Jeg synes næsten at I skal have denne opskrift, som også kan findes på min hjemmeside helleq.wordpress.com ( hvor der også er aandre dukan-opskrifter).<br />
<br />
Det er den mest geniale kaloriefattige og proteinrige dessert i verden, og så er den nem at lave <br />
<br />
Sne<br />
4 blade husblas<br />
2 bakker æggehvide plus hviden fra et æg ( blommen bruges til råcremen)<br />
skal og saft fra 2 citroner<br />
sødemiddel, så citronsaften bliver sur/sød<br />
<br />
Råcreme<br />
1 dl skyr eller A38<br />
1 tsk vanillesukker eller essens plus evt lidt sødemiddel<br />
1 æggeblomme<br />
<br />
Start med at opbløde husblassen i vand. Og imens den bløder op, laves fromagen. Riv skrællen af citronerne ( kun det gule- ellers får fromagen en grønlig farve) og pres dem efterfølgende. Bland citronsaft, skal og sødemiddel til det smager syrligt, men også lidt sødt. Del det hele æg og hæld hviden i en skål sammen med de andre hvider, og pisk dem til de re totalt stive.<br />
Smelt nu husblassen i mikroovnen ( det tager cirka femten sekunder), og bland den efterfølgende ned i citronsaften. Pisk blandingen sammen med hviderne, og hæld fromagen ned i en glasskål. Sæt skålen i køleskabet i et par timer, og den er klar til servering.<br />
<br />
Råcreme: Bland skyr, æggeblomme, vanille og evt sødemiddel, og server det til fromagen.
Vibeke1965
02/01/2012 kl. 12:48 |
Lyder lækkert, men bliver lige nødt til at spørge, hvad du mener med 2 bakker æggehvide? Er det pasteuriseret æg du mener?
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
Helleq
02/01/2012 kl. 13:07 |
Ja, det er de pasteuriserede æggehvider jeg bruger. Det hele æg er dog et almindeligt...Skold skallen,inden du slår det ud, hvis du er bange for salmonella.<br />
<br /> |
kofoed14
02/01/2012 kl. 19:03 |
øhhh, hvormeget er 2 bakker æggehvide ??? hvad er det i gram eller antal???<br />
kofoed14 |
Helleq
03/01/2012 kl. 21:00 |
2 bægre af de pasteuriserede- det svarer til tre hvider - pg så tilføjede jeg en til, fordi jeg skulle bruge en blomme til råcremen <br />
Jeg køber de der 6-paks hvider fra Danpo |
Engis
07/03/2012 kl. 15:48 |
Hvilke faser må man spise denne lækre desseret i??
|
Vibeke1965
07/03/2012 kl. 15:55 |
helt fra starten af
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
Aladdinscookie
07/03/2012 kl. 16:03 |
Hvad hvis jeg ikke har en mickroovn? - hvordan "smelter" jeg så bedst husblas? Jeg har en gang prøvet at lave den der cheesecake, men den blev fyldt med klumper
|
Vibeke1965
07/03/2012 kl. 16:05 |
smelt den over vandbad i en gryde eller pande
Startvægt 19/8-14: 118,7 16/3-15: 111,5 = tabt 7,2 kg |
mariannefroik
07/03/2012 kl. 16:06 |
Du kan smelte husblas over vandbad. I tilfælde du ikke ved hvad vandbad er kommer der en forklaring her. Tag en gryde kom vand i ( ca halv) kom derefter en skål i som kan være i gryden men ikke røre bunden. Husk skålen skal kunne tåle varmen. Kom den opblødte husblas i og smelt forsigtig. Vupti så er husblassen smeltet og du følger resten af opskriften
|
Aladdinscookie
07/03/2012 kl. 16:07 |
Marianne - sikke en dejlig pædagogisk forklaring :D
|
mariannefroik
07/03/2012 kl. 16:10 |
Hehe ja ikk arbejdsskade tror jeg :D ( udlært i køkkenbranchen)
|
lucky
07/03/2012 kl. 17:24 |
ps. den skal være ca 55 grader <br />
<br /> God opskrift Helleq,den skal prøves,har været forbi din side flere gange,dejlig læsning |
Goldie
01/04/2012 kl. 18:11 |
Har lavet denne dessert i aften.. Den er Super Duper... Råcremen lavede jeg dog af Cheasy Yoghurt m vanilie, da jeg ikke havde andet plus græsk Yoghurt 0,1% samt lidt sød.. Tak for en Skøn opskrift
|
gmoeller
02/04/2012 kl. 19:15 |
Jeg prøvede den også til aften ... lærte dog at det er bedre at vende citronmasse i de stive hvider, da de bliver helt flydende igen når man bare hælder massen i og pisker. Min blev desværre ret sur, så næste gang skal jeg have lidt mere sødemiddel i - den var nu sød nok inden jeg satte den i køleskabet, men jeg tror at den revne skal gjorde den noget surere af at stå og trække. Men den skal ihvertfald prøves igen.<br />
|
susabri
05/04/2012 kl. 06:35 |
Mums. Vi havde gæster i går, til dessert blev der serveret sne med vaniliecreme. Jeg havde ganget portionen med 3, da vi var 4 voksne og 3 børn. Jeg have dog reduceret lidt i citronerne til 4 ialt + skal.<br />
Rub og stub blev spist og ungerne var vilde med det <br /> Alletiders opskrift, det er ikke sidste gang vi benytter den :D |
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
25/04/2021 kl. 08:22
Dukan Slankekur - Generelt
Står stille
11/04/2021 kl. 20:53
Dukan Slankekur - Generelt
Dukan app (nybegynder)
16/03/2021 kl. 09:53
Dukan Slankekur - Generelt
Fastelavnsboller
30/01/2021 kl. 16:05
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
22/01/2021 kl. 16:44
Dukan Slankekur - Generelt
Opsigelse
17/05/2021 kl. 21:29
Dukan Slankekur - Generelt
Spsk eller vægt
15/03/2021 kl. 09:44
Tekniske spørgsmål
Tilbage-tasten
16/11/2020 kl. 14:48
Opskrifter - LCHF
Fødselsdagskager på LCHF
14/09/2020 kl. 12:20
Dukan Slankekur - Generelt
Hirseflager - er det tilladt på Dukan?
14/09/2020 kl. 12:14