....Ja sådan er der jo mange der siger når de starter på en slankekur, et nyt kapitel! og hvor lang tid plejer der at gå før man dropper den fordi man simpelthen kaster sig over alt der er spiseligt efter et par dages sult?.....
Jeg er i dag på min første dag i angrebsfasen, og ja, hvorfor lige dukan kuren? Jeg har prøvet alverdens andre ting før (nok mest de rigtig usunde) som yoghurt i et halv år, ikke andet end det og ja jeg tabte mig da 10kg men der er jo ingen chance for, at jeg ikke ville tage dem alle på igen, hvilket jeg da også har gjort. Jeg har også engang prøvet at sulte mig selv, faktisk i temmelig lang tid og det jo bare heller ikke holdbart. Jeg læste om dukan kuren og det jeg godt kan lide ved den er, at det er tilladt at spise MÆT! Derudover har jeg også det problem, at hvis jeg ikke føler der er noget resultat så giver jeg op, jeg har læst mig frem til og set jeres flotte vægttab selvfølgelig at man i starten taber sig en smule og jeg tror på dette giver mig blod på tanden. Ved hvertfald der skal gøres noget for er rigtig ulykkelig over den måde min krop er (også selvom jeg i manges øjne sikkert ikke er stor)... Det bliver hårdt, rigtig hårdt men jeg er fast besluttet for at denne gang skal det simpelthen lykkedes mig! Jeg har ikke rigtig tænkt over hvad jeg har puttet i munden, eller jo det har jeg, men jeg har bare tænkt at det nok ikke skader mere når nu jeg ser ud som jeg gør. Derudover har jeg et nært forhold til mælk, ja du læste rigtigt MÆLK! Jeg drikker mellem 1-2 liter om dagen, hvilket er utrolig meget og også for meget. Jeg ved at jeg må drikke mælk, ikke meget men en smule på denne kur men jeg prøver i starten helt at stoppe da jeg mener at 250 ml mælk vil være det samme som at give en hel pose vingummibamser til et barn og sige de kun må tage én.
Dag 1: Jeg startede i dag, hoppede på vægten som siger 66,5 kg. jeg fik taget billeder også så jeg har lidt at sammenligne med Jeg startede dagen med havrekliden, og et æg (dog kun æggehviden) derudover har jeg i dag spist masser af kylling og lidt mere æggehvide. Jeg er utrolig kræsen så det bliver svært for mig at variere den protein jeg skal have men må forsøge, at tvinge mig selv til at spise andet fra listen også.
Men alt i alt en helt okay start
Vibeke1965
23/05/2014 kl. 06:20 |
Hej med dig og velkommen til.
Hvor meget skal du tabe? Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
OdensePigen
23/05/2014 kl. 08:58 |
Mange tak
Jeg skal tabe 10 kg regner jeg med. |
fauer
23/05/2014 kl. 19:56 |
velkommen til dukan, håber du bliver glad for det. Man kan lave mange retter med kyllinge.
tabt 26 kg, er i fase 3 |
OdensePigen
24/05/2014 kl. 11:28 |
Synes bare jeg har svært ved, at lave retter her i angrebsfasen. Håber det kommer mere til mig i næste fase hvertfald.
|
fauer
24/05/2014 kl. 16:38 |
du kan lave kyllingespyd, kyllingefilet med kalkunbacon om, æggekage, burger med karrydresing og kylling, kyllinge i karry med skyr på, boller i karry med hytteost, hvis det skal være let kan du købe røget fisk, der er mange forskellige.
tabt 26 kg, er i fase 3 |
OdensePigen
24/05/2014 kl. 18:27 |
Tak for input, jeg vil prøve noget af det Har lige bagt det der dukan-brød så det er jeg spændt på hvordan det smager
|
fauer
25/05/2014 kl. 05:58 |
hvis du bager bollerne er det altid let med en burger, man kan jo bruge forskelligt kød i og let at have med. Jeg kan bedst lide kærnemælks bollerne.
tabt 26 kg, er i fase 3 |
Vibeke1965
26/05/2014 kl. 06:00 |
I fasse 1 er brødet lidt youghurt-agtigt synes jeg, men du er snart i fase 2, hvor det bliver nemmere at bage boller, der smager mere af brød - jeg kan bedst lide denne opskrift, de er lidt tørre, men hvis man lægger dem sammen med pålæg dagen før og så i køleskab så er de gode.
Men altså først fra fase 2: Dukan burgerboller 16 stk. 16 spsk. Havreklid (240g) 11 spsk. Hvedeklid (95g) 3 spsk. Maizena (40g) 8 spsk. Skummetmælkspulver (95g) 3 tsk. bagepulver 1,5 tsk. salt 2 pk. gær ¾-1 dl mælk 5½ spsk. Skyr/fromage frais 4 æg 1½ dl varmt vand Opløs gær i vand tilsæt skyr, mælk og æg pisk godt. resten af ingredienserne blandes i, rør godt. Jeg bruger håndmixer Fordeles i 16 aluminiums forme (10 cm i diameter) – lad dem hæve mens ovnen varmer op – ca. 15 min. Bages 8 min ved 200 grader, skru ned til 180 og bag videre 10-12 min – pas på de kan godt blive lidt mørke. Jeg har dem på to plader og bruger varmluft 1/3 tolereret pr. bolle Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
Vibeke1965
26/05/2014 kl. 06:01 |
Og her er forslag til fase 1 (og 2 med tilføjelse af lidt grønt ind imellem)
Morgenmad - hjemme og to go: - Kyllingestrimler/skinkestrimler/hakkebøf i små stykker svitses med løg dertil spejlæg eller røræg - dukanbrød med pålæg - cheasy vanille blandet med fromage frais drys af havreklid og hvedeklid (tubberware er super til at ha med - og jeg får ikke procenter for at sige det men der kommer ikke væske ud i tasken) - Æg (hårdkogt eller blødkogt efter ønske) dertil dukanbrød - Hakkebøf med spejlæg, rå løg og ketchup - hjemmelavede pølser med spejlæg og ketchup og sennep - Omelet: løg svitses med lidt røget skinke, dertil hakket oksekød, kylling eller skinke. Pisk 2 æg med lidt mælk og salt/peber – hæld over og lad stå til det stivner – det smager også helt fint som madpakke Mellemmåltider: - kyllingstrimler med dip - små frikadeller med dip - kan laves af kylling, oksekød, svinekød - tunsalat: tun, fromage frais, løg og krydderier - spis bare en hel dåse til mellemmåltid - ½ dukanbolle med kødpålæg - cheasy vanille med lidt drys af havreklid eller hvedeklid Frokost: - Tunsalat med dukanbrød – eller uden - Æggesalat med dukanbrød (hårdkogt æg, fromage frais, purløg, karse, karry, salt og peber) - Røget laks med røræg og dressing (fromage frais med purløg) - Dampet laks (køles af) med reje dressing (fromage frais med citron, purløg og rejer) - Varmrøget laks med dressing - Kylling med dressing - En rest meatza med dressing til (her i angreb må du lave meatza uden ost) - rester fra aftensmad Aftensmad - her er det vigtigt at holde sig for øje, at dressing ikke er til at dyppe i, men til at læsse ovenpå i rå mængder : - Kylling stegt/i ovn med dressing - Hakkebøf med bløde løg og evt. spejlæg til - Tærte med oksekød (hakket oksekød svitses med løg, tilsæt lidt tomatpure, salt og peber - i ovnfast fad - 2 æg + 1 hvide piskes let sammen med mælk og fromage frais, salt og peber og hældes over - i ovn til den er stivnet) - Chili con carne - uden bønnerne men med masser af smag af chili - dertil fromage frais - Ovndampet laks med dressing - Dukan-Pandekage og så noget fyld af kylling med en dressing af fromage frais - Dukan pandekage med fyld fra chili con carnen - rød bøf med hvidløgsdressing - Dukan burgerbolle med hakkebøf og løg + evt. spejlæg - krebinet af mager hakket kalv og svin med en fromage frais dressing + evt. spejlæg - skinkeschnitsel med citron og sild (hvis man er til det) -Tærte med hytteost (løg, skinke/hakket oksekød/kylling og bacon svitses og i ildfast fad – 2 æg piskes let og blandes med 250g hytteost, salt og peber – hældes over – i ovn 200grader ca. 35-40 min. til den bliver gylden.) Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
OdensePigen
27/05/2014 kl. 11:14 |
Tusind tak for de ting!
Det kommer til at hjælpe mig meget, var nemlig helt ideforladt. Burgerbollerne skal helt klart prøves når jeg når i fase 2. og de andre ting skal også prøves! Det gav mig lidt mere mod igen, tak til jer begge |
Vibeke1965
27/05/2014 kl. 11:54 |
Ja ikke miste modet - det har hjulpet på min motivation at være aktiv herinde (der er desværre ikke så mange at være aktive med i øjeblikket) det hjælper med at holde fokus
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
OdensePigen
27/05/2014 kl. 13:50 |
Synes godt nok dagen i dag har været hård ang. fristelser! Men har intet spist men for s**** hvor har jeg dog haft lydt til at spise ALT muligt!.
Tror også det er fordi jeg er så kræsen, at jeg ikke føler at jeg får noget ordenligt måltid. Altså jeg spiser som jeg skal og sulter ikke, det er bare det samme og det samme jeg har spist og det synes jeg bare er hårdt. men glæder mig til fase 2! |
fauer
27/05/2014 kl. 20:02 |
hvornår går du i fase 2? Prøv at finde nogle af de retter du plejer at spise og se om det kan laves om til dukanmad.
tabt 26 kg, er i fase 3 |
Vibeke1965
28/05/2014 kl. 09:03 |
Enig med Birgit, du skal finde noget mad, der ligger tæt op af hvad du plejer at spise
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
OdensePigen
28/05/2014 kl. 11:51 |
Jeg går ind i fase 2 på fredag GLÆDER MIG!
Okay, jeg må forsøge med frem så. Så det vil sige, at jeg f.eks. godt kan spise lasagne bare uden pastaen? |
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14