Oprettet af Jack d. 06/11/2012 kl. 22:24

Opskrifter, tilladt, ikke tilladt - det er ikke så svært!

Hej fra mig, så måtte jeg lige ind og kigge til jer igen. Har haft så travlt, men I er i mine tanker hver dag og siden checkes, uden at jeg når ind på forum. Har faktisk nået målet :D men vil lige prøve om der kan smutte 1-2 kg mere. Jeg har det så fint på kuren, har lidt svært ved at skulle spise "almindeligt" igen. Med hensyn til opskrifter, så er der mange, som - helt sikkert uden at ville det - "snyder" lidt, dvs. bruger ikke-tilladte ting. Jeg har valgt at følge DuKan 100%, lidt nørdet, men det virker. Kunne det måske være administrators opgave at sikre, at de opskrifter som ikke er helt efter DuKan forskrifter, ikke bliver lagt ud? Jeg kan godt forstå, at nye "DuKanner" bliver forvirrede hvis de ser opskrifter med ting, som faktisk ikke er tilladte/ tolereret. Der er så mange gode opskrifter herinde i forvejen og man kan fint eksperimentere med dem, kun ved at bruge tilladt/tolereret. DuKan er enkelt og det er let af finde "reglerne" her på siden. Iøvrigt dejligt, at opskriftssiderne er blevet så overskuelige - tak for det adm.


Aladdinscookie

06/11/2012 kl. 22:27
Enig! - men man (admins) er jo ikke herrer over hvilke opskrifter folk ligger ind.... Kan godt se det kan være en stor opgave at slette "alt" der er forkert.
Jack

06/11/2012 kl. 22:36
ja, du har ret, det kræver meget arbejde. Har aldrig i mit liv læst så mange deklarationer på varer, og sammenholdt med oplysningerne på denne side, kan jeg ikke forstå det kan være så svært. Måske er det fordi jeg ikke savner de "forbudte" varer og derfor forsøger at "snige" dem ind <br />
rikken

06/11/2012 kl. 23:07
@Jack<br />
Mener at have læst, at du også bruger HUSK selvom det er no go på Dukan. Jeg gør det også selv, så skriver ikke dette for at virke bedrevidende.<br />
Man kan selvfølgelig bare vælge kun at bruge opskriftsamlingen i headeren og ikke dem i forum, ellers kan man investere tid i at læse varedeklarationer og sætte sig ind i teorien bag Dukan og vælge ud i opskrifterne. Sådan gør jeg selv. Men jeg har lige læst bogen og Dukan anbefaler faktisk først, at man introducerer ost i sin diæt efter fase 2, (han har så en opskrift til fase 1 med en dressing med roquefortost, som ellers er en af de bløde oste han senere siger slet ikke er acceptable) det optræder som tolereret madvarer her på sitet fra fase 2. Så ja, jeg forstår godt forvirringen og kan godt se, hvorfor det måske ikke umiddelbart er så let at gennemskue, hvad man må og ikke må.<br />
<br />

Jack

06/11/2012 kl. 23:24
Hej Rikken,<br />
jeg har nu ikke brugt HUSK, kender det godt, men klarer mig fint med havrekliden Jeg har valgt at bruge denne side, har printet tilladt mv. ud og hængt på køleskabet. De opskrifter jeg bruger er herfra og så komponerer jeg ud fra dem, men min måde er bestemt ikke bedre end f.eks. at bruge bogen eller den engelske side. Det har bare været nemmest for mig at bruge siden og holde mig 100&#037; til den, også fordi jeg har brugt opbakningen herinde til at nå mit mål. Jeg er nok lidt firkantet/nørdet omkring sådan et projekt, derfor har jeg (heldigvis) ikke haft så svært ved at finde ud af det. Det er så godt, at man kan spørge herinde, hvis man er i tvivl. Alle er meget søde til at hjælpe, så det håber jeg man gør, hvis man har brug for hjælp. Dejligt med debat
rikken

06/11/2012 kl. 23:54
Hej Jack.<br />
Undskyld, hvis jeg har tillagt dig brugen af HUSK uberettiget <br />
Jeg er helt enig med dig i, at en livsstilsændring starter med et valg: Vil jeg leve 100&#037; efter Dukan, eller vil jeg bruge principperne og lave min egen hjemmestrikkede version? Det vigtigste gennembrud for mig i min kamp med kiloene var da jeg lovede mig selv, at jeg aldrig mere ville være tyk igen og da jeg turde se mig selv i øjnene og konfrontere mig selv med de situationer, hvor jeg bruger mad til andet end at ernære min krop. Jeg trøstespiser, når jeg er træt. Med to små børn, stort hus, mand og karriere er jeg godt nok tit træt, men jeg har lavet en strategi, hvor jeg ikke spiser, når jeg er træt, men i stedet sørger for at få sagt fra og får ro og hvile, men det kræver hårdt arbejde og mod at komme dertil, hvor man kan se, hvilke mekanismer, man lever efter og få ændret et uhensigtsmæssigt adfærdsmønster.
Pia Andersen

07/11/2012 kl. 06:47
Øh, jeg er nødt til at bruge HUSK. Har altid haft træg mave og den gik helt, og jeg mener helt, i stå på Dukan. Efter jeg er begyndt på HUSK, er jeg begyndt at tabe mig. Ved godt at det "bare" ligger i tarmen, men nær man ikke kan komme af med det, så bliver det meget ubehageligt efter et par dage. Lever ellers efter Dukan principper, hvis jeg har "snydt", har det være uvidenhed, f.eks lidt for meget grønt på pg dagene.
lucky

07/11/2012 kl. 20:23
Hej Jack flot du er i mål,eller næsten <br />
Kan du henvise til nogle af de opskrifter du skriver om ?
Jack

07/11/2012 kl. 21:15
Tak i lige måde Lucky, det er da fantastisk med dig - SUPERFLOT gået! Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med at henvise??? Det er jo "bare" opskrifterne herfra siden og fra forum og så ændret lidt.<br />
lucky

07/11/2012 kl. 21:22
Tak for det <br />
Jeg læser det bare som der er en del opskrifter der indholder ting der ikke er i dukans ånd,for så burde de jo rettes til af den der har lagt dem ind.<br />
Jack

07/11/2012 kl. 21:41
uhh nej, det beklager jeg, hvis jeg har udtrykt mig forkert!! Det var fordi jeg så tråden med chokoladekagen med Isis creme og snakken om rosiner mv., at jeg reagerede <br />
lucky

07/11/2012 kl. 21:46
nååå derfor isis moussen er kommet på TT listen.
lucky

07/11/2012 kl. 21:49
ps. har lige tjeket det er den så ikke endnu synes jeg bare jeg har set admin.skrev under opskriften med kagen...
Jack

07/11/2012 kl. 21:54
Foretrækker nu at lave min egen af skyr, cacaopulver og sødemiddel og vanilleessens, men sådan er vi jo så forskellige
mig

07/11/2012 kl. 22:39
Jeg tro jeg ved hvilken opskrift der var med nødder og rosiner nu jeg lige tænker mig om, hvis jeg husker rigtigt var der en som skrev om et brød fra den der stenalderkost ? men mener den ligger i forumet og der er skrevet det ikke er noget man må spise.
Trine

08/11/2012 kl. 17:19

<div class="bbcode_quote">
<div class="bbcode_quote_head">Quote:</div>
<div class="bbcode_quote_body"><b>Citat fra Jack den November 6, 2012, 22:24</b><br />
Hej fra mig, så måtte jeg lige ind og kigge til jer igen. Har haft så travlt, men I er i mine tanker hver dag og siden checkes, uden at jeg når ind på forum. Har faktisk nået målet :D men vil lige prøve om der kan smutte 1-2 kg mere. Jeg har det så fint på kuren, har lidt svært ved at skulle spise "almindeligt" igen. Med hensyn til opskrifter, så er der mange, som - helt sikkert uden at ville det - "snyder" lidt, dvs. bruger ikke-tilladte ting. Jeg har valgt at følge DuKan 100&#037;, lidt nørdet, men det virker. <b>Kunne det måske være administrators opgave at sikre, at de opskrifter som ikke er helt efter DuKan forskrifter, ikke bliver lagt ud?</b> Jeg kan godt forstå, at nye "DuKanner" bliver forvirrede hvis de ser opskrifter med ting, som faktisk ikke er tilladte/ tolereret. Der er så mange gode opskrifter herinde i forvejen og man kan fint eksperimentere med dem, kun ved at bruge tilladt/tolereret. DuKan er enkelt og det er let af finde "reglerne" her på siden. Iøvrigt dejligt, at opskriftssiderne er blevet så overskuelige - tak for det adm. </div>
</div>
<br />
Tillykke med dit flotte vægttab.<br />
<br />
Når det er sagt, synes jeg, det du foreslår, næsten tangerer "cencur", og det bryder jeg mig bestemt ikke om.<br />
<br />
Man kan ved en fejl putte en ingrediens i, der ikke er Dukan-anbefalet, men så har vi jo gudskelov kommentartråden, hvor der kan gøres opmærksom på det.<br />
<br />
Et fåtal opskrifter indeholder en ingrediens, hvor fedtprocenten måske er lidt for høj - måske af den simple årsag, at vi i DK IKKE kan få helt de samme produkter, som man kan i Frankrig, hvorfra bogen jo stammer, og såvidt jeg kan forstå, er den danske version en DIREKTE oversættelse, der på ingen måde er gennembearbejdet, af den oprindelige bog.<br />
<br />
Det er et "uofficielt" forum, det her, og derfor hylder jeg ikke principperne om at det hele skal være 100&#037; DUkansk - netop de skæve vinkler kan jo danne baggrund for mangen en god debat.<br />
<br />
Og så er det jo ikke forbudt at bruge sin sunde fornuft heller
Denne tråd er lukket og kan ikke længere besvares

Søg forum


Seneste oprettede indlæg

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22

Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53

Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53

Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44


Seneste kommentarer

Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29

Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44

Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48

Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20

Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.