuren i alt?

Jamen jeg startede 3 Februar 2014. Kørte fase 1 og 2 som jeg skulle. Holdte den som jeg skulle i 5 måneder. Og så haltede det lidt fra Juli 2014, til November 2014. Og derfra og til Juni 2015, holdte jeg total pause. Og fra Juni 2015, har jeg kombineret fase 2, 3 og min egen metode sammen. Fase 2 er virkelig barsk og lang, når man skal smide så mange kilo som jeg skulle smide.

 

Hvor meget har du tabt dig?

? Har smidt 74 kg. Og jeg mangler 4 kg.

 

Er der noget du snyder med eller ikke overholder?

Har få gange nydt en Isis bar, og et stykke mørk chokolade eller to. Men efter at jeg begyndte at køre 50/50 (Dukan/Ebru) - stil, er det jo helt anderledes. Og det skal siges at jeg nok desværre, aldrig i mit liv får havreklid ned igen. Har prøvet alverdens ting for at få det ned, men puha den er altså ikke god.

 

Hvad har været det sværeste ved kuren?

Havrekliden! Haha. Ej, protein dagene var godt nok hårde. Og selvfølgelig fase 2 generelt set.

 

Hvor meget motion har du dyrket og hvilken type motion? Har hele tiden fulgt anbefalingerne fra dukan kuren?

Har i en periode cyklet meget, trænet lidt, osv. Men da mit immunforsvar desværre er gået ned, så har der ikke været den vildeste bevægelse, som jeg godt kunne tænke mig.

 

Hvad er dit bedste trick eller din redning, når du har været lækkersulten?

Jeg har hele tiden været kæmpe fan af en chokolade muffin opskrift, og har ofte lavet ISIS chokolade mousse ved siden af. Og det var selvfølgelig dengang jeg var på Dukan 100%.

Enten spiser jeg noget, ellers så lader jeg være, og bider tænderne sammen. Gider ik ty mig til gulerødder og agurker med dip. Min hjerne ved jo godt at jeg flygter fra chokoladekage, så må jeg finde mellem ting.

 

Har du på noget tidspunkt været ved at give op og (hvis ja) hvad fik til til at fortsætte?

Ja! Ofte. Alt for ofte. Min egen stædighed har altid fået mig tilbage på sporet. Og så er jeg meget målrettet. Noget andet der har hjulpet meget, er billeder, tøj, smykker, der har ku minde mig om hvor langt jeg var nået, hver gang jeg var ved at give op.

 

Hvad har vægttabet betydet for dig i hverdagen?

Alting! Det er ikke bare et vægttab. Det er en livsstilsændring. Jeg har ALT med i det her. Min krop og mit sind. Gør alt for at lytte til begge dele, og så er det jo en kæmpe omvæltning at gå fra overvægtig, til normalvægtig. Har ik været normalvægtig siden jeg var et helt lille barn.

 

Har det haft nogen effekt på dit helbred?

Det mener mine daværende og nuværende læger. Som sagt er mit immunforsvar ødelagt. Nogen mener det skyldes HPV vaccinen, mens da- og nuværende læge giver vægttabet skylden.

 

Fortæl om en sjov eller positiv episode i forbindelse med dit vægttab!

Jeg var ved tandlægen forleden, og har ikke været dernede i utrolig lang tid. De kunne ikke kende mig dernede. Pludselig står der 3 kvinder, og roser mig, og fortæller hinanden hvor vildt det er. Blev så forlegen. Da jeg var på sygehuset en måned siden, havde en sygeplejerske fundet nogle bukser frem til mig, men med det samme sagde ,,Ej, de er da ALT for store til dig. Finder lige et andet par." Tror aldrig jeg i mit liv har fået af vide, at noget er for stort til mig.

Generelt er den mest overvældende ,,Du skal ikke tabe dig meget mere da. Du burde egentlig stoppe nu. Har du mere at smide?"

Har rigtig mange positive episoder i forbindelse med mit vægttab.

 

Hvad er det første du spiste/vil spise når du kommer i fase 3?

Tja. Er igang med "normal" mad kan jeg jo sige. Nu har jeg ikke stivelse i mit køkken endnu. Men når jeg er ude, og får rugbrøds madder, er jeg i himlen. Utroligt noget der er så normalt at spise, pludselig bliver til gourmet. Men pizza har jeg lovet nogle at spise snart. Det har jeg ik fået i 5 måneder nu.

 

Kan du holde vægten nede i fremtiden?

Havde aldrig troet jeg skulle sige det, men ja. Det tror jeg faktisk at jeg kan. Det bliver utrolig hårdt. Og det kommer til at fylde meget og længe. Men det er jo en livsstilsændring. ?

 

Skriv også gerne en kommentar til Ebru på vores Facebook side.

Læs andre vægttabsinterviews her.

Opret konto på dinslankekur.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-74 kilo

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.